ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

- Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν αυτή την κίνηση ως έμμεση στήριξη στον πρωθυπουργό - Ζητούν κοινωνική στροφή με στόχο τη βοήθεια στους αδύναμους - Μετά τη Σύνοδο Κορυφής αναμένονται ραγδαίες πολιτικές στην κυβέρνηση - Ποιοί βουλευτές ζητούν άμεσα εκλογές ή έστω κυβέρνηση εθνικής ανάγκης

Εικοσιοκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο με το οποίο ζητούν να υπάρξει "μια εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, η οποία, στη μεταμνημονιακή εποχή είναι όρος επιβίωσης της χώρας".

Όπως αναφέρουν στο κείμενό της στόχος τους είναι να ανοίξει ένας κύκλος διαλόγου "αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού για τη χώρα και το λαό μας".

Οι βασικοί άξονες του διαλόγου που προτείνουν οι 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι:
1. Η άμεση αποφασιστική ανακατανομή των βαρών της κρίσης μέσα από τον αναδρομικό έλεγχο και τη σύλληψη του πλούτου που αποκτήθηκε σε όλους τους τομείς της παραοικονομίας, που δρα για δεκαετίες στη χώρα. Στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικά δείγματα γραφής, μιας αλλαγής πορείας.

2.Η αντιμετώπιση της κρίσης του εθνικού μοντέλου συσσώρευσης μιας κρατικής οικονομίας διανομής με στόχο την εξειδίκευση ενός παραγωγικού αναπροσανατολισμού της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

3. Η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος της χώρας, του νέου μοντέλου οργάνωσης της δημοκρατίας, του κράτους και των κοινωνικών θεσμών από την αναθεώρηση του συντάγματος έως τις μορφές λειτουργίας μιας άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας .

4. Η αντιμετώπιση της διεθνούς συστημικής κρίσης, της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ανεξέλεγκτου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την οικοδόμηση διεθνών εναλλακτικών συμμαχιών της χώρας.

Οι βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο είναι οι: Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Όλγα Ρενταρή, Σάββας Εμινίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Παύλος Στασινός, Νίκος Τσώνης, Άγγελος Μανωλάκης, Γιώργος Κασσάρας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Βασιλική Τσόνογλου, Δημήτρης Παπουτσής, Θανάσης Παπαδόπουλος, Μαρία Θεοχάρη, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Αμοιρίδης Αργύρης Λαφαζάνης, Ελένη Τσαούση, Χρήστος Μαγκούφης, Χρήστος Χάϊδος, Μιχάλης Παντούλας, Γιώργος Φραγγίδης και Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Οι εικοσιοκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι , υπό την προϋπόθεση ότι η Σύνοδος Κορυφής θα έχει θετική έκβαση, ο χρόνος είναι κατάλληλος για έναν τέτοιο διάλογο, καθώς, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συμπληρώνεται "μια δίχρονη περίοδος προσπαθειών για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ρύθμισης των δανειακών αναγκών και του χρέους της χώρας".

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη και αντίθετα με όσα ζητούν υπάρχουν βουλευτές που πλέον ζητούν είτε εκλογές είτε ακόμα και συγκυβέρνηση λέγοντας πως η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί από μόνη της σε μία τόσο μεγάλη κρίση.

Η Δευτέρα, οπότε και δίνεται το “ραντεβού” είναι ίσως “σχηματική” εννοείται πως οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τη Σύνοδο, μετά το “κούρεμα” και αφού μπει “στο ταμείο” η δόση.

Τι είδους μπορεί να είναι το “ραντεβού”;  Από συγκυβέρνηση μέχρι εκλογές. Αλλά με ποιον αρχηγό;  Πολλοί βλέπουν αλλαγή σκηνικού, αλλά δεν βλέπουν τη διάδοχη κατάσταση.

Πολλοί μιλούν για “ομηρία” Παπανδρέου, πως Λ. Κατσέλη και Β. Παπανδρέου απέδειξαν το αδιέξοδο. Η μια έδωσε... παράταση και η άλλη δεν στηρίζει, αλλά μένει στο ΠΑΣΟΚ.

Σε ένα ΠΑΣΟΚ όπου οι 153 (οι οριακοί όπως είχε πει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου) ζητούν άμεσα κάτι άλλο.
Β. Παπανδρέου: Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες. Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων πέρα από προσωρινά κομματικά οφέλη. Εθνική συνεννόηση ή εκλογές είπε λίγο μετά στο περιστύλιο της Βουλής.
Τ. Αντωνίου: Μέχρι εδώ και μη παρέκει. Το μήνυμα έρχεται από όλες τις πλευρές της Ελλάδας
Ν. Σαλαγιάννης: Είμαι πεπεισμένος ότι καμιά μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις. Και αν το πολιτικό σύστημα φανεί κατώτερο των περιστάσεων, να μιλήσει ο ελληνικός λαός»
Μ. Ανδρουλάκης: Αισθάνομαι ότι με ευθύνη όλων πρέπει να υπάρξει μία μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό
Δ. Κρεμαστινός:Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση με ή χωρίς εκλογές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση
Δ. Καρύδης:Είναι πραγματικά τραγικό για τη Δημοκρατία μας να βρεθούμε μπροστά σε μια ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, γιατί δεν υπάρχει πρόνοια να δημιουργηθεί η αναγκαία κοινωνική και πολιτική συνεννόηση
Η Θεοδωρίδης: Μετά τη συμφωνία της Ε.Ε. θα μπούμε στο πεδίο της αντιμετώπισης των εσωτερικών προβλημάτων. Νομίζω ότι έχει χώρο συνεισφοράς για όλες τις δυνάμεις.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ