ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ






Το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Ιταλικής Εθνικής Ένωσης Μεραρχίας Acqui, που βρίσκονται στο νησί για τις εκδηλώσεις μνήμης από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το θάνατο των Ιταλών της Μεραρχίας Acqui στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.

Τους Ιταλούς επισκέπτες συνόδευσαν ο Σεβασμιότατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας Ιωάννης Σπιτέρης, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και ο Πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα.

Πρέπει να βλέπουμε το μέλλον και έχουμε υποχρέωση να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, υποδεχόμενος τους Ιταλούς εκπροσώπους της Ιταλικής Ένωσης. Ο κ. Τρεπεκλής αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς της Κέρκυρας με την Ιταλία, που έχουν επισφραγιστεί με την αδελφοποίηση με πολλές Ιταλικές πόλεις, και τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι σχέσεις στους τομείς του τουρισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Ήδη, σήμερα το απόγευμα στις 7, θα πραγματοποιηθεί «Συναυλία για την Ειρήνη» στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Duomo), με τη συμμετοχή της Χορωδίας της πόλης του Arezzo «Vox Cordis» και της Χορωδίας Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης». Έκτακτη συμμετοχή του καθηγητή βιολιού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Σπύρου Γκικόντη.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια επίσκεψη στο Μνημείο Ελληνοιταλικής φιλίας στον Κήπο του Λαού. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Ιερά Καθολική Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας, ο Δήμος Κέρκυρας, η Ιταλική Εθνική Ένωση Μεραρχίας Acqui και το Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας στην Κέρκυρα.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης της Μεραρχίας Acqui παρέδωσαν στο Δήμαρχο Κέρκυρας έναν απινιδωτή, τονίζοντας ότι είναι ένα συμβολικό δώρο ζωής που δείχνει τα θερμά αισθήματα των Ιταλών για τους Κερκυραίους. Ο απινιδωτής θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των δομών υγείας και πρόνοιας του Δήμου Κέρκυρας (ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι κ.α.).

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν στην Κεφαλονιά, για την οποία θα αναχωρήσουν οι Ιταλοί εκπρόσωποι και συνοδοί της Ένωσης για τη Μεραρχία Acqui αύριο.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ