ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

  
Σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2007 καθιερώθηκε η 30η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης  των Εθνικών μας Ευεργετών (ΦΕΚ 1 Α/2-1-2007) με το οποίο έχει καθορισθεί το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, ο τρόπος οργάνωσης κλπ.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας μνήμης των Εθνικών Ευεργετών φέτος επιλέχθηκε να τιμηθεί ο ευεργέτης Μαρίνος Κοργιαλένιας ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εθνικούς ευεργέτες της Ελλάδας. Η προσφορά του Μεγάλου Ευεργέτη στην Κεφαλονιά αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αφορά ενδεικτικά: στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα Κεφαλληνίας (Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο), στο Κοργιαλένειον Άθλον, καθώς και στα σχολεία
του Αργοστολίου που φέρουν το όνομά του (Κοργιαλένειο 1ο  Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο "Μαρίνος Κοργιαλένιας" και 2ο Γυμνάσιο) στο Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Νοσοκομείο, στην Κοργιαλένειο - Αναργύρειο Σχολή Σπετσών κ.α.  
Σας ενημερώνουμε ότι ο φετινός  εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Νομού, στο Αργοστόλι, στις 29 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα  Κυριακή, και θα περιλαμβάνει τα εξής:
  1. Ώρα 10:30   π.μ. :Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον κο Γεράσιμο Μπάλλα, Πολιτικό Επιστήμονα, μέλος του Κοργιαλλενείου Διοικητικού Συμβουλίου.
  2. Ώρα 11.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στον τάφο του ευεργέτη του Μ. Κοργιαλένια στο νεκροταφείο του Δράπανου.
Τελετάρχης ορίζεται ο κος Μ. Κλαουδάτος, υπάλληλος της Π.Ε. Κεφαλληνίας, στον οποίο δηλώνονται οι καταθέσεις στεφάνων. Δηλώσεις για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα 2671360530-1 μέχρι και την Πέμπτη  26 Σεπτεμβρίου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                         ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ