ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ , ΖΕΣΤΗ , ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ , ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1/2011 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ απο την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία Αρωγής Ασθενών Κεφαλληνίας και Ιθάκης με την επωνυμία ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ [ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ]









































Στο τέλος αυτής της όμορφης βραδιάς που πραγματικά εντυπωσίασε του πάντες και εγώ πραγματικά είχα συγκινηθεί , γιατί σκεφτόμουν ότι ευτυχώς που υπάρχουν συμπολίτες μας που με την προσφορά τους απαλύνουν τον μεγάλο πόνο που εσθανετε ο κάθε συνάνθρωπος μας που αναγκάζετε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αργοστολιού με ότι και εάν έχει και μόλις μπει και ακουμπήσει το κρεβάτι να εσθανετε καλύτερα και από το σπίτι του γιατί ο σκοπός της αλλαγής τον κρεβατιών από τον ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ σε  αυτό αποβλεπη  .Και για να καταλάβετε τι Ευαισθησία και πόσο ανθρωπιά υπάρχει σας παραθέτω ένα μήνυμα που μας στέλνουν κάθε φορά που κάνουν και από μια δωρεά στο Νοσοκομείο Αργοστολίου  και όχι μόνο΄΄

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΛΑΒΑΜΕ ΔΩΡΕΑ [3100 ΕΥΡΩ ] ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ !

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..

ΘΑΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.


Επίσης στην Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους το Δώρο από το φλουρί ήταν ένα πολλυ ωραίο φιλοτεχνημένο και σμιλεμενο με το χέρι κρεμαστό μενταγιόν από το Χρυσοχοείο Μεσσαρης με τον Άγιο Λουκά και στο Πίσω μέρος του ευχές της Εταιρίας ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

Παραθέτω την ομιλία της κ Έφης Αναστασιαδου και στην συνέχεια ας ακούσουμε και Ηχητικά τι ειπώθηκε στο Θέατρο καθώς και πλούσιο φωτογραφικό Υλικό

Ρεπορτάζ Σάκης Βουτος Δημοσιογραφος
ΑΣ  ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡ
Ο ηθοποιός  κ. Γιώργος  Κακης - Κωνσταντινάτος  και  Εφη Αναστασιαδου
ΟΜΙΛΙΑ  κ  ΕΦΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ
Γ.K: «θα είχατε την καλοσύνη να μου αφιερώσετε λίγη ώρα γι αυτήν την συζήτηση?
Ε.A: Λέει ο ίδιος ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός σε αποσπάσματα από τα λεγόμενά του και την ζωή του, όπως καταγράφηκαν σε επιστημονικές διαλέξεις του και θεολογικά του έργα
Γ.K
«συγκεντρωθήκαμε εδώ όλοι μας όχι γιατί θέλουμε κάποιον να ελέγξουμε και να κρίνουμε αλλά για να κάνουμε μία αυτοκριτική .Να διαπιστώσουμε τι εμείς οι γιατροί αφήσαμε να μας ξεφύγει στην εργασία μας, τι δεν κάναμε σωστά όπως έπρεπε να κάνουμε τι δεν τελειώσαμε. Στόχος μας είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη τα οποία κάναμε στην διάρκεια της θεραπείας του ασθενή μας..

«Για τον χειρουργό δεν πρέπει να υπάρχουν «περιπτώσεις» αλλά μόνο ένας ζωντανός άνθρωπος που πάσχει..

«μου παρουσιάσθηκε ζωντανό ενδιαφέρον για την τοπική αναισθησία και ήθελα να ασχοληθώ με τις καινούριες μεθόδους και τις εφαρμογές της.

«Στην πρώτη μου εξορία πήγα υγιέστατος και γύρισα σακάτης. Η αναμενόμενη δεύτερη εξορία μου με την άσχημη κατάσταση της καρδιάς μου ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο αυτό απευθύνομαι σε εσάς και σας παρακαλώ θερμά αντί της Σιβηρίας να με στείλετε στο εξωτερικό .Ο χαρακτήρας μου είναι ξένος προς κάθε πολιτική δραστηριότητα. Αυτό που επιθυμώ είναι μέχρι την τελευταία μου πνοή να θεραπεύω ανθρώπους..

«Στο νοσοκομείο των φυλακών με την βοήθεια του θεού έσωσα την ζωή ενός νεαρού κακοποιού που ήταν βαριά άρρωστος. Έβλεπα πως ο νεαρός γιατρός δεν καταλάβαινε καθόλου την αρρώστια του. Εξέτασα ο ίδιος τον ασθενή διέγνωσα απόστημα στην σπλήνα και κατάφερα να πείσω τον γιατρό των φυλακών να στείλει αυτόν τον ασθενή σε νοσοκομείο που εργαζόταν μαθητής μου. Του έγραψα τι και πως θα βρει και αργότερα ο Ρόζενμπερκ μου έγραψε πώς όσα του έγραψα επιβεβαιώθηκαν κατά την επέμβαση με κάθε λεπτομέρεια…

«Με κορόιδεψαν δεν με αφήνουν, κήρυξα και πάλι απεργία πείνας, μη στενοχωριέσαι έχω συνηθίσει σ αυτή την σκυλίσια ζωή..

«τα τελευταία μαρτύρια και βασανιστήρια της φυλακής με άλλαξαν μέσα μου. έγινα ποιο ήσυχος, ταπεινός, υπομονετικός και έφυγε εκείνο το απότομο που είχα..

«Αγάπησα το μαρτύριο το οποίο τόσο παράξενα καθαρίζει την ψυχή..
Ε.A
Κυρίες και κύριοι ,
Αγαπητοί φίλοι και φίλες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας αρωγής ασθενών Κεφαλληνίας και Ιθάκης,
υποστηρικτές και δωρητές του έργου της, αγαπητοί επώνυμοι και ανώνυμοι δωρητές που βρίσκεσθε ανάμεσά μας αλλά και στο εξωτερικό, μέλη της επιτροπής του επιτυχημένου έργου ανέγερσης του καμπαναριού των Αρχαγγέλων που βρίσκεσθε ανάμεσά μας,
σας καλωσορίζουμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, εδώ στο δημοτικό θέατρο που πολύ ευγενικά μας παραχώρησε ο κ. Δήμαρχος Κεφαλληνίας, τον οποίο καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε θερμά για την ενέργειά του.

Τον Δεκέμβριο 2009, εννέα άτομα, η ομιλούσα, ο ιατρός κ. Αναστάσιος Ζαπάντης, ο λογιστής κ. Στέφανος Κοκκόσης, ο έμπορος κ. Χρήστος Παγουλάτος, η κ .Χρυσούλα Αντωνάτου, ο δικηγόρος κ. Νίκος Μανουσάκης, η συμβολαιογράφος κ .Άννα Κεκάτου ο επιχειρηματίας κ. Βαγγέλης Κονάδης και ο ιατρός κ .Γεράσιμος Θεοφιλάτος, αποφασίσαμε και ιδρύσαμε μία εταιρία αρωγής ασθενών του νομού μας μέσα στο πλαίσιο της εξεύρεσης και αγοράς υπερσύχρονου εξοπλισμού που να καλύπτει τις ανάγκες τους όποιες κι αν είναι αυτές και όπου κι αν ευρίσκονται.

Ερευνήσαμε ότι χρησιμοποιούν οι ασθενείς, διαπιστώσαμε τις ελλείψεις και τις ανάγκες τους και στοχεύσαμε κλιμακωτά σε ότι έχουν ανάγκη περισσότερο επιλέγοντας για αρχή την αγορά της πολύτιμης για τον ασθενή νοσοκομειακής κλίνης και στην συνέχεια των λοιπών αντικειμένων που χρησιμοποιεί για την εξυπηρέτησή του. Επιλέξαμε το καλύτερο προϊόν που κυκλοφορεί στην Ευρώπη πολλαπλών δυνατοτήτων εξυπηρέτησης του ασθενή, των ιατρών ,του προσωπικού και των συνοδών και είμαστε οι πρώτοι που τοποθετήσαμε αυτό το αντικείμενο στην πατρίδα μας και στο δικό μας νοσοκομείο ενώ μέσα σε ένα έτος αντικαταστήσαμε 28 κλίνες από τις οποίες 16 έχουν παραδοθεί στις κλινικές ορθοπεδική και παθολογική και 12 θα τοποθετηθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Με προϋπολογισμό σχεδόν 86.800 ευρώ εξοπλίζουμε σε ένα έτος τρία δίκλινα και τρία τρίκλινα δωμάτια της ορθοπεδικής κλινικής [σύνολο 15 κλίνες] , ένα μονόκλινο, 4 δίκλινα και ένα τρίκλινο της παθολογικής σύνολο 12 κλίνες] επί συνόλου περίπου 86 κλινών της ορθοπεδικής, της χειρουργικής και της παθολογικής κλινικής ενώ μία κλίνη τοποθετήθηκε στον οίκο ευγηρίας.

Συγκεντρώθηκαν από συνδρομές στην εταιρία 4 κλίνες και τα ονόματα όλων των συνδρομητών θα περιληφθούν στην δημοσίευση του ετήσιου ισολογισμού στον τοπικό τύπο και 24 από δωρεές :
Του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφ/νίας -1-[που πρώτος πλαισίωσε το έργο μας στα πλαίσια των κοινωνικών παρεμβάσεων που επιχειρεί υπό την προεδρία του κ .Καππάτου]
Του Συνεταιρισμού Ρομπόλας Κεφαλληνίας -1-
Σπύρος Ματιάτος -1-
Εμπορικό κέντρο ΚΟΚΥΛΙΑ ΕΠΕ κ .Θεόφιλος Μιχαλάτος -1-
Marfin group [Koς Βγενόπουλος] -2 κλίνες-
Dr.Άγγελος Δελλαπόρτας, καθηγητής οφθ/γίας -5 κλίνες-
Κα Στάμω Βουδούρη-1-[σε ένδειξη συμπαράστασης σε όλους μας επειδή η ίδια νοσηλεύθηκε και βοηθήθηκε πολύ από την χρήση της].
Ανώνυμος Κεφαλονίτης επιχειρηματίας από Λονδίνο - 3 κλίνες-
Σύνδεσμος Υδραυλικών Κεφ/νίας -1-[που πολύ κοπίασε για την συγκέντρωση του ποσού υπό την προεδρία του κ .Γεωργίου Κουμαριώτη]
2 ανώνυμες κυρίες με 2 κλίνες [εις μνήμη των συζύγων τους] -2-

Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών -1-

Γεράσιμος Κεκάτος-Αναστάσιος Πανταζάτος -1-

Δήμος Ελειού Πρόννων-1- [επί δημαρχίας του κ .Κώστα Ζαπάντη]

Νίκη Γ. Σιμωτά (εις μνήμην των γονέων της) - 2 κλίνες-

Οικογένεια ιερέως Χρήστου Κεκάτου -1-

Οποιοδήποτε ποσόν εισρεύσει στο ταμείο της εταιρίας μας αξιοποιείται εξ ολοκλήρου για την επίτευξη του σκοπού, αφού από το καταστατικό απαγορεύονται τα έξοδα για οποιοδήποτε λόγο και αιτία. Έτσι με την επίλυση από την αρχή του ακανθώδους αυτού προβλήματος είχαμε την δυνατότητα άμεσα να παράγουμε έργο απόλυτα ουσιαστικό, αφού κάθε κλίνη εξυπηρετεί εκατοντάδες συνανθρώπους μας καθημερινά και διευκολύνει την διαβίωσή τους στην δύσκολη φάση της ασθένειας.

Οφείλω δε σας πω ότι το αντικείμενο αυτό από την μεγάλη εβδομάδα που τοποθετήθηκε στις κλινικές έγινε απόλυτα σεβαστό από τους ασθενείς και τους συνοδούς και το προσωπικό του νοσοκομείου και παρά τις επιφυλάξεις μας ούτε ένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα και από την θέση αυτή ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θερμά όλους όσους σέβονται την προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε το ξενοδοχειακό κομμάτι της περίθαλψης των ασθενών μας στο επίπεδο τουλάχιστον των 4 αστέρων με το να διατηρούν όσο μπορούν καλύτερα τα αντικείμενα αυτά που είναι αγορασμένα από όλους εμάς τους συντοπίτες που θέλουμε τον ασθενή του νησιού μας πραγματικό άρχοντα, φροντισμένο με τον καλύτερο τρόπο και με τα καλύτερα μέσα, εδώ σε ένα νησί σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο που κάποια στιγμή θα είναι δείγμα προς μίμηση για την υψηλή τεχνολογία και την άριστη πανευρωπαϊκά ποιότητα και αισθητική του εξοπλισμού του ασθενή.

Η ανταπόκριση των ασθενών με την ευχαρίστησή τους και όλων όσων το χρησιμοποιούν μας έχει ικανοποιήσει πλήρως τόσον εμάς όσο και τους δωρητές ανεξαρτήτως ποσού δωρεάς και με συχνότητα που ομολογώ ότι ούτε εμείς περιμέναμε, συμπολίτες μας προσέρχονται να βοηθήσουν αυτή την κοινωνική φιλοδοξία που μας ωφελεί όλους.

Η δράση μας όμως δεν είναι μονομερής. Συνοδεύτηκε από συνεργασία με την διοίκηση του νοσοκομείου, αρχής γενομένης από την απερχόμενη διοίκησή του και συνεχίζεται με την νέα υπό την καθοδήγηση του κ .Δημήτρη Αυγουστάτου ο οποίος συνεχίζει την ανακαίνιση των θαλάμων των ασθενών που τοποθετούνται οι δωρεές μας με δαπάνες του νοσοκομείου. Τόσο με τον κ .Πυλαρινό όσο και τον κ .Αυγουστάτο, ο οποίος είναι και αρωγό μέλος του Αγίου Λουκά προσωπικά ο ίδιος και μας τίμησε εμπιστευόμενος με την οικογένειά του σε εμάς την απόδοση της τιμής από την απώλεια της προσφιλούς του μητέρας, με απλότητα και φιλικότητα αλληλοσυμπληρώνουμε την ανανέωση των χώρων με κοινό σκοπό οι ασθενείς να αυτοεξυπηρετούνται όσο γίνεται περισσότερο, να ευρίσκονται σε περιβάλλον που θυμίζει όσο γίνεται λιγότερο ότι δεν βρίσκονται στο σπίτι τους ,να αισθάνονται καθαρά και να μην προσβάλλεται η αισθητική τους και γενικά όλοι όσοι εξυπηρετούν και κινούνται γύρω από τον ασθενή να είναι μαζί με αυτόν αξιοπρεπείς και να αισθάνονται ανάταση και ανακούφιση στον χώρο εργασίας . Η τεχνολογία και η αισθητική έχει τεράστια αξία, ειδικά σε τέτοιους χώρους χωρίς να παραλείπεται και το παρεκκλήσιο όπου ευκαιρίας διδομένης και επειδή ήδη η εταιρία έχει προσφορές και αναλαμβάνει την όποια δαπάνη απαιτηθεί ΖΗΤΑΜΕ από την διοίκηση του νοσοκομείου να μας παραχωρήσει έναν πολύ μικρό χώρο για να το δημιουργήσουμε και να το αφιερώσουμε στον Άγιο Γεράσιμο και τον Άγιο Λουκά.

Η υπόθεση ΠΟΝΟΣ είναι μεγάλη και το πρόβλημα άλυτο.

Δεν έχουμε την δυνατότητα να το λύσουμε. Έχουμε μία μικρή δυνατότητα να το περιορίσουμε στο επίπεδο που δεν μπορεί να επέμβει ο γιατρός αλλά ο άνθρωπος. Και το κάνουμε εδώ και ένα χρόνο ήσυχα ,μεθοδικά και χωρίς καμία απώλεια με αποτέλεσμα σχεδόν του 1/3 του έργου να ολοκληρωθεί ανέλπιστα καλά

Όλο το εγχείρημα στηρίζεται στην μεταξύ των εταίρων καλή σχέση εκτίμησης και συμπαθείας. Δεν έχουμε εκλογές αλλά ένα απόλυτα ορισμένο πλάνο εργασιών με προοπτική

πενταετίας, δεν έχουμε γραφειοκρατία αλλά έναν υπολογιστή και λίγα έγγραφα και προσπέκτ, δεν έχουμε διαφωνία γιατί πριν οργανωθούμε είχαμε αποφασίσει τι θα κάνουμε και πώς ακριβώς, δεν έχουμε έξοδα γιατί αποφασίσαμε από πριν να μην έχουμε και αφήσαμε στον Άγιο Λουκά τον μεγάλο χειρουργό αρχίατρο και αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του οποίου το όνομα ευλογεί την ενέργειά μας, να φωτίσει τις συνειδήσεις των ανθρώπων και να συμμετάσχουν κατά βούληση στην ευόδωση του σκοπού μας, όπως και απλά και μαγικά γίνεται συνεχώς και έτσι ΛΥΣΑΜΕ τα τέσσερα μεγάλα ελληνικά προβλήματα με τα οποία όλοι χάνουμε χρόνο και ενέργεια πολύτιμη εις βάρος των ίδιων των συμφερόντων μας.

Η εταιρία του αγίου Λουκά του ιατρού και αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως είναι απλή, απέριττη και ουσιαστική, όπως υπήρξε και ο ίδιος σε όλη του την πολύ εντυπωσιακή ζωή.

Δεν έχει γραφείο αλλά είναι φιλοξενούμενη, δεν έχει γραμματείς αλλά χρησιμοποιεί τους γραμματείς των μελών της εταιρίας και για ότι χρειάζεται συμπολίτες μας αυθόρμητα βοηθάνε με ότι έχουν και όπως μπορούν με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας μικρής κοινότητας αλληλεγγύης μέσα στον τόπο μας.

Η βοήθεια αυτή αν κοστολογηθεί σε χρήμα είναι πάρα πολύ σημαντική και όχι μόνο δεν την λησμονάμε αλλά θα είναι πάντα ως το τέλος των εργασιών μας μέσα στην ιστορία της εταιρίας μας και σε μια μικρή ιστορία κοινωνικής αλληλεγγύης του τόπου μας.

Από αυτή την θέση της Προέδρου της εταιρίας ευχαριστώ για την προσφορά σε είδος, η οποία αποτελεί κεφάλαιο που αν το κοστολογήσουμε και το είχαμε δαπανήσει από τις δωρεές δεν θα είχαμε φθάσει στο σημερινό αποτέλεσμα :

1.Τον κ. Παναγή Μοσχονά [βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ]για την δωρεά γραφικού υλικού.

2.Τον κ. Στέφανο Κοκκόση για την δωρεάν λογιστική κάλυψη της εταιρίας.

3.Την κα Εμμανουέλλα Ζησιμάτου για την δωρεάν δακτυλογράφηση κειμένων.

4.Τον κ. Ευάγγελο Καλογηρά [ΒΙΠΕ] για τις πινακίδες που τοποθετούνται επί των κλινών.

5.Τον κ. Κονταρίνη Μιχάλη [πρακτορείο ΕΞΥΠ] για την πολύτιμη συνεχή δωρεάν μεταφορά των κλινών από την Αθήνα στο Νοσοκομείο.

6.Τον κ. Λουκάτο Βασίλη ,φωτογράφο για την εκτύπωση φυλλαδίου.

7.Τον κ. Νίκο Μεσσάρη, μηχανολόγο-κατασκευαστή για την μηχανολογική και με πολλούς ευφυείς τρόπους ηθική υποστήριξη του σκοπού της εταιρίας και το χρυσοχοείο ΜΕΣΣΑΡΗΣ ΟΕ για το «γούρι 2011» που προσέφερε.

8.Τον κ. Πανταζάτο Παναγή για την παραχώρηση του κλακ στην εκφόρτωση των κλινών και την Δήμητρα και τον Μάκη για την βοήθειά τους.

9.Τον Σύλλογο Υδραυλικών Κεφ/νίας και τον Πρόεδρό του κ. Γεώργιο Κουμαριώτη για την ηθική υποστήριξη του σκοπού της εταιρίας και την χορηγία του κλιματιστικού που δωρίθηκε στην αίθουσα επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου.

10.Τον κ. Αθανάσιο Μουίκη για την δωρεάν ολόκαρδη φιλοξενία της συνέλευσης των εταίρων στο ξενοδοχείο του.

11.Τον κ .Βαγγέλη Κονάδη (PREMIER)για την δωρεάν ζαχαροπλαστική κάλυψη των κοινωνικών αναγκών της εταιρίας και το καρφούρ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ- για την διάθεση των ποτών.

12.Την κα Ματούλα Παγουλάτου [ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ] για την δωρεάν καταχώρηση των δελτίων της εταιρίας στην εφημερίδα της.

13.Tην Κα Ελευθερία Κουλουριώτη [ραδιοφωνικός σταθμός ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 93.9 – και στο e-radio.gr ionianisia er-k] για την δημοσιογραφική κάλυψη και υποστήριξη της δραστηριότητα της εταιρίας.

14.Τον επιχειρηματικό οδηγό BEST OF KEFALONIA [κ. Ευστάθιος Πουλίδης] για την δωρεάν καταχώρηση ενημερωτικής μακέτας της εταιρίας.

15.Το μικροβιολογικό ιατρείο του Αλιβιζάτου Σπύρου -Γ. Βεργωτή 86- και το φαρμακείο Καρλή-Τατσάκη -Βύρωνος 5- στο Αργοστόλι για την υποστήριξη της διανομής του ενημερωτικού φυλλαδίου της εταιρίας.

16. Τον κ. Δημήτρη Σολωμό για την δωρεά σε καρότσι μεταφοράς ασθενών που χορηγήσαμε στην παθολογική κλινική.

17.Τους κυρίους Γιώργο Τσακαρισιάνο και Παναγή Βεργωτή και τις κυρίες Χαλικιά Αγγελική και Αικατερίνη Ζαπάντη για την πολύτιμη ηθική υποστήριξη του σκοπού της εταιρίας.

18. Τον κ. Δήμαρχο Κεφ/νίας κ Παριση Αλέξανδρο για την προσφορά της χρήσης του δημοτικού θεάτρου για την εκδήλωση της κοπής της πίτας της εταιρίας του έτους 2011.

19.Τον πιανίστα κ. Βασίλη Αντζουλάτο για την αφιλοκερδή μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης και

20.Τον ηθοποιό κ. Γιώργο Κακή-Κωνσταντινάτο για την αφιλοκερδή εκτέλεση της θεατρικής σκηνής «Το αυγό του Τζέρεμυ» στα πλαίσια της ίδιας εκδήλωσης και την σκηνοθετική επιμέλεια.

21.Τον Δημοσιογράφο της  ΕΡΤ Σάκη Βουτο για την Προβολή που μας κάνη στο Ράδιο καθώς και την προβολή στο Σαιτ του VOUTOSPRESS ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΤΕΛΟΣ σας δίνω χρονολογικά μία μικρή γεύση της μεγάλης περιπέτειάς του Αγίου Λουκά που μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Αντωνόπουλου με τίτλο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΟΥΚΑΣ –Αρχιεπίσκοπος Λουκάς Βόινο- Γιασενέτσκι. Ένας άγιος ποιμένας και γιατρός χειρουργός [1877-1961] των εκδόσεων ΑΚΡΙΤΑΣ:

1907-ΚΙΟΥΡΣΚ :-στο νοσοκομείο του Βέρχνι Λουμπιάζ περιοχής Κιούρσκ [θυμάστε το όνομα από το ναυάγιο του υποβρυχίου ] ένας νεαρός ζητιάνος ήλθε στο νοσοκομείο και τυφλός από τα παιδικά χρόνια χειρουργήθηκε επιτυχώς. Ο θεραπευμένος θέλοντας να βοηθήσει

ομοιοπαθείς γύρισε όλη την περιοχή, μάζεψε όλους τους τυφλούς και κρατώντας ο ένας το ραβδί του άλλου τους έφερε στο φημισμένο γιατρό με την ελπίδα ότι θα τους θεραπεύσει.

1909-ΜΟΣΧΑ :δεν θα φύγω από την Μόσχα αν δεν πάρω ότι χρειάζομαι γνώσεις και ικανότητα να δουλεύω επιστημονικά

1910-Ρομανόφκα. Εκεί ο ιατρός αναδεικνύεται ο πρωτεργάτης της ιδέας της μεγάλης χειρουργικής στην επαρχία. Με μεγάλη δεξιοτεχνία κάνει επεμβάσεις, στην ουροδόχο κύστη, τον εγκέφαλο, αρθρώσεις, νεύρα, γυναικολογικές και οφθαλμολογικές και χειρουργεί τις πυογόνες λοιμώξεις για τις οποίες και βραβεύεται το 1946 με το κρατικό βραβείο Στάλιν.

1913-το παλτό μου δείχνει σε ποια κατάσταση βρίσκομαι .Το ύφασμα έχει φθαρεί και έχει γίνει πολύ λεπτό. Στο πανεπιστήμιο οι συνάδελφοί μου και οι συμμαθητές ντύνονται υπέροχα. Για τα μόνα που διαμαρτύρονται είναι η μικρή πρακτική εξάσκηση και ο μισθός που φαίνεται μικρός,

1916-βραβεύεται για την διατριβή του στην τοπική αναισθησία από το πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας

1917-Τασκένδη. Ποτέ δεν δυσαρεστήθηκε αν τον ενοχλούσαν για ψύλλου πήδημα, ποτέ δεν έχανε τον έλεγχο του εαυτού του ..η δεξιοτεχνία του ως χειρουργού είχε γίνει θρύλος, με την εκπληκτική αίσθηση της αφής και το ταλέντο του ζωγράφου…
το νοσοκομείο είχε φτώχια, άβολα σιδερένια κρεβάτια ..και διαδρόμους γεμάτους ασθενείς.

1918-φυλακές Ταγκάνκα. Η γυναίκα του συγγραφέα Μαξίμ Γκόρκι δωρίζει στους κρατούμενους γούνινα παλτά. Ο επίσκοπος Λουκάς δεν κράτησε για πολύ το παλτό του. Μια μέρα προχωρώντας προς τα αποχωρητήρια των φυλακών είδε έναν κρατούμενο μέσα σ ε θάλαμο πλημμυρισμένο από νερό το απομονωτήριο, να στέκεται μέσα στο νερό και να τρέμει απο το κρύο. Δεν δίστασε λεπτό. Έβγαλε το παλτό του και του το έδωσε. Λέει ο ίδιος ..Αργότερα σε όλες τις φυλακές πολλές φορές έτυχε να δώ πόσο εκτιμούν αυτοί οι φυλακισμένοι εγκληματίες και κακοποιοί την απλή ανθρώπινη προς αυτούς συμπεριφορά.

1920-Νοβοσμπιρίσκ..το υπόγειο ήταν πολύ βρώμικο και γεμάτο ανθρώπινες ακαθαρσίες που έπρεπε να καθαρίσουμε με τα χέρια διότι δεν μας έδωσαν ούτε φτυάρια

1924-Γενισέικ.σε ασθενή με βαριά νεφρική ανεπάρκεια επιχειρεί μεταμόσχευση νεφρού από μοσχάρι στον ασθενή που ο γιατρός που περιέγραψε το γεγονός την καταγράφει ως επιτυχημένη. Το γεγονός αποσιωπήθηκε και η πρώτη μεταμόσχευση επίσημα θεωρείται αυτή

Του καθηγητή Βορόνη το 1934 από νεφρό χοίρου σε γυναίκα με ουραιμία.

1930-ΓΕΝΙΣΕΙΚ :εγχειρεί με επιτυχία ασθενή με εχινόκοκκο στο συκώτι και καταρράκτη με ελάχιστα εργαλεία και αποστειρωτήρα το σαμοβάρι του τσαγιού. Απίθανες επεμβάσεις με πλήρη επιτυχία.

1945 ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-ως χειρουργός στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου -στον Αρχάγγελο που βρίσκεται στον βόρειο πολικό κύκλο-είχα παρακολουθήσει κάμποσες περιπτώσεις επέμβασης καρκίνου του μαστού με καθόλου ικανοποιητικά αποτελέσματα γι αυτό αποφάσισα μία ασθενή να την χειρουργήσω στα εξωτερικά ιατρεία.
Ε.Α.
Για επίλογο δανείζομαι ακόμη έναν λόγο από τον άγιο Λουκά και τον ενσωματώνω στον τρόπο και την διαδικασία με την οποία εργασθήκαμε στην εταιρία αυτή την χρόνια και θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όσο η αγάπη σας μας το επιτρέπει, τον οποίο χρησιμοποιούσε απαιτώντας από τον εαυτό του και τους γύρω του για οτιδήποτε έκανε :--έλεγε:«η δουλειά πρέπει να φαίνεται σαν διαμάντι. Να λάμπει όπως κι αν το γυρίσεις»
Σας ευχαριστώ θερμά όλους. Καλή χρονιά και καλή αντάμωση του χρόνου εδώ με την ελπίδα τα αρωγά μέλη να είμαστε διπλάσια και τριπλάσια μειώνοντας παράλληλα διπλάσια και τριπλάσια τον πόνο και την ταλαιπωρία των ασθενών του νομού μας, στους οποίους συμπαραστεκόμαστε θερμά.
Και καλώ τον κ Αυγουστάτο ΔΙΟΙΚΗΤΗ του νοσοκομείου να λάβει τον λόγο,
την κ. Κεκάτου στην συνέχεια να παρουσιάσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στην συνέχεια
τον κ. Τάσο Ζαπάντη –ιατρό- και Διευθυντή της εταιρίας να κόψει την πίτα μας στο φουαγιέ εκ μέρους του ιατρού συναδέλφου του Αγίου Λουκά και
τον κ.Μεσσάρη Νίκο εκ μέρους της ΜΕΣΣΑΡΗΣ ΟΕ να παραδώσει στον τυχερό της βραδιάς το γούρι του Αγίου Λουκά, τον οποίο από απόψε συγκαταλέγουμε στα μέλη μας.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ