ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Είμαι περήφανος που είμαι Κεφαλονίτης και Επτανήσιος.



Απολογισμός χθες από τον Νομάρχη κ. Διον. Γεωργάτος, Παρουσία του Αντιπεριφερειαρχη κ. Σ. Κουρής ο οποίος μίλησε μετά την ομιλία του Νομάρχη,  του Βουλευτή κ. Σπ. Μοσχόπουλο, των αντινομαρχών Μήνα Γαβριελάτου και  Θ. Γαλιατσάτου, Νομαρχιακών Συμβούλων, ο Δήμαρχος Πυλάρου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚΙ κ. Μ. Κοτσιλίνης, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, η Δήμαρχος Παλικής Νόπη Αλεξανδροπούλου, ο πρώην υπουργός Αλέκος Καλαφάτης, κ.ά. Την εκδήλωση-απολογισμό παρουσίασε ο Πρόεδρος του Ν.Σ. Νικόλας Βαλλιανάτος.
Στην αρχή της εκδήλωση η κ. Σταυρούλα Ζαπάντη με την ιδιότητα του θεματοφύλακα του αρχείου του νησιού μας, αναφέρθηκε με ομιλία της στον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, μια ιστορική αναδρομή.
Ευχαριστίες και για τις δύο 4ετίες από το Νομάρχη κ. Διον. Γεωργάτο.

- Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που μας τίμησαν για 2 τετραετίες στη Νομαρχιακή Αρχή.
- Όλα τα μέλη της παράταξης μας τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ που σε τρεις διαδοχικές εκλογές με στήριξαν, έτρεξαν δούλεψαν και δύο φορές η παράταξη μας νίκησε στις Νομαρχιακές Εκλογές.
- Όλους τους εκλεγμένους Νομαρχιακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων. Όλοι μαζί βοήθησαν για να βγει όλη η απαραίτητη δουλειά που παρουσιάζουμε σήμερα.
- Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω το στενό συνεργάτη μου (που ήταν συνεργάτης με όλους όπως επέβαλλε η θέση του) το Νίκο Βαλλιανάτο. Ως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου επί δύο τετραετίες έβαλε την ανεξίτηλη σφραγίδα του και πιστεύω ότι θα μείνει αξέχαστος στην ιστορία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας – Ιθάκης.
- Τους Αντινομάρχες και των δύο περιόδων
- Μοσχόπουλο Σπύρο
- Γαλιατσάτο Θόδωρο
- Γαβριελάτου Μίνα
- Το πρώην Γενικό Γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θόδωρο Φλωράτο
- Όλους τους υπαλλήλους της Νομαρχίας όλων των Υπηρεσιών.
- Ευχαριστώ όλους τους φίλους και συνεργάτες που από πολύ κοντά βοήθησαν το έργο της Νομαρχίας.
- Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω το κ. Νίκο Σολωμό και την υπάλληλο κ. Ελένη Γιαννακούδη για τις άοκνες και αποτελεσματικές προσπάθειες ίδρυσης και λειτουργίας του Αστεροσκοπείου «ΕΥΔΟΞΟΣ». Το κ. Γιώργο Κουμουνδούρο που πάντα με τις οραματικές και φρέσκιες προτάσεις του πολλά προχώρησαν.
- Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους και όλους τους Βουλευτές που τις δύο 4ετίες συνεργαστήκαμε: τον Αλέκο το Καλαφάτη, τον Αλέκο το Παρίση, το Πέτρο τον Αλιβιζάτο, το Σπύρο το Μοσχόπουλο.
- Ευχαριστώ τους Τοπικούς Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους γιατί συχνά ήταν φορείς ωραίων ιδεών και προτάσεων γι’ αυτό και μαζί να υλοποιήσαμε έργα και δράσεις που για πολλά χρόνια ήταν και θα είναι θεσμοί για τα Νησιά μας.
- Τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που είτε με την παρουσία τους, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, προέβαλλαν το έργο της Νομαρχίας και ενημέρωναν τους πολίτες για έργα και τις διοικητικές πράξεις της Νομαρχίας. Τους ευχαριστώ όμως και για την κριτική τους στάση που συχνά μας ήταν χρήσιμη.




ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
Κυρίες και Κύριοι,
- Είμαι περήφανος που είμαι Κεφαλονίτης και Επτανήσιος. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτή η Περηφάνια με κάνει να αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν βλέπω τους πολίτες των Νησιών μας να ευημερούν, τους δημοκρατικούς θεσμούς να λειτουργούν προς όφελος των ανθρωπίνων αξιών, της τοπικής μας Δημοκρατίας να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και προς όφελος των Νησιών μας.
Αυτή η περηφάνια όμως με υποχρεώνει να αγωνιώ και να στεναχωριέμαι όταν κάτι από αυτά δεν πάνε καλά.
• Όταν όλοι οι πολίτες δεν ευημερούν όσο θα ήθελα
• Όταν οι Δημοκρατικές αξίες υποβαθμίζονται και πολλές φορές καταρρακώνονται
• Όταν οι Δημοκρατικοί θεσμοί των Νησιών μας δεν λειτουργούν όπως πρέπει
• Όταν η Ανάπτυξη των νησιών δεν προχωρά με γρήγορα βήματα και στη σωστή κατεύθυνση.

Είναι αλήθεια ότι κάποια από αυτά δεν πάνε καλά. Γι’ αυτό δεν αισθάνομαι τόσο ικανοποιημένος όσο θα ήθελα.
Η εξουσία, για μένα ποτέ, δεν ήταν αυτοσκοπός. Πάντα ήταν ένα εργαλείο για να πραγματοποιήσω αυτό που νόμιζα σωστό ως ενεργός πολίτης.
Γι’ αυτό συμμετείχα στα κοινά και θα συμμετέχω και στο μέλλον.
Οι πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές ανέδειξαν τη διάδοχο κατάσταση των Νομαρχιακών πραγμάτων και τη διάδοχη Περιφερειακή Αρχή.
Από 1/1/2011 και από τη νέα μου θέση ως Περιφερειακός Σύμβουλος θα συνεχίσω να δίνω τον προσωπικό μου αγώνα σε συνεργασία πάντα με τους εκπροσώπους των Νησιών μας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και όπου αλλού χρειαστεί.
Σας ευχαριστώ πολύ.



 

ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ: 1833 – 2010. 177 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

Τετραετία 2007 – 2010: ο επίλογος του Θεσμού της Νομαρχίας
Σήμερα 28-12-2010: ο επίλογος της τελευταίας τετραετίας.


Τετραετία 2007 – 2010 Νομαρχίας Διονύση Γεωργάτου

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ


- 508 – 507 π.Χ. Κλεισθένης στην Αρχαία Αθήνα
• Νέα Βουλή 500 Βουλευτών
• 10 φυλές
• Κάθε φυλή 10 Δήμοι
Όπως φαίνεται η γέννηση του Πολιτεύματος της Δημοκρατίας έγινε ταυτόχρονα με αυτήν της Αυτοδιοίκησης

- Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία:
• Επαρχίες
• Μερίδες

- Βυζάντιο :
• Επαρχίες,
• Θέματα
• Δεσποτάτα


Ρεπορταζ  Αλεβιζοπουλος Σπυρος  




   Φωτο  Σακης  Βουτος

































ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ