ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Στην σημερινή ανοικτή συνεδρίαση της ΝΕ ΤΕΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ



που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με την συμμετοχή πολλών συναδέλφων μηχανικών συζητήθηκε και αναλύθηκε διεξοδικά ο νέος νόμος των αυθαιρέτων ( Ν4178) και προέκυψαν τα παρακάτω χρήσιμα συμπεράσματα:

1. Δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορούν να ρυθμιστούν οι αυθαίρετες αλλαγές χρήσεων εντός ΖΟΕ Αργοστολίου. Πριν δοθούν ερμηνευτικές οδηγίες συστήνουμε στους συναδέλφους να μην προχωρήσουν σε εντάξεις αυθαιρέτων χρήσεων εντός ΖΟΕ γιατί υπάρχει η περίπτωση αυτές να ακυρωθούν στο μέλλον.

2. Αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία διατήρησης του ν.3775/2009 ή του ν.3843/2010 ή του ν.4014/2011, εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης μετά τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις διατάξεις του ν.3843/2010.Στις αρχές Οκτωβρίου το υπουργείο θα ξεκαθαρίσει τον τρόπο μεταφοράς από τον Ν4014 στον νέο νόμο Ν4178 και το ΤΕΕ θα ενημερώσει το ηλεκτρονικό σύστημα.

3. Οι πολίτες που θα τακτοποιήσουν αυθαίρετα θα πρέπει να φροντίσουν να τα συμπεριλάβουν στο Ε9 της φορολογικής τους δήλωσης.

4. Η αεροφωτογραφίες της 28/7/2011 ( όριο για την ρύθμιση ) θα περαστούν με ευθύνη του ΥΠΕΚΑ στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ.

Επίσης κατά την συζήτηση του δευτέρου θέματος που αφορούσε τα την εξέλιξη των μεγάλων δημοσίων έργων του νομού σημειώθηκαν τα παρακάτω :

1. το Τοπικό ΤΕΕ χαιρετίζει την έναρξη του μεγαλύτερου τοπικά έργου «Γεφυρα Χαρακα», προϋπολογισμού 7εκ ευρώ , καθώς και την συνέχιση του έργου της Αποκατάσταση Γέφυρας Αργοστολίου αλλά και της ύδρευσης Αργοστολίου.

2. Στασιμότητα παρατηρείται στα έργα Αποχέτευση Πόρου και Αποχέτευση Σκάλας , δυο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή των Πρόννων.

3. Την αναγκαιότητα άμεσης επισκευής των στύλων φωτισμού στην προβλήτα Κρουαζιεροπλοίων.

4. Την αναγκαιότητα δημιουργίας ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων στη πόλη του Αργοστολίου

5. Το έργο της πεζοδρόμησης της Σκάλας που δημοπρατήθηκε θα πρέπει να παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία και να ληφθούν υπόψη πολλές ακόμη παράμετροι όπως η ομαλή οδική κυκλοφορία και εύρεση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.

6. Επίσης σημειώθηκε για ακόμη μια φορά η αναγκαιότητα ενός χωροταξικού σχεδιασμού και η επικαιροποίηση του ΓΠΣ Αργοστολίου.

ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ