ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ανακοινώθηκαν οι ποινές Στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος και η κόρη του






Αθήνα
Ποινή κάθειρξης των 20 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Ακη
Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών. Κάθειρξη 12 ετών στη σύζυγο του πρωην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και στην κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου. Οι τρεις δεν πήραν αναστολή και θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Ποινές 6-16 ετών για τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που κρίθηκαν ένοχοι. Ελαφρυντικό, εκείνο της ειλικρινούς μεταμέλειας, αναγνωρίστηκε μόνο στον Νίκο Ζήγρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου επιβάλλοντάς της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:

Ακης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών
Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών
Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών.
Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών
Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών (εισαγγελική πρόταση για 10ετή κάθειρξη)
Βίκυ Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών
Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών
Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών
Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών
Νίκος Γεωργουλάκης - Κάθειρξη 10 ετών
Οράτιος Μελάς - Κάθειρξη 10 ετών
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης - Κάθειρξη 10 ετών

Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.

Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.

Σε λίγη ώρα το δικαστήριο θα αποφανθεί αν και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων θα δοθεί αναστολή στην έκτιση ποινής, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένοχος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός από τον επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και τον κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου, που αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Newsroom ΔΟΛ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ