ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ένα παιδί πεθαίνει από πνευμονία κάθε 25 δευτερόλεπτα- περίπου 3.400 κάθε μέρα




Ένα παιδί πεθαίνει από πνευμονία κάθε 25 δευτερόλεπτα- περίπου 3.400 κάθε μέρα

Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας – 21 Νοεμβρίου


Η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας έχει καθιερωθεί από το 2009 και παρέχει μια καλή ευκαιρία για να επιστήσουμε τη προσοχή στην παιδική επιβίωση, καθώς σήμερα η πνευμονία αποτελεί τη μοναδική κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως και είναι αιτία για το 18% των περίπου 6,9 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών ετησίως- ή περίπου 1,3 εκατομμύρια παιδιά.

Η πνευμονία μπορεί να προκληθεί από ασθένειες που προλαμβάνονται με εμβολιασμό όπως η ιλαρά και ο κοκίτης. Αν και η παγκόσμια κάλυψη για τα εμβόλια κατά των ασθενειών αυτών είναι 85% για την κάθε μία, τα φτωχότερα παιδιά συχνά παραμένουν απροστάτευτα. Το 99% των θανάτων παιδιών από πνευμονία συμβαίνουν στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η UNICEF είναι μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά της Πνευμονίας Παιδιών, ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερες από 140 Μη Κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικούς οργανισμούς κοινοτικής βάσης, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδρύματα που ηγούνται από κοινοί της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας.

Η παγκόσμια εκστρατεία της UNICEF «Δέσμευση για την Παιδική Επιβίωση- η Ανανέωση μιας Υπόσχεσης» καλεί για την ανάληψη δράσης για την προστασία, την αποτελεσματική θεραπεία και την υποστήριξη για την πρόληψη αυτής της θανάσιμης ασθένειας.

Η διάγνωση μπορεί να είναι προβληματική σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, οι οποίες μπορεί να μη διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, για αυτό η έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία για την πνευμονία μπορεί να σώσει ζωές.

Μαριλένα Θεοτοκάτου
Μέλος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF
Εκπρόσωπος Μόνιμου Εθελοντικού Περιπτέρου
KTIRIA MEGA


Απόσπασμα Δελτίου Τύπου της UNICEF 42/2012 , 12 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ