ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Ν.ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ



    


«Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας»

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης συγχαίρει τον προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού Φισκάρδου Ανθ/στη Λ.Σ. Ζαβιτσάνο Αλέξανδρο και τον Κελευστή Λ.Σ. Κατωπόδη Δημήτριο, οι οποίοι αψηφώντας τον κίνδυνο και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απεγκλώβισαν ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα από κτίριο που γειτνίαζε με φλεγόμενο πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Βασιλικάδων.

Οι ανωτέρω στις 19-07-2011 κατέφθασαν με περιπολικό όχημα σε πρατήριο υγρών καυσίμων περιοχής Βασιλικάδων (10 χιλιόμετρα από τον Λιμενικό Σταθμό ) που φλέγονταν ανεξέλεγκτα μαζί με βυτιοφόρο όχημα γεμάτο καύσιμα.

Λόγω έλλειψης άλλων δυνάμεων την δεδομένη στιγμή ανέλαβαν την απομάκρυνση των περιοίκων και την κυκλοφοριακή ρύθμιση αναμένοντας Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις.

Περί ώρα 00.25 ενημερώθηκαν από κάτοικο της περιοχής για εγκλωβισμένους σε γειτνιάζων κτίριο. Αψηφώντας τον κίνδυνο από την φωτιά και τις εκρήξεις κατόπιν δύο αποτυχημένων προσπαθειών απεγκλώβισαν με ασφάλεια την ηλικιωμένη γυναίκα.

Για άλλη μια φορά το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή έδειξε απαράμιλλο θάρρος, ζήλο, αυταπάρνηση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό ενεργώντας ψύχραιμα, άμεσα και ουσιαστικά, σώζοντας την ζωή ενός συνανθρώπου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωκάς Διονύσης                           Αγγούριας Γεράσιμος          

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ