ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Το Ορφανοτροφείο παρέλαβε τα δώρα των Ομογενών του Μόντρεαλ!



Δυο τεράστια δέματα προσφορά του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Μόντρεαλ Ο ΑΙΝΟΣ,
έφθασαν στο Ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς, γεμίζοντας χαρά τα παιδιά και την διοίκηση!
√ Δείτε φωτο απο την παραλαβή των δώρων:



Μεγάλες χαρές χθες Σάββατο στο Ορφανοτροφείο Κεφαλονιάς! Η αρμόδια επιτροπή με επικεφαλής την ταμία του Ιδρύματος Αμαλία Μοσχονά, παρέλαβε και κατάγραψε τα δώρα που έστειλε ο Σύλλογος Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Μόντρεαλα Ο ΑΙΝΟΣ, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συλλόγου Απόστολου Αγγούρια.



Δυο τεράστια δέματα γεμάτα με όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά, καθώς υπήρξε συνεργασία Ορφανοτροφείο – Συλλόγου για την καταγραφή των πραγματικών αναγκών του Ιδρύματος.

Το ένα δέμα είχε είκοσι παπλωματάκια για τα κρεβατάκια των παιδιών.



Στο δεύτερο δέμα ήταν ο ρουχισμός : πρώτα από όλα δεκάδες ολοκαίνουργια σετ σεντονιών, δεκάδες πετσέτες για το μπάνιο, το πρόσωπο, τα χέρια. , ρούχα για τα παιδιά : από μαγιό μέχρι μπουφάν, από τζην έως κοστούμια, κάλτσες, παπούτσια, παντοφλάκια! Τα πάντα !



Μα το καλύτερο ήταν η κούκλα! Μόλις άνοιξε το δέμα επάνω επάνω ήταν μια τεράστια κούκλα, δώρο για την 5χρονη Αννα-Μαρία που από τον Μάιο φιλοξενείται στο Ιδρυμα. Τρελάθηκε η Αννα Μαρία από τη χαρά της! Πήρε την κούκλα, την αγκάλιαζε, την καμάρωνε και την έβαλε στο κρεβατάκι της να κοιμούνται μαζι!



Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα δώρα. Βοήθησαν για την τακτοποίησή τους, την καταγραφή τους και τώρα περιμένουν να μοιραστούν και το κάθε παιδί να πάρει το δικό του δεματάκι.

Η προσφορά του Συλλόγου του Μόντρεαλ έδωσε μεγάλη ανάσα στο Ορφανοτροφείο, το οποίο ΔΕΝ επιδοτείται από το κράτος αλλά στηρίζει την λειτουργία του και την υπαρξή του σε δωρητές : μεγάλους δωρητές αλλά και μικρούς. Όπως αυτά τα δυο κορίτσια που συναντήσαμε στην πόρτα.. Κάθε Σάββατο φορτωμένες δωράκια για τα παιδιά πηγαίνουν για να παίξουν και να μιλήσουν μαζί τους..



Η αγκαλιά , το χαμόγελο, το χάδι σε ένα παιδί είναι το ίδιο σπουδαίο δώρο όσο και το φαγητό τους και η καθημερινή διαβίωσή τους.

Στα παιδιά δεν λείπει απολύτως τίποτε. Το ίδρυμα τα φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ότι και να κάνουμε ποτέ δεν είναι αρκετό για τα παιδιά. Για αυτό.. γίνε και εσύ δωρητής αγάπης , μεγάλος αδελφός ή αδελφή για αυτά τα παιδιά περνώντας λίγες ώρες παιγνιδιού και χαράς μαζί τους.

Τόσο το ΔΣ του Ιδρύματος όσο και τα παιδιά στέλνουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στους συμπατριώτες μας στο Μόντρεαλ για αυτή την μεγάλη δωρεά!

Πολλά συγχαρητήρια και πολλά - πολλά "ευχαριστώ" στους Κεφαλονίτες του Μόντρεαλ!

ΠΗΓΗ http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=43426&Itemid=152

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ