ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Διεθνές συμπόσιο για τη συντήρηση ανατολίτικων χειρογράφων στη Ζάκυνθο



Το Διήμερο Συμπόσιο του διεθνούς προγράμματος Comparative Oriental Manuscript Studies (COMSt
– Συγκριτικές Σπουδές Ανατολικών Χειρογράφων) θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο, στο Αμφιθέατρο του Νέου Κτιρίου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.
Ο τίτλος του διεθνούς συμποσίου είναι «Η πολλαπλότητα των ανατολίτικων βιβλιοδετικών παραδόσεων και η συντήρηση» (Multiplicity of Oriental Bookmaking Traditions and Conservation). Στο πλαίσιό του θα παρουσιαστούν από επιστήμονες του κλάδου από πολλές χώρες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της έρευνας των ανατολίτικων χειρογράφων και της συντήρησής τους, με τελικό στόχο τη συγγραφή ενός συλλογικού εγχειριδίου για το αντικείμενο.
Σκοπός του προγράμματος COMSt, που χρηματοδοτείται από το European Science Foundation (ESF), είναι να υποστηρίξει και να ενισχύσει τον διάλογο μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων στον χώρο των σπουδών των Ανατολίτικων χειρογράφων της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Η απόφαση για τη διεξαγωγή του συμποσίου στη Ζάκυνθο ελήφθη ώστε να υποστηριχθεί έμπρακτα η Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος και να αναγνωρισθεί η προσφορά της στον χώρο της προστασίας και της συντήρησης χειρογράφων.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ