ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑ Qualitycost Awards 2011


Ο Δήμος της Κεφαλλονιάς, μαζί με άλλους 12 επιλεγμένους Δήμους της Χώρας μας, βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράκτιων και Θαλάσσιων Περιοχών (E.U.C.C.) για την υψηλή ποιότητα των παραλιών τους.
Η εξαιρετικά σημαντική αυτή διάκριση που απενεμήθη από την Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης παραλιών τοποθετεί το Νησί μας στους κορυφαίους ποιοτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς σε διεθνές επίπεδο.
Τα πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και οι λεπτομερείς περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές επιλογής, που ορίζονται από τον Φορέα Πιστοποίησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιστούν το Βραβείο πολύτιμη διάκριση που επιβεβαιώνει ότι η Κεφαλλονιά ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα ξεχωριστά ποιοτικό Νησί.
Η Εκδήλωση απονομής των Βραβείων διεξήχθη στις Συνεδριακές εγκαταστάσεις του Sunshine Crete, στην Ιεράπετρα, στις 8 Οκτωβρίου 2011, η οποία ήταν ανάμεσα στους Βραβευθέντες προορισμούς και παρευρέθει για την Τελετή Απονομής ο Γενικός Διευθυντής της E.U.C.C. κ.Albert Salman.
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ.Σ.Αναστασάκης , ως οικοδεσπότης , υποδέχθηκε και φιλοξένησε όλους τους κ.κ.Δημάρχους και Αντιδημάρχους όλων των Βραβευμένων περιοχών και ο Διευθυντής του Κέντρου κ.Αλ.Ευθυμίου, επιμελήθηκε επιτυχώς όλες τις οργανωτικές διαδικασίες.

Ο κ.Salman, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα , η οποία συνολικά αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό και ταξιδιωτικό προορισμό για επισκέπτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Τον Δήμαρχο κ.Α.Παρίση, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Ε.Κεκάτος, ο οποίος παρουσίασε το ταξιδιωτικό profile του Νησιού με την προβολή ειδικού DVD που προσέφερε ευγενώς η Αντιπεριφέρεια Κεφαλλονιάς, μέσω της κ.Α.Λάντου. Επίσης η Διεύθυνση Τουρισμού της Αντιπεριφέρειας διέθεσε για την Εκδήλωση, πλούσιο ταξιδιωτικό υλικό το οποίο διανεμήθηκε στους συμμετέχοντας.

Η ειδική Σημαία, που ορίζει το Βραβείο, παρεδόθη στον κ.Κεκάτο από τον κ.Salman και θα κοσμεί το νέο κτήριο της Τουριστικής Επιτροπής, δείχνοντας σε όλους τους επισκέπτες την ξεχωριστή αυτή ποιοτική διάκριση.

Συναντήσεις εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων των Βραβευθέντων περιοχών έδωσαν την δυνατότητα για μελέτη των δυνατοτήτων ακόμα μεγαλύτερης τουριστικής ανάπτυξης.

Την επόμενη ημέρα, όσοι Σύνεδροι είχαν την δυνατότητα να παραμείνουν στην Ιερόπετρα, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Ιεράπετρας..

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ