ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Προς Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Κο. Νίκο Μηλιώτη


Αργοστόλι 29/9/2013
Κύριε Πρόεδρε


Στις 25/9/2013 στις 2.53 μ.μ. έλαβα με ηλεκτρονικό μήνυμα την επιστολή σας με αρ. πρωτ. 53423/147/25-9-2013 που απευθυνόταν στους 13 περιφερειακούς συμβούλους που σας είχαμε ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (και κοινοποίηση στους υπόλοιπους συμβούλους) με θέμα: « Η   δολοφονία του  Π.  Φύσσα  και  η  ακροδεξιά   φασιστική εκτροπή   της Χρυσής   Αυγής» και στην οποία μας ανακοινώνατε την απόφασή σας για έκτακτη  σύγκλιση – συνεδρίαση  του  Συμβουλίου την  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013 και  ώρα  18:00  στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  της   Π.Ι.Ν
(Αλυκές  Ποταμού-  Κέρκυρα ).

Την ίδια ημέρα (25/9) στις 3.53 μ.μ. σας έστειλα απαντητική επιστολή και μεταξύ των άλλων σας επεσήμαινα «για να μην υπάρξει καμία υπόνοια για σκοπιμότητα σχετικά με την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης,  πριν στείλετε την σχετική πρόσκληση θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας 1ον) ότι θα πρέπει να μετακινηθούμε και το επόμενο Σαββατοκύριακο για τη συνεδρίαση που έχετε ανακοινώσει 2ον) η έκτακτη συνεδρίαση μπορεί να γίνει με τηλεδιάσκεψη (με πολύ μικρότερο κόστος άλλωστε) και 3ον) η συνεδρίαση να γίνει τουλάχιστον το Σάββατο 28/9 μετά την άφιξη του αεροπλάνου (11.40) έτσι ώστε να αναχωρήσουμε την Κυριακή το πρωί (το αεροπλάνο αναχωρεί από Κέρκυρα στις 11.25) με μία διανυκτέρευση».

Δεν έλαβα καμία απάντηση, αφού όπως έμαθα εκ των υστέρων την ίδια ημέρα (25/9) και μία ώρα πριν στείλετε την προαναφερόμενη επιστολή στους 13 συμβούλους, στις 1.41 μ.μ. (!) είχατε ήδη στείλει σε 12 συμβούλους μόνο, τον Περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες και την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων (!) με κοινοποίηση στους Βουλευτές και τους Δημάρχους της ΠΙΝ την με αριθ. Πρωτ. 53397/20458/25-9-2013 πρόσκληση σας για συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Αντίγραφο αυτού του e-mail σας στέλνω.

Αγνοώ αν η πρόσκληση της σημερινής συνεδρίασης εστάλη στη συνέχεια σε όλους τους συμβούλους.
Σε εμένα τουλάχιστον, δεν εστάλη η πρόσκληση μέχρι αυτή την ώρα 11 π.μ. Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, γεγονός το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του τμήματος συλλογικών οργάνων που στέλνονται οι προσκλήσεις στους συμβούλους.

Κύριε Πρόεδρε, είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιλογή της ημέρας και της ώρας της συνεδρίασης έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολευτεί αντικειμενικά η παρουσία των συμβούλων από Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, οπότε και γίνεται επισφαλής η απαρτία του συμβουλίου στη σημερινή συνεδρίαση, αν και ο Πρόεδρος οφείλει να εξασφαλίζει το αντίθετο πολύ περισσότερο λόγω της νησιωτικότητας της Περιφέρειας.
Έτσι όμως οδηγείται το κορυφαίο πολιτικό όργανο των Ιονίων Νήσων να μη συζητήσει (ή έστω να γίνει συζήτηση με την αναγκαστική όμως απουσία συμβούλων) το σημαντικότερο πολιτικό ζήτημα της χώρας όχι μόνο της σημερινής επικαιρότητας, αλλά και ακόμη από την μεταπολίτευση – το νεοναζιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα και η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
Εκτός αυτού όμως δημιουργείται και μείζον πολιτικό (και νομικό .…) θέμα με τη μη αποστολή της πρόσκλησης σε όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου – είναι τυχαίο άραγε ότι σε 64 συνεδριάσεις από το ξεκίνημα του θεσμού είναι η πρώτη φορά που δεν στέλνεται πρόσκληση σε μέλη του συμβουλίου; (!)
Δυστυχώς γι’άλλη μία φορά στην διάρκεια της ολιγόμηνης θητείας σας η περιφερειακή αρχή με διαδικαστικά τερτίπια υπεκφεύγει σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα, απαξιώνοντας το όργανο και το θεσμό και οδηγώντας στην αποσύνθεση την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 Αυτή η επιστολή μου ζητώ να καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης ανεξάρτητα αν υπάρξει ή όχι απαρτία.

Γεράσιμος Φόρτες
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κεφαλληνίας   

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ