Mεγάλο αφιέρωμα στην Kεφαλονιά από την εφημερίδα «Eθνος της Kυριακής».

Ενα 24σέλιδο αφιέρωμα στο ένθετο «Ταξίδι» είχε για την Κεφαλονιά το «Εθνος της Κυριακής» με τίτλο: «Κεφαλονιά: Μία τρέλα!».

 Το ένθετο, γεμάτο από μαγευτικές τοποθεσίες του νησιού μας έκανε αναφορά στην ...«κεφαλονίτικη κουρλαμάδα», στα μυστήρια και τα μυστικά του, στον Αγιο, στους Μυκηναϊκούς τάφους, στο Μαντολίνο και στη Πενέλοπε κ.ά.
Στο ένθετο μιλάει -εκτός των άλλων- ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος με τίτλο «Η Κεφαλονιά είναι η αρχή ενός ταξιδιού”, δηλώνει:
«Η Κεφαλονιά δεν είναι απλώς ένας προορισμός. Είναι η αρχή ενός ταξιδιού, ένας τόπος ευλογημένος, όπου δεν χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια για να ονειρευτείς, γιατί το όνειρο είναι εκεί μπροστά σου». O δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ορίζει με γλαφυρό τρόπο το νησί και μας βάζει «στο νόημα» για το τι θα συναντήσουμε εδώ. Eνας τόπος όπου ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός για να τον χαρείς, που ποτέ δεν μπορείς να τον αποχαιρετήσεις, αντίθετα, τον κουβαλάς πάντα μέσα σου, παντοτινό σημείο αναφοράς.
Αν και είναι ένας γνωστός και αγαπημένος προορισμός, η Κεφαλονιά δεν έχει κορεστεί τουριστικά· τουναντίον, ελίσσεται και εξελίσσεται, προσαρμόζεται στις νέες ιδιαίτερες συνθήκες, προσπαθεί να αναπτύξει τις υποδομές της, να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τον επισκέπτη, να αναδείξει όλες τις πλευρές της. «Θέλουμε να μας αγαπούν για όλα μας, όχι για τα λίγα μας», λέει ο κ. δήμαρχος και δεν έχει καθόλου άδικο.
O φυσικός πλούτος, τα παραθαλάσσια θέρετρα της Κεφαλονιάς, ο πολιτισμός της, οι αυθεντικοί της άνθρωποι, είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα, αστραφτερές ψηφίδες που συνθέτουν ένα συναρπαστικό μωσαϊκό. Μα είναι και ένας τόπος που δεν επαναπαύεται.
O κ. Παρίσης τονίζει πως η ίδια η μορφολογία της Κεφαλονιάς, η γεωγραφική ασυμμετρία και η πολυποίκιλη μορφολογία δημιουργούν και ανάγκες που για να καλυφθούν με επιτυχία χρειάζεται έντονη προσπάθεια, διαρκής αγώνας.
Εν μέσω, δε, της παρούσας οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας, η Κεφαλονιά δίνει το σύνθημα της αλληλεγγύης και της αναθεώρησης των προτεραιοτήτων, εστιάζοντας στη σύσφιγξη του κοινωνικού ιστού και στη στήριξη των πολιτών, με σημαντικές πρωτοβουλίες που ανακουφίζουν τους δημότες και τονίζουν τη σημασία της κοινωνικής πρόνοιας. Μόνο έτσι, άλλωστε, (και) με ενέργειες που καλύπτουν όλο το φάσμα της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας, μπορεί ένας τόπος να αγαπηθεί τόσο πολύ, έτσι δεν είναι;».
Γιάννης Μαντάς