ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


Η Δημοτική Κοινότητα Αργοστολίου μέσω του Προέδρου της Λούκα Νιφοράτου σας γνωστοποιεί ότι
όλη η διαδικασία μετακίνησης της Ιεράς εικόνας της Πανάγιας Δραπάνου με φορτηγό αυτοκίνητο έγινε μετά από σύσκεψη εκεί έξω από το Ιερό της Εκκλησίας την τελευταία στιγμή όταν πλέον ήταν τελεσίδικη η απόφαση της κοινοπραξίας Φερυ μποτ Ληξουρίου ότι δεν θα γινόταν αυτό το δρομολόγιο.
Εγώ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αργοστολίου παρ΄ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλα και μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Φωκά οι οποίες απέβησαν άκαρπες πιστεύαμε τουλάχιστον ότι περί ώρα 19.30 όπου ο άνεμος είχε πλέον κοπάσει θα γινόταν το δρομολόγιο όμως παρ’ όλες τις κλήσεις μας τα τηλέφωνα δεν απαντούσαν. Προκειμένου η Παναγία μας να μην περιδιαβεί τους δρόμους του Αργοστολίου ,να μην επαναληφθεί το έθιμο μας ,με την βοήθεια του κ.Σάκη Βούτου εκαλεστει φορτηγό και λεωφορείο και έγινε η μετακίνηση της Παναγίας κατόπιν κοινής αποφάσεως του Ιερού Κλήρου και εμένα. Φθάσαμε δε στην εκκλησία Σισιώτησα 19.30 δηλαδή στο χρόνο που είχε εγγράφει στο πρόγραμμα για την εκκινήσει της λιτανείας στο Αργοστόλι. Έστω και με αυτή την αναποδιά που συνέβη εδόθη η ευκαιρία στην Παναγία μας να περιδιαβεί το Αργοστόλι μέχρι τον Άγιο Σπυρίδωνα όπως γινόταν παλιά και όχι όπως εάν είχαμε μπει στο Φερυ που θα έκανε άλλη και πιο σύντομη διαδρομή .Είναι συγκινητικό με πόση πίστη, αγάπη και αφοσίωση ο σεβασμιότατος Γεράσιμος Φωκάς και ο Ιερέας Διονύσιος Μαρκέτος είχαν αγκαλιάσει την Παναγία σε όλη την διαδρομή και με ασφάλεια έφθασε στον προορισμό της.

Ασέβεια αυτή η κίνηση δεν ήταν, ασέβεια ήταν αυτά που γράφονται στον τύπο μας ,αυτά που συνέβησαν από κάποιον κύριο άκρως θεοσεβούμενο να αναφέρεται σε μανάδες μας οι οποίες πολλές εξ αυτών δεν υπάρχουν στη ζωή. Ασέβεια θα ήταν να μην μεταφερθεί καθόλου .Είχαμε αποφασίσει μάλιστα ότι εάν δεν καρποφορούσε αυτή η κίνηση που κάναμε να την μεταφέρουμε στα χέρια μέχρι το Αργοστόλι και ότι ώρα φθάναμε.

Κακοήθεια είναι να αναφέρονται προς τον Δήμαρχο μας ότι είχε κάνει κακή διοργάνωση ενώ ήταν στην Κέρκυρα για τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς. Κακοήθεια είναι να λένε που βρήκαμε χρήματα και πληρώσαμε τα λεωφορεία.

Τέλος ο θεός να τους συγχωρέσει.Εγώ είμαι περήφανος και η ψυχή μου αναπαυμένη ότι εκτέλεσα αυτό που μου έδωσε δύναμη η Παναγία εκείνη την ώρα, δηλαδή να την πάω στο Αργοστόλι.

Ευχαριστώ τον Ιερό Κλήρο, ευχαριστώ την αστυνομία η οποία ήταν άψογη στην παρουσία της,το Λύκειο Ελληνίδων και τους Πρόσκοπους, τους χορηγούς μας,τον κ. Διονύσιο Κοκκόση για την βοήθεια του και την άμεση ανταπόκριση του με το λεωφορείο, τον κύριο Κουνάδη που διέθεσε το φορτηγό του όπως επίσης και τον κύριο Σπύρο Κουνάδη πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.Κ ο οποίος παρευρέθη και συμπαραστάθηκε όλες τις ημέρες των εορτών της Παναγίας μας.

Τέλος να ευχαριστήσω το προσωπικό του νεκροταφείου το οποίο λειτούργησε άψογα και διατηρεί το κοιμητήριο σε ευπρεπή εικόνα.

Ζητώ συγνώμη στον οποιανδήποτε πολίτη μας ο οποίος λόγω της μετακίνησης του από την αποβάθρα του Ληξουρίου μπήκε στην ταλαιπωρία να μετακινηθεί μέχρι την Σισιωτισα.Πρέπει να καταλάβετε ότι το φταίξιμο δεν ήταν δικό μας.

Τελειώνοντας σας κάνω γνωστό ότι την Δευτέρα 30/9/2013 θα σας ανακοινώσουμε το πρόγραμμα επιστροφής της Παναγίας μας.
Σας εύχομαι χρόνια πολλά και η Παναγία κοντά μας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ

Στη συνέχεια του πρωινού μας εκδοθέντος δελτίου τύπου που αφορούσε την Λειτανία της Ιεράς εικόνας Παναγίας Δραπανιώτισσας, θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα στη συμπαράσταση και συμβολή του προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. κ. Άγγελου Κωνσταντάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε και εκπλήρωσε όλες τις αιτήσεις μας ως προς υλικά, καθαρισμούς για την επιτυχία της πανήγυρις αλλά και για τη Λειτανία. Η συνεργασία είναι άψογη μεταξύ μας και έχει επιδείξει μεγάλη προσφορά προς τον τόπο μας και προς τον πολιτισμό που υπηρετεί.

Επίσης, αναφέρομαι και ιδιαίτερα στον κ. Κουνάδη Σπύρο , πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ο οποίος και αυτός ήταν συμπαραστάτης με την εμπειρία του προηγούμενου έτους εις το να πετύχει η Πανήγυρις και η Λιτανεία.

Επίσης για την πολύτιμη βοήθεια του , τον Ιερέα της Εκκλησίας μας Πάπα -Φώτη, τον ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμβολή στην επιτυχία της Λιτανείας μας.

Ασφαλώς, ευχαριστώ τους Επιτρόπους της Εκκλησίας μας κ. Μαρίνο Καούκη, κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη και κ. Παπανικολάτο Παναγή, οι οποίοι ήταν παρόντες σ' όλες τις εκδηλώσεις μας και βοήθησαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας
Αργοστολίου
κ. Λουκάς Νιφοράτος



ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ