ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

'Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ ''ΥΠΕΡΙΩΝ''


Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Δημαρχείου στο Ληξούρι πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες, Ατόμων με Αναπηρίες και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες Παλικής Κεφαλονιάς, προκειμένου να συζητήσουν, να ψηφίσουν και να υπογράψουν ως ιδρυτικά μέλη το Καταστατικό της Ενώσεως.
Αναγνώσθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα άρθρα του Καταστατικού, ψηφίστηκαν ομόφωνα και αποφασίστηκε η ίδρυση Φιλανθρωπικού Σωματείου με την επωνυμία Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ ''ΥΠΕΡΙΩΝ''.Ως έδρα της Ενώσεως ορίζεται το Ληξούρι της επαρχίας Πάλλης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Σκοπός της Ενώσεως είναι να εργαστεί για την προστασία και τα δικαιώματα όλων των ατόμων με αναπηρία, καθώς και των οικογενειών ατόμων με αναπηρία,
σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής τους, ιδιαιτέρως δε της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, της υγείας, της θεραπείας, της κοινωνικής ζωής και ψυχαγωγίας, καθώς και της δια βίου προστασίας τους.Επίσης, για το σεβασμό της διαφορετικότητας και την αποδοχή των Ατόμων με Αναπηρία ως τμήματος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, της ισότητας των ευκαιριών, των εξελισσόμενων ικανοτήτων των Ατόμων με Αναπηρία και το δικαίωμά τους να διατηρήσουν την ταυτότητά τους με κάθε νόμιμο μέσο και ενέργεια.Τέλος, για την εφαρμογή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που υιοθετήθηκε με την απόφαση 61/611 της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ, στις 13 Δεκ. 2006 και τέθηκε σε ισχύ στις 4 Μαίου 2008, καθώς και τις λοιπές Διεθνείς Αποφάσεις, Συμβάσεις και Διακηρύξεις. Ο σύλλογος θα αγωνιστεί, ώστε τα δικαιώματα αυτά να γίνουν κοινή συνείδηση, να περιφρουρηθούν και να επιβληθούν με κατάλληλη νομοθεσία του κράτους.
Εκλέχτηκε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους΄.

1.Μαροπούλου Ζαφειράτου Σοφία. Πρόεδρος
2.Δελλαπόρτα Κωνσταντίνα. Αντιπρόεδρος
3.Παρίση Άννα.Γενικός Γραμματέας
4.Παρίσης Ηλίας. Ταμίας
5.Αραβαντινός Τούνος Αθανάσιος. Μέλος
το οποίο και εξουσιοδοτήθηκε να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την αναγνώριση του Σωματείου από το Ειρηνοδικείο Κεφαλληνίας και την εγγραφή του στο Ειδικό Βιβλίο των Σωματείων, καθώς και να προκηρύξει και να ενεργήσει τις πρώτες αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου.
Για μια ακόμη φορά καλούμε όλους, ακόμη και φίλους, όσους επιθυμούν, να εγγραφούν ως μέλη στην Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ ''ΥΠΕΡΙΩΝ'', προκειμένου να τεθούν οι στόχοι και να προγραμματιστούν όλες εκείνες οι κινήσεις για την επίτευξη των σκοπών της Ενώσεως.

Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Σοφία Μαροπούλου Ζαφειράτου Άννα Παρίση

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ