ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑ Seatrade Hamburg
















Με σκοπό την ισχυροποίηση της Κεφαλλονιάς, ως διεθνούς προορισμού στον διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό τομέα της Κρουαζιέρας και με στόχο την επικοινωνιακή ανάδειξη και πλήρη λειτουργική αξιοποίηση του Νέου Λιμενοβραχίονα , στο Αργοστόλι, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου, μέσω του Αντιδημάρχου Τουρισμού, κ.Ε.Κεκάτου στην διεθνή Έκθεση Seatrade, που διεξήχθη στο Αμβούργο της Γερμανίας από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2011.

Η συμμετοχή του Δήμου μας στην εν λόγω Έκθεση, εντάσσεται στα πλαίσια ενός κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού , που συντονίζει ο Δήμαρχος κ.Α.Παρίσης και επιμελούνται, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Εμ.Βαλέτας και ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.
Η άριστη προεργασία, με δυναμικές συμμετοχές σε αντίστοιχες διεθνείς Εκθέσεις στο Βερολίνο και το Μαϊάμι , και ο οργανωτικός συντονισμός από εξειδικευμένη Εταιρεία, διεθνούς κύρους, έδωσαν ήδη τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο, σημαντικότατο για την τοπική οικονομία, θέμα της προσέγγισης νέων κρουαζιερόπλοιων.

Συναντήσεις, επαφές, διαβουλεύσεις και συνεργασίες με Εταιρείες, Τουριστικούς Παράγοντες και Στελέχη του Ναυτιλιακού Management δημιούργησαν το απαιτούμενο επικοινωνιακό πλαίσιο ενημέρωσης για τις ομορφιές του Νησιού μας και τις άπειρες δυνατότητες ελεγχόμενης τουριστικής ανάπτυξης, που το καθιστούν μοναδικό προορισμό κρουαζιέρας σύμφωνα με τα διεθνή standars.

Ακολουθούν συνοπτικά οι συγκεκριμένες δράσεις και επαφές, που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της Έκθεσης:

- Επαφές με την Med Cruise με σκοπό την δρομολόγηση, μέσω της Περιφέρειας, την εξέλιξη του σταδίου της προ-εγγραφής σε επίσημη εγγραφή μας, η οποία θα προσδώσει ιδιαίτερο κύρος στο Νησί μας, ως προορισμός, στις διεθνείς αγορές του χώρου δραστηριοποίησης της κρουαζιέρας.

- Έλεγχο των δυνατοτήτων των Λιμανιών μας, για ειδική αδειοδότηση πρόσδεσης σε κρουαζιερόπλοια τα οποία διαθέτουν εξειδικευμένο εξοπλισμό ,υδραυλικής μαρίνας, για να προστεθεί και αυτή η δυνατότητα στα εξυπηρετούμενα πλοία.

- Εμπεριστατωμένη μελέτη της δυνατότητας μετεκπαίδευσης στην Ναυτική Ακαδημία για Στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού εξειδικευμένα στο κλάδο της Κρουαζιέρας σε συνεργασία με πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτόν.

- Προώθηση όλων των Λιμένων του Νησιού τα οποία αναλόγως των δυνατοτήτων τους εντάσσονται σε πρόγραμμα πλήρους αξιοποίησης με στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής αλλά και περιφερειακής οικονομίας και ανάδειξη χώρων εξαιρετικού ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος.

- Εξέλιξη της συνεργασίας με τον Α/Πρόεδρο της Royal Carebbean, International, κ.John F.Tercek, ο οποίος προσφάτως είχε επίσκεψη εργασίας στο Νησί μας, με συναντήσεις Στελεχών και Παραγόντων του χώρου και είχε αποκομίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων για τις θετικές δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου μας.

- Ενημέρωση για τους νέους, σύγχρονους διαδικτυακούς τρόπους ενημέρωσης και προώθησης των δυνατοτήτων του Νησιού μας, ως μοναδικού ενδιαφέροντος προορισμός κρουαζιέρας.

- Όλο το πληροφοριακό έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό που αφορά την επικοινωνιακή τουριστική προώθηση του Νησιού μας διατέθηκε από τον ειδικά χωροθετημένο χώρο στην Έκθεση, γνωστό ως Publication Point.

Από την Ελλάδα, συμμετείχαν με δικό τους Εκθεσιακό Περίπτερο, η Ηγουμενίτσα και η Καβάλα, ενώ από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχε μόνο η Περιφέρεια Κρήτης.

Επίσης παράλληλα με την Έκθεση εξελίχθηκαν και οι εργασίες ειδικού Συνεδρίου, όπου αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την Οικονομία της Κρουαζιέρας και τις δυνατότητες ανάπτυξης της σε σχέση με την ανάδειξη των τόπων προορισμού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του Νησιού μας, κ.Εμ.Βαλέττας, έχει εγκαίρως εξοπλίσει τόσο τον Λιμένα του Αργοστολίου όσο και του Λιμένα της Σάμης με το ειδικό σύστημα International Ship and Port Security (I.S.P.S.), που όχι μόνο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας αλλά τοποθετεί την Κεφαλλονιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της ασφαλούς πρόσδεσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ