ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Οι Παραλίες της Κεφαλονιάς Κείμενο από Τ. Γρηγοράτος, Φωτογραφίες Δ. Κοντογεώργος



Οι παραλίες της Κεφαλονιάς είναι από τις ωραιότερες της Μεσογείου και φημισμένες σε ολόκληρο
τον κόσμο. Χρυσαφένιες αμμουδιές, μαγευτικοί κολπίσκοι με βότσαλα και γραφικά λιμανάκια σας περιμένουν να σας μαγέψουν με την απαράμιλλη ομορφιά τους.



Παραλία Πλατιά Άμμος
Η Πλατιά Άμμος βρίσκεται κοντά στη Μονή Κηπουραίων, μετά το χωριό Καμιναράτα. Απέραντη ήσυχη χρυσή αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά. Παρ’ ότι κατεβαίνετε περίπου 400 σκαλιά για να την επισκεφθείτε, ειλικρινά η μαγεία της θα σας αποζημιώσει.

Παραλία Πετανοί
Η διεθνώς φημισμένη παραλία των Πετανών είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται ανάμεσα σε ψηλές βουνοπλαγιές , έχει βαθειά γαλάζια κρυστάλλινα νερά και άσπρο βότσαλο με ψιλή λευκή άμμο .Είναι άρτια οργανωμένη, διαθέτει ξαπλώστρες ομπρέλες, bar πάνω στο κύμα και ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι.
Αν την επισκεφθείτε απόγευμα, το ηλιοβασίλεμα θα σας μείνει αξέχαστο.

Παραλία Αγία Ελένη

Πανέμορφος μικρός κολπίσκος κάτω από τα Δαμουλιανάτα, με λευκό ψιλό βότσαλο, σχεδόν μια μικρογραφία των Πετανών.

Παραλία Λαγκαδάκια
Γραφικός κολπίσκος ανάμεσα στα χωριά Χαβδάτα και Χαβριάτα. Έχει γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και μαγευτικό βυθό.


Παραλία Λέπεδα
Η παραλία Λέπεδα απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το Ληξούρι. Είναι αμμώδης με ρηχά γαλάζια νερά και ιδανική για όσους δε θέλουν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Στη δεξιά πλευρά της παραλίας θα συναντήσετε τη Μονή του Αγίου Ανθίμου και της Αγίας Παρασκευής .Πρόκειται για μια σπηλιά που μετατράπηκε σε εκκλησία το 1668.

Παραλία Μανιά

Ήσυχη αμμώδης παραλία με ρηχά πεντακάθαρα νερά. Ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν τα κοσμικά βλέμματα. Για να φθάσετε στη Μανιά πρέπει να ακολουθήσετε το δρόμο για την Κουνόπετρα.

Παραλία Βάτσα
Εξωτική παραλία με άμμο και γαλάζια νερά, που προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης, αλλά και αξέχαστες γευστικές εμπειρίες στο γραφικό ταβερνάκι του Σπύρου.

Παραλία Βραχυνάρι
Χρυσαφένια αμμουδιά με καταγάλανα νερά. Είναι οργανωμένη παραλία χωρίς πολύ κόσμο και είναι η φυσική συνέχεια της παραλίας των Βάτσων.


Παραλία ΞιΗ παραλία του Ξι είναι μια απέραντη κόκκινη αμμουδιά με γαλαζοπράσινα αβαθή νερά. Απέχει περίπου 7,5 χιλιόμετρα από το Ληξούρι και είναι άρτια οργανωμένη. Διαθέτει θαλάσσια σπορ, ταβερνάκια, μπαρ και δραστηριότητες που δε σταματούν με τη δύση του ηλίου.

Παραλία Μέγας Λάκκος

Η παραλία Μέγας Λάκκος, είναι γνωστή για την κόκκινη άμμο της και βρίσκεται έξω από το χωριό Σουλλάροι, στη νότια πλευρά της Παλικής. Είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς και ως εκ τούτου έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα στο απόμερο και το κοσμοπολίτικο. Από την παραλία του Ξι μπορείτε να πάτε στο Μέγα Λάκκο περπατώντας αφού χωρίζονται μόνο από μια λεπτή λωρίδα αργίλου. Στο beach bar «fishbone» του Jimmy μπορείτε να απολαύσετε το ποτό και το φαγητό σας αγναντεύοντας απέναντι το μικρό νησί των Βαρδιάνων.

Παραλία Αθέρας

Η παραλία του Αθέρα βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ληξουρίου στις παρυφές του ομώνυμου χωριού. Πρόκειται για μια ήσυχο πανέμορφο κολπίσκο με άμμο και καταπληκτική θέα, που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους Εδώ θα βρείτε την μικρή μαρίνα του Πόρτο Αθέρα, με παραδοσιακές ψαροταβέρνες και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα.

Παραλία Αγία Κυριακή

Η παραλία Αγίας Κυριακής βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το χωριό Αγκώνας. Στην παραλία λειτουργεί καντίνα και ένα-δυο γραφικά ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενοικιάσει σκάφος για εξερεύνηση της γύρω περιοχής.

Παραλία Βούτι
Η παραλία Βούτι είναι μαγευτικός κολπίσκος και βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Παλικής κοντά στο γραφικό χωριό Ζόλα. Έχει πολύ ψιλό λευκό βοτσαλάκι και γαλαζοπράσινα νερά και είναι ιδανική για τους λάτρεις της ησυχίας και της χαλάρωσης.

Παραλία Μύρτου
Η πασίγνωστη παραλία του Μύρτου βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κεφαλονιάς και έχει άσπρο ψιλό βότσαλο και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα βαθιά νερά με φανταστικές αποχρώσεις. Είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και μπαράκια πάνω στο κύμα. Είναι η πιο φημισμένη διεθνώς παραλία της Κεφαλονιάς και κάθε χρόνο βραβεύεται με τη γαλάζια σημαία.

Παραλία Άσσου
Η Άσσος είναι μία οικογενειακή παραλία με βότσαλο και άμμο, βρίσκεται στο κέντρο του χωριού της, Άσσου και βλέπει απέναντι το Κάστρο. Πρόκειται για πολυσύχναστη παραλία, μπορείτε όμως να ενοικιάσετε βάρκα και να επισκεφθείτε τους πανέμορφους απομονωμένους κολπίσκους της περιοχής.

Παραλία Έμπλυση
Η Έμπλυση είναι ένας απάνεμος πανέμορφος όρμος με καταγάλανα νερά στη βόρεια Κεφαλονιά πολύ κοντά στο Φισκάρδο που περιστοιχίζεται από ελιές και κυπαρίσσια.


Παραλία Αγία Ιερουσαλήμ
Αφού περάσετε τα γραφικά χωριουδάκια της Ερίσσου και πολύ κοντά στο Φισκάρδο,θα συναντήσετε την Αγία Ιερουσαλήμ, ένα μικρό αμμώδη κολπίσκο με καταγάλανα νερά.
Μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από το μικρό ταβερνάκι που υπάρχει στην παραλία

Παραλία Φώκι

Ανάμεσα στο Φισκάρδο και στο χωριό Τσελεντάτα συναντάμε το Φώκι.
Πρόκειται για ένα όρμο με βαθειά πεντακάθαρα νερά με θέα την Ιθάκη και πυκνή βλάστηση από κυπαρίσσια και ελιές, που φθάνει μέχρι τη θάλασσα.
Πολύ κοντά στην παραλία η οποία δεν είναι οργανωμένη, βρίσκεται ένα γραφικό ταβερνάκι.

Παραλία Αντίσαμος
Η Αντίσαμος είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς με εκπληκτική φυσική ομορφιά καθώς περιστοιχίζεται από καταπράσινους λόφους. Έχει άσπρο βότσαλο και καταγάλανα νερά. Βρίσκεται ανατολικά της Σάμης και είναι διεθνώς γνωστή, αφού εκεί γυρίστηκε μεγάλο μέρος της ταινίας. Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι.

Παραλία Άβυθος

Η Άβυθος είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία κοντά στον Πόρο.Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες , καντίνα και κοντά στην παραλία υπάρχουν εστιατόρια.

Παραλία Πόρου

Είναι οργανωμένη παραλία με χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα γαλάζια νερά. Στη γύρω περιοχή ο επισκέπτης θα συναντήσει πολλές ταβέρνες μπαράκια και καφετέριες.

Παραλία Σκάλας

Η Σκάλα είναι μία απέραντη παραλία στην ανατολική πλευρά της Κεφαλονιάς και πολύ κοντά στο λιμάνι του Πόρου. Συνδυάζει υπέροχα, βότσαλο και χοντρή άμμο, ενώ τα νερά της είναι καταγάλανα. Είναι άρτια οργανωμένη, διαθέτει θαλάσσια σπορ, εστιατόρια ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες.

Παραλία Λουρδάς

Ο Λουρδάς είναι μια κοσμική παραλία με πεντακάθαρα νερά βότσαλο και άμμο κοντά στο χωριό Λουρδάτα στην ανατολική πλευρά της Κεφαλονιάς. Πολύ κοντά στην παραλία υπάρχουν πολλές ταβέρνες και καφετέριες καθώς και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Παραλία Άγιος Θωμάς

Η παραλία του Αγίου Θωμά είναι αμμώδης με καταγάλανα νερά και βρίσκεται στον Καραβάδο, κοντά στο χωριό Τραπεζάκι. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν γραφικά ταβερνάκια και αρκετά μπαράκια που μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και το ποτό σας.


Παραλία Τραπεζάκι
Είναι αμμώδης ήσυχη οικογενειακή παραλία με καθαρά νερά και βρίσκεται κοντά στον οικισμό Τραπεζάκι και στο χωριό Μουσάτα. Δεν είναι οργανωμένη και είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ήσυχα το μπάνιο τους.

Παραλία Κατελειού
Ο Κατελειός είναι μια μεγάλη οργανωμένη παραλία με χρυσοκίτρινη άμμο και καταγάλανα νερά και βρίσκεται κοντά στο χωριό Θηραμονα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κεφαλονιάς.

Παραλία Πεσάδας

Πρόκειται για ένα μικρό πανέμορφο όρμο με άμμο και κρυστάλλινα γαλάζια νερά, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κεφαλονιάς. Τα ψηλά βράχια που βρίσκονται πίσω από την παραλία προσφέρουν φυσική σκιά η δε θέα από το εκκλησάκι του Εσταυρωμένου που βρίσκεται έξω από το χωριό είναι εκπληκτική.

Παραλία Άη Χέλης

Πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου και κοντά στο χωριό Ντομάτα, βρίσκεται o Άη Χέλης. Είναι μία όμορφη αμμώδης παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής.

Παραλία Μακρύς Γιαλός

Ο Μακρύς Γιαλός είναι μια πανέμορφη και κοσμοπολίτικη παραλία που βρίσκεται κοντά στη Λάσση. Έχει χρυσή άμμο και πεντακάθαρα γαλάζια νερά. Είναι άρτια οργανωμένη και η πυκνή βλάστηση από πεύκα φθάνει σχεδόν μέχρι την αμμουδιά.

Παραλία Πλατύς Γιαλός

Ο Πλατύς Γιαλός είναι μία οργανωμένη αμμώδης παραλία, με ξαπλώστρες,ομπρέλες και σνακ-μπαρ.Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Μακρύ Γιαλό και ανήκει στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού.

Παραλία Παλιοσταφίδα

Πρόκειται για οργανωμένη αμμώδη παραλία με γαλάζια νερά που βρίσκεται στη Λάσση, στη Νότια πλευρά του Αργοστολίου.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ