ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΧΟΡΩΔΙΑ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


Η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου συμμετέχει στην συναυλία για την ΕΙΡΗΝΗ , την ΦΙΛΙΑ και την ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ των Λαών , που διοργανώνει ο Ελληνο-Ιταλικός Σύλλογος ‘MEDITERRANEO’, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 , στις 9:00 μμ., στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου , ο ‘ ΚΕΦΑΛΟΣ’ , με ιδιαίτερη συναίσθηση ευθύνης και τιμής .
Αφιερώνει την συναυλία αυτή στους χιλιάδες νεκρούς της σύγκρουσης αυτής , μεταξύ των Γερμανών Ναζί και των στρατιωτών της Φασιστικής Ιταλίας , που έγινε στο νησί μας , προκαλώντας παράλληλα τεράστιες καταστροφές . Ιδιαίτερα την αφιερώνει στους πάνω από 200 νεκρούς συμπατριώτες μας και τους Ιταλούς αντιφασίστες , που συνεργάστηκαν με την Ελληνική Αντίσταση , για την απελευθέρωση των νησιών μας . Τονίζουμε ιδιαίτερα το μεγαλείο ψυχής του Κεφαλονίτικου Λαού , που περιέθαλψε και βοήθησε τους Ιταλούς , πρώην κατακτητές της πατρίδας μας , όταν αυτοί έγιναν θύματα .
Η ειρήνη , ο διάλογος και η αλληλεγγύη των Λαών είναι ο μόνος δρόμος .
Όσον αφορά τις τεράστιες καταστροφές που έγιναν τις μέρες εκείνες , αποκαταστάθηκαν με χρήματα του Ελληνικού Λαού , με μεγάλο μόχθο και κόπο . Είναι όμως ηθική υποχρέωση του Ιταλικού και του Γερμανικού κράτους , να αποκαταστήσουν τουλάχιστον ένα Δημόσιο κτήριο , όπως το Θερινό θέατρο ‘ΑΠΟΛΛΩΝ’, που καταστράφηκε ολοσχερώς , και πρέπει οι τοπικές Αρχές να το διεκδικήσουν , αφού γενικά ο όρος ‘αποζημιώσεις’ , δεν κοστολογείται .
Καλωσορίζουμε την φίλη , από το 1987 , Χορωδία της Πόλης του ΤΟΛΕΝΤΙΝΟ , ΙΤΑΛΙΑΣ , καθώς και τον μεγάλο Μαέστρο της ΑΛΝΤΟ ΤΣΙΚΟΝΟΦΡΙ , καλό και αφοσιωμένο φίλο της Χορωδίας μας , και ευχόμαστε να παρουσιάσουμε μια θαυμάσια εκδήλωση , που θα ευχαριστηθεί το κοινό μας .

Αργοστόλι 7 . 10 . 13
Το Δ.Σ. της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ