ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙ

Μας ξετινάζουν με φόρους 7,9 δισ. και ετοιμάζουν νέα μέτρα πίνοντας... γαλλική σαμπάνια



Κυβέρνηση και τρόικα μας «ξετινάζουν» κανονικά, αφού μέσα στους επόμενους μήνες οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν για φόρους περίπου 7,9 δις ευρώ. Κι αυτό, τη στιγμή που ακολουθούν νέα μέτρα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο προωθείται για ψήφιση και που υπουργοί και εκπρόσωποι των δανειστών θα ετοιμάζουν το νέο μνημόνιο στο Παρίσι πίνοντας γαλλική σαμπάνια στην υγεία των κοροΐδων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, έως το τέλος Ιουλίου, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση των οφειλών στην Εφορία που τους έχουν έρθει με το εκκαθαριστικό. Επίσης θα πρέπει σε δύο ημέρες να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.

Αμέσως μετά και με την 31η Αυγούστου θα πρέπει να έχει πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν διπλή δόση για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, τέλη Οκτωβρίου την τρίτη δόση του φόρου ακινήτων, ενώ μια ακόμη διπλή δόση έρχεται στα τέλη Νοεμβρίου με τον κύκλο να κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου, μαζί με τον χρόνο, με την πέμπτη δόση του νέου φόρου ακινήτων.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ενδιάμεσα θα πρέπει να και τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα, τα οποία μένουν παρκαρισμένα αφού κανείς δεν έχει χρήματα να πληρώσει για τη συντήρηση τους ή για τα καύσιμα τους.

Ποιο είναι το συνολικό μπουγιουρντί; Συνολικά θα πληρωθούν 3,7 δισ. ευρώ για τον φόρο εισοδήματος, άλλα 2,6 δισ. ευρώ για τα ακίνητα και 1,5 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι φόροι μέσα στο επόμενο εξάμηνο ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνουν τα 7,9 δισ. ευρώ.

Και βέβαια η φορολογική καταιγίδα δεν τελειώνει εδώ. Η κυβέρνηση που «βλέπει» την ανάπτυξη να έρχεται προχωρά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την αποδέσμευση της δόσης από την τρόικα.

Στα προαπαιτούμενα αυτά εντάσσονται, μεταξύ άλλων η απενεργοποίηση του ΑΦΜ για φορολογούμενο που έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα (κλείσιμο επιχειρήσεων λέγεται αυτό), η ένταξη στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών Ταμείων–Ν.Π.Δ.Δ, ανάμεσα τους και του επικουρικού των ενστόλων, ο καθορισμός του αιγιαλού για να χτίζουν οι ξενοδόχοι και οι ξένοι επενδυτές όπου θέλουν και η ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση 400 οργανικών θέσεων.

Προσλαμβάνουν δηλαδή υπαλλήλους όχι στην υγεία, η οποία έχει… πεθάνει, ούτε στην παιδεία που είναι ανύπαρκτη, αλλά στους μηχανισμούς είσπραξης φόρων από τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Τους «μεγαλοκαρχαρίες» δεν τους πειράζει κανείς.

Και τη στιγμή που στραγγίζουν τους Έλληνες, τους παίρνουν όχι έχει, αν έχει απομείνει, η κυβέρνηση και η τρόικα αποφάσισαν να κάνουν τα ραντεβού τους πλέον στο Παρίσι. Τι ξεφτίλα για μία κυβέρνηση. Διαπομπεύει ένα ολόκληρο έθνος.

Την τραβάνε από τη μύτη οι δανειστές γιατί θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Πώς δεν θα τους «κάτσει» κανένα μπουκάλι νερό στο κεφάλι από τις καθαρίστριες που έχουν κατασκηνώσει στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας το αυτονόητο.

Αυτοί είναι οι τύποι που μας κυβερνάνε. Θα πηγαινοέρχονται στο Παρίσι με λεφτά του Ελληνικού λαού, θα τρώνε και θα πίνουν για να λαμβάνουν νέα μέτρα σε βάρος του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ