ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Διπλή διάκριση για τον Εξάντα στην Πορτογαλία


Με μια διπλή διάκριση στο «Cine’ Εco 2010», που διεξήχθη από τις 16 έως τις 23 Οκτωβρίου στην Σεΐα της Πορτογαλίας, συνχίζει ο Εξάντας, του Γιώργου Αυγερόπουλου, την διεθνή του πορεία.
Το ντοκιμαντέρ «Πωλείται Ζωή», απέσπασε, στο «16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Βίντεο για το Περιβάλλον - Cine’ Εco», το βραβείο «Premio Agua» από την Διεθνή Κριτική Επιτροπή και το βραβείο «Ειδικής Μνείας» από την Κριτική Επιτροπή Νέων. Στο πολύ σημαντικό αυτό φεστιβάλ συμμετείχαν 423 ταινίες, με δημιουργούς από περισσότερες από 60 χώρες.
Το «Πωλείται Ζωή», που γυρίστηκε στη Χιλή, αναδεικνύει τον παραλογισμό της αγοράς, που έχει μετατρέψει ένα βασικό αγαθό όπως το νερό σε εμπορεύσιμο προϊόν. Στη Χιλή, οι υδάτινοι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στο κράτος αλλά σε ιδιώτες και μία εταιρεία μπορεί να είναι ιδιοκτήτης ενός ολόκληρου ποταμού. Το «Πωλείται Ζωή» έχει βραβευτεί ακόμα δύο φορές τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2010, στην Πόλη του Μεξικού και στο Τορίνο, αντίστοιχα.
 
Δείτε απόψε την θεματική συνέχεια

Την επέκταση αυτού του παραλογισμού, που φτάνει ως την εμπορική εκμετάλλευση του αέρα, εξετάζει το νέο ντοκιμαντέρ του Εξάντα, «Πουλώντας Αέρα», το οποίο προβάλλεται σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στις 22.00, στη ΝΕΤ. Για τις Αγορές, ακόμα και η ικανότητα των φυτών να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, μπορεί πλέον να αποτιμηθεί σε χρήμα και να αποφέρει μεγάλα κέρδη. Μια καινούρια χρηματιστηριακή αγορά, η Αγορά του Άνθρακα, έχει ήδη γεννηθεί!

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ