ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον νόμο των αυθαιρέτων :



· Το ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ από σήμερα μεταφέρει αιτήσεις από τον Ν4014 στον καινούργιο νόμο Ν4178, όλες οι υπαγωγές του προηγούμενου νόμου θα πρέπει να μεταφερθούν στον νέο νόμο μέχρι 6-2-2015.

· Εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον προηγούμενο νόμο ( είτε δεν έχει πληρωθεί το συνολικό πρόστιμο, είτε δεν έχουν υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και σχέδια) και το πρόστιμο σύμφωνα με τον νέο νόμο είναι μεγαλύτερο από αυτό της πράξης υπαγωγής (Ν.4014) δεν θα καταβάλλεται το επιπλέον ποσό και θα εκδίδεται πράξη ολοκλήρωσης σύμφωνα με το ποσό που έχει υπολογιστεί.

· Σε περιπτώσεις όπου από την μεταφορά των στοιχείων το πρόστιμο που υπολογίζεται με τον νέο νόμο είναι μικρότερο από αυτό της πράξης υπαγωγής οι προς καταβολή επόμενες δόσεις ( το συνολικό ποσό που υπολείπεται ) θα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τον νέο υπολογισμό (Ν.4178) οπότε οι ιδιοκτήτες κερδίζουν την διαφορά.

· Σε μεταβιβάσεις ακινήτων εφόσον δεν έχει εξοφληθεί το συνολικό πρόστιμο υπεύθυνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθίσταται ο νέος ιδιοκτήτης.

· Ευεργετική ρύθμιση προωθεί το ΥΠΕΚΑ: Έκπτωση έως και 50% του ειδικού προστίμου εφόσον το ποσό χρησιμοποιηθεί σε εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας ή στατικής ενίσχυσης !

Σταύρος Τραυλός
Πρόεδρος ΝΕ ΤΕΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης







ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ