ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε ομάδα διακινητών μη νόμιμων μεταναστών στην Λευκάδα











Συνελήφθησαν ένας ημεδαπός και δύο Υπήκοοι Συρίας οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο (79) μη νόμιμους μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτω

Κατασχέθηκε το φορτηγό καθώς και το επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ως προπομπό
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας ομάδα διακινητών, αποτελούμενη από έναν 55χρονο ημεδαπό και δύο υπηκόους Συρίας ηλικίας 30 και 33 ετών, οι οποίοι χθες (12.11.2012) το απόγευμα στην περιοχή της Βόνιτσας, μετέφεραν με φορτηγό (79) μη νόμιμους μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην περιοχή της Βόνιτσας το φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 55χρονος ημεδαπός, μεταφέροντας συνολικά 79 αλλοδαπούς διαφόρων υπηκοοτήτων, με πιθανότερο τελικό προορισμό την Ιταλία.
Παράλληλα σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε το προπορευόμενο όχημα με το οποίο κινούνταν οι δύο Σύροι, οι οποίοι λειτουργούσαν ως «προπομποί», προκειμένου να ειδοποιούν για αστυνομικά «μπλόκα» στην περιοχή.
Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.125 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών καθώς και το φορτηγό και το επιβατικό αυτοκίνητο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι 79 μετανάστες είχαν καταβάλλει σε συνεργό των συλληφθέντων διακινητών, στην Αθήνα, το χρηματικό ποσό από 2.000 έως 3.000 ευρώ ο καθένας για την μεταφορά τους.
Οι τρεις διακινητές θεωρούνται μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις.
Σε βάρος των τριών διακινητών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με την κατηγορία της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Λευκάδας.
 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ