ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Προς τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση






Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη των εκδηλώσεων του φόρουμ «Ρωσσική εβδομάδα στα Ιόνια νησιά», που γίνεται κάθε χρόνο από το 2002 στην Κέρκυρα και πέρυσι πραγματοποίηθηκε για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο. Το φόρουμ αποτελεί μείζονος σημασίας έργο στον τομέα της λαϊκής (μη κυβερνητικής) διπλωματίας, του διαλόγου μεταξύ των λαών και των πολιτισμικών ανταλλαγών.

Υπολογίζεται το φόρουμ του 2013 να ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα

- από 05 εως 07 Οκτωβρίου 2013 – Κέρκυρα,

- 07 Οκτωβρίου εώς 09 Οκτωβρίου – Λευκάδα,

- 09 Οκτωβρίου εώς 12 Οκτωβρίου – Κεφαλονιά,


- 12 Οκτωβρίου εώς 14 Οκτωβρίου – Ζάκυνθος,

- 14-15 Οκτωβρίου – Πάτρα.

Στα πλαίσια του φόρουμ, το 2013 στα Ιόνια Νησιά θα πραγματοποιηθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις: κατάθεση στεφάνων στα μνημεία του ναυάρχου Θ.Ουσακώφ και του Ι.Καποδίστρια (Κέρκυρα), Λειτουργίες, παρελάσεις στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων, πανηγυρικές συναυλίες, στις οποίες θα συμμετέχουν ελληνικά και ρωσικά μουσικά συγκροτήματα, γιορτή της ρωσικής κουζίνας, την οποία θα επιμεληθεί ο γνωστός σεφ και διευθυντής του Ιδρύματος Διατήρησης της Ρωσικής Κουζίνας Μακσίμ Σίρνικοβ, στογγυλά τραπέζια με θέμα «Ο ρόλος του θρησκευτικού τουρισμού στην ανάπτυξη των Ιονίων νήσων».

Σημαντικό γεγονός της Ρωσικής εβδομάδας στα Ιόνια νησιά θα αποτελέσουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμή του ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακόφ στις 13/10/2013 στη Ζάκυνθο. Η ναυτική μοίρα του Ρώσου ναυάρχου απελευθέρωσε τα Ιόνια νησιά το 1798-1799 και ο Θ.Ουσακόφ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία της Επτανήσου Πολιτείας.

Στη «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησία» θα παρευρεθεί το πλοίο του ρωσικού ναυτικό στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Οι ναύτες, η ορχήστρα του πλοίου και το μουσικοχορευτικό σύνολο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του φόρουμ, ως βασικά ενεργά πρόσωπα των εορτασμών, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στη φιλιά και στο διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε ζητώ την έγκρισή σας και την βοήθεια στην διοργάνωση του φόρουμ «Ρωσσική εβδομάδα στα Ιόνια νησιά» στην Κεφαλονιά, και Σας προσκαλώ να πάρετε μέρος στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ο ρόλος του θρησκευτικού τουρισμού στην ανάπτυξη των Ιονίων νήσων» που προτείνω να γίνει στις 10/10/2013 από τις 10.30 εώς 12.30, όπως και σε άλλες εκδηλώσεις του φόρουμ.

Αυτη τη στιγμή έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στο φόρουμ τα ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά κανάλια: το Ρωσία Βέστι 24 (Ειδήσεις 24), το Ρωσία Κουλτούρα (Πολιτισμός) και τα θρησκευτικά κανάλια Σογιούζ και Σπας.

Με εκτίμηση και ελπίδα για καλή συνεργασία,
Ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής
του κοινωνικού φόρουμ «Ρωσική εβδομάδα»
Υπογραφή Оλέγκ Κόστιν

Για περαιτέρω συνεργασία, όσον αφορά στο πρόγραμμα και την πραγματοποίησή του στον Δήμο σας μπορείτε να απευθύνεστε στον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στα Ιόνια νησιά κ.Νίκο Κάνουλα (τηλ. +306947800840) και την Υπεύθυνη της Γραμματείας οργανωτικής επιτροπής στη Ρωσία κα Ντιάνα Φότοβα (τηλ. +79637703905 και στο e-mail: artemisd@yandex.ru).

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ