ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Εκτός του αναπτυξιακού νόμου τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, διαμαρτυρία της ΣΕΕΔΔΕ


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κείμενο: CorfuPress.com   
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Εκτός του αναπτυξιακού νόμου άφησε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της χώρας η κυβέρνηση, αφού –παρά τις υποσχέσεις και την «κατανόηση» από πλευράς του Υφυπουργού Τουρισμού Γ. Νικητιάδη πρόσφατα στην Κέρκυρα- το Νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο έχει αποκλείσει τις επιχειρήσεις του κλάδου. Η εξαίρεση του συνόλου των επιχειρήσεων του κλάδου από τις αναπτυξιακές διατάξεις του υπό κατάθεση νόμου, θα οδηγήσει εν μέσω της οξύτατης οικονομικής κρίσης στην καταστροφή 40.000 επιχειρήσεων και των οικογενειών τους.
Η Συνομοσπονδία Ενώσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της, επιτίθεται στην κυβέρνηση που, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις που αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού μένουν και πάλι εκτός αναπτυξιακής προοπτικής: «Ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων από τις ευεργετικές αναπτυξιακές ρυθμίσεις, θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών του τουρισμού και στη βιωσιμότητα των ιδίων επιχειρήσεων, οι οποίες συνεισφέρουν σημαντικά στο τουριστικό εισόδημα, στηρίζουν την περιφερειακή οικονομία της χώρας αποτελώντας έναν από τους κύριους μοχλούς εξόδου της από την κρίση.
Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμπράξουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να υπάρχει ισότιμη και άνευ όρων προοπτική βιωσιμότητας του κλάδου.
Απαιτούμε από το υπουργείο περιφερειακής ανάπτυξης να εγκαταλείψει την κοντόφθαλμη άποψή του για τον τουρισμό και να εντάξει το σύνολο των επιχειρήσεών μας στα νέα αναπτυξιακά κίνητρα».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ