ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΞΗΡΥΞΗ 8Κ/2008



Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, παρακολουθούμε με ψυχραιμία από τις 13 Νοεμβρίου 2012 τις εξελίξεις που «ενεργοποίησαν» οι 8 αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σχετικά με την «εξπρές» τοποθέτηση στο ΙΚΑ των διοριστέων στην Αγροτική Τράπεζα με την προκήρυξη 9Κ/2008.


Σήμερα, 7-12-2012, η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ καλεί σε απεργία τους εργαζόμενους του φορέα κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της, μετά από καταλήψεις που ξεκίνησαν από τους επιτυχόντες της ΑΤΕ με την 9Κ/2008 και διορισμένους πλέον στο ΙΚΑ, απαιτώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου. ( πρβ. σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου στον σύνδεσμο http://www.poseika.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1121:24-7-2012-0900-&catid=56:2011-02-20-22-03-47&Itemid=155).

Μετά την ιδιότυπη ομηρεία στην οποία περιήλθαμε εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, παρατηρούμε ότι η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, στην προσπάθειά της να συμπαρασταθεί στους συνάδελφους επιτυχόντες ΑΣΕΠ για την ΑΤΕ με την 9Κ/2008 και τώρα διορισμένους στο ΙΚΑ, παρασύρει στο καθεστώς ομηρείας και τους ασφαλισμένους πολίτες στο ΙΚΑ.

Η απομάκρυνση των συναδέλφων επιτυχόντων ΑΣΕΠ της 9Κ/2008 οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα λάθη του παρελθόντος της διοίκησης. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκρινε ότι μία νομοθετική ρύθμιση που θα τοποθετούσε τους επιτυχόντες διοριστέους της Αγροτικής Τράπεζας στο ΙΚΑ (κατ΄εξαίρεση του νόμου 3833/10, γνωστό ως «1 προς 5») και που θα παρέκαμπτε τους επιτυχόντες διοριστέους του ΙΚΑ της 8Κ/2008 θα ήταν η λύση. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη η οποία έκρινε αντισυνταγματική αυτή την νομοθετική ρύθμιση.

Παρακολουθούμε τις δηλώσεις του επίσημου συνδικαλιστικού οργάνου ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και των εκπροσώπων του να μην αναφέρουν ΠΟΤΕ ότι η ρύθμιση κρίθηκε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ. Τα χρόνια που προηγήθηκαν ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκε ούτε στήριξε τους συναδέλφους της 8Κ/2008. Ακόμα και όταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε ανακοίνωση της στις 5-12-2012 στις 20:45 το ανέφερε μας ΞΕΧΑΣΕ αμέσως την επόμενη ημέρα.

Αντίστοιχα η Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στις 4-12-2012 με ανακοίνωσή της ανήγγειλε ότι δεν θα «ενεργοποιήσει» τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου σε μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση (πρβ. http://www.ika.gr/gr/infopages/press/20121205.cfm ).

Με καλή πίστη προσερχόμαστε κατ’ επανάληψη στην Διοίκηση στην προσπάθεια που θεωρούμε ότι από κοινού θα πρέπει να γίνει ώστε να οριστικοποιηθεί η τοποθέτησή μας. Για όσους από τους αρμόδιους διαβάζουν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου γίνεται σαφές ότι στην Διοίκηση εν γένει και στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ιδιαίτερα δίνεται η ευκαιρία να θεραπεύσουν τα διοικητικά λάθη του παρελθόντος καθώς επί της ουσίας η απόφαση επιστρέφει τον χρόνο δράσης της διοίκησης στο σημείο μηδέν.

Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, θεωρούμε ότι ΤΩΡΑ είναι η στιγμή που η κυβέρνηση μπορεί να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος μας, να στηρίξει τον μεγαλύτερο, αν και υποστελεχωμένο, ασφαλιστικό φορέα της χώρας και να απαλλάξει από την ιδιότυπη ομηρεία τόσο εμάς τους διοριστέους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέσω ΑΣΕΠ όσο και τους συναδέλφους επίσης επιτυχόντες ΑΣΕΠ στην ΑΤΕ.

Σχετικές ερωτήσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ήδη κατατεθεί στην Βουλή των Ελλήνων από βουλευτές όλων σχεδόν των κομμάτων.

Δεν κατανοούμε ωστόσο, την ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ ότι δεν θα εφαρμόσει την δικαστική απόφαση. Η πρόθεση της Διοίκησης να εφεσιβάλλει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στο ΣτΕ, μας εκπλήσσει δυσάρεστα, διότι με την παρελκυστική αυτή τακτική καταστρατηγούνται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, παρότι στο άρθρο 95 παρ.5 του Συντάγματος θεσπίζεται η υποχρέωση της διοίκησης για την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και η ποινική, αστική και πειθαρχική ευθύνη των οργάνων που δεν συμμορφώνονται προς αυτές.

Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008 συνεχίζουμε και διεκδικούμε την οριστικοποίηση της τοποθέτηση μας στις θέσεις εργασίας μας.

Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, δεν χάνουμε το δικαίωμά μας αυτό, όπως παραπλανητικώς διαδίδει η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, οφείλουμε να αντικρούσουμε την προσφυγή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο ΣτΕ, με δικά μας έξοδα, επί της ουσίας πληρώνοντας εις διπλούν την συγκεκριμένη δικαστική ενέργεια του ΙΚΑ καθώς ως έλληνες φορολογούμενοι και ασφαλιζόμενοι πολίτες έχουμε καταβάλει τους φόρους και τις εισφορές μας που αποτελούν έσοδα του ΙΚΑ

Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, όπως και εκείνοι της 9Κ/2008 στην ΑΤΕ, δεν είμαστε συσκευές που κάποιοι μας «ενεργοποιούν» και απενεργοποιούν κατά βούληση, μας παγώνουν και ξεπαγώνουν κατά βούληση.

Χαλυβδωθήκαμε μέσα από τον χρόνιο αγώνα στην διεκδίκηση του αυτονόητου, ενάντια στο βαθύ και κομματικό κράτος, διατηρώντας την εμπιστοσύνη μας στην δικαιοσύνη, τον σεβασμό των θεσμών και έχοντας επίγνωση των λειτουργικών δυσκολιών του φορέα μας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στεκόμαστε όμως κριτικά απέναντι στην Διοίκηση του ΙΚΑ και στην ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Εμείς, οι διοριστέοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ με την προκήρυξη 8Κ/2008, διαμαρτυρόμαστε για την ιδιότυπη ομηρείας μας αλλά δεν επιθυμούμε να συμπαρασύρουμε όμηρους σε αυτό μας τον αγώνα και τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ πολίτες.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ