ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλονιά και ‘’ευκαιρίας δοθείσης’’. . .

Συμπτωματικά η Απόφαση  (που έχει αναστατώσει τις τελευταίες ημέρες το νησί) για τις Ιχθυοκαλλιέργειες  στην Κεφαλονιά πάρθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε . . .στην Κεφαλονιά.
Σύμπτωση ή πρόκληση ?
Διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες ότι τουλάχιστον τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι δήλωσαν ‘’ότι δεν ήταν ενημερωμένοι όταν ψήφιζαν το σχετικό θέμα ‘’.
Ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ΄΄περιμένουμε την Απόφαση από την Περιφέρεια η οποία θα είναι διαφορετική από αυτήν που νομίζουμε΄΄.
Ξαφνικά ο κ. Περιφερειάρχης μετά από ΄΄Γνήσια παρέμβαση΄΄, αποφάσισε να προτείνει. . .κ.λπ.  κ.λπ.
Στην περιοχή της Νότιας Κεφαλονιάς έγινε μια ιδιαίτερα δυναμική εκδήλωση για το θέμα.
Στην  Έρισο τι έγινε?
Εκτός από έναν Σύλλογο (Κομιτάτων) ενδιαφέρθηκε κάποιος άλλος Ρισιάνος για το θέμα των νέων θέσεων που προτείνονται στην Αγιά Σοφιά και στα Χοργοτά?
Έκαναν κάποια ιδιαίτερη παρέμβαση οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ερίσου εκτός από την τυπική διαδικασία της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο?
Μήπως  ΄΄εξυπηρετεί΄΄ η υποβάθμιση – απαξίωση των δύο θαλάσσιων κολπίσκων της Β.Α. Κεφαλονιάς (Αγ. Σοφιά και Χοργοτά)?
Να θυμηθώ την προσπάθεια που έγινε την πρώτη χρονιά της τελευταίας 4ετιας του Δήμου Ερίσου για να ματαιωθεί το έργο ηλεκτροφωτισμού της Αγιάς Σοφίας?  Φοβούνται κάποιοι μήπως ΄΄πουληθεί ένα πιάτο φαγητό΄΄ και σε άλλο σημείο της περιοχής εκτός του Φισκάρδου? 
Η Αγιά Σοφιά και τα Χοργοτά είναι μοναδικά λόγω της ποικιλομορφίας του φυσικού τοπίου τους και αποτελούν πόλο έλξης σκαφών αναψυχής και παραθεριστών.
Επανερχόμενος στο ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι σχεδόν δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν, πόσο δε μάλλον δεν γνώριζαν που ΄΄πέφτουν΄΄      η Αγιά Σοφιά και τα Χοργοτά, θεωρώ σκόπιμο  ν’αναφερθώ  στις             6 Ιουνίου,  όπου ο Μάρκος  Κοτσιλίνης  επισκέφτηκε την Έρισο με σχεδόν όλους τους εκλεγμένους Συμβούλους της παράταξης του.     Όλοι μαζί συνάντησαν  εκλεγμένους και μη τοπικούς Συμβούλους       της περιοχής, άκουσαν τα προβλήματα, τα συζήτησαν και έτσι  έχουν προσωπική άποψη για αυτά.
Μήπως είναι απαραίτητο και οι εκλεγμένοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι       της πλειοψηφίας – που ψηφίζουν τις αποφάσεις – να επισκέπτονται τις διάφορες περιοχές της Κεφαλονιάς και να γνωρίσουν από κοντά περιοχές και προβλήματα?  Μπορεί έτσι να περιοριστούν οι προτάσεις από Δημ. Σύμβουλο του τύπου  ΄΄η υδροδότηση της Σάμης να γίνει μέσω του Πόρου με φυσική ροή΄΄. . .                              
                     ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ
            πρ. Δημ. Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος  Δ.Σ. Ερίσου
 03/10/2011                    k-theo@otenet.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ