ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Κάνει «κούκλα» τα σχολεία η Κουνάδη

ΠΗΓΗ



Έμειναν περίπου 15 ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία στο νησί μας, τα περισσότερα από τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.
Η απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία καθήλωσε σχεδόν όλο το καλοκαίρι τις επισκευές τους και τώρα αναγκαστικά η Σχολική Επιτροπή Β/Θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου τρέχει και δεν φτάνει. «Μόλις την περασμένη εβδομάδα ήρθαν κάποια χρήματα από το Υπουργείο και αμέσως αρχίσαμε τις επισκευές», ήταν τα πρώτα λόγια της προέδρου της Επιτροπής, Μαρίας Κουνάδη, η οποία, όπως δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνει στη θέση του, παρά το γεγονός πως δεν ανακατεύθηκε ενεργά με τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, αφού στην προεκλογική περίοδο είχε μπει στον μήνα της, φέρνοντας λίγο αργότερα στον κόσμο το τρίτο της παιδί. Η κα Κουνάδη μας έκανε και μια μικρή περιήγηση σε τρία σχολικά συγκροτήματα στο Αργοστόλι, όπου αυτή την περίοδο γίνονται έργα. Βέβαια, όπως μας εξήγησε έργα γίνονται ακόμη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κεραμειών, το οποίο αντιμετωπίζει και τα πιο σοβαρά προβλήματα και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσοβουνίων. Αναφερόμενη στην καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας μας είπε πως το Υπουργείο έστειλε χρήματα και μάλιστα ένα μικρό μέρος τους, για τη επισκευή και συντήρηση των κτηρίων μόλις προχθές».

Μεγάλη προσοχή από τους μαθητές
Συνεχίζοντας η κα Κουνάδη ανέφερε: «Οι εργασίες δεν ξεκίνησαν προχθές, αλλά σχεδόν από τις αρχές του Αυγούστου, ξέροντας πως θα έρθουν χρήματα μέσα στον μήνα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά μέσα σε αυτή την άθλια οικονομική συγκυρία για τη χώρα και το νησί μας, μετά τους σεισμούς, ξεκινήσαμε τις επισκευές των σχολικών μας κτηρίων. Κάποια από αυτά είχαν να βαφτούν πάνω από 20 χρόνια, όπως το 1ο Κοργιαλένειο Γυμνάσιο-Λύκειο, το οποίο έπαθε αρκετές ζημιές από τους σεισμούς. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε βάλει τα σχολεία θα είναι έτοιμα στις 5-6 Σεπτεμβρίου και έτσι στις 11 του μήνα οι μαθητές της Β/Θμιας Εκπαίδευσης θα μπουν κανονικά στις τάξεις τους. Βέβαια, υπάρχει το θέμα των προκάτ αιθουσών, αλλά αυτή την ώρα ως Δήμος δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, πέρα από το να γίνει όσο καλύτερα η συντήρηση στο ταλαιπωρημένο 2ο Λύκειο στο Ξενία και στο 3ο Γυμνάσιο, όπου στεγάζεται και το Εσπερινό. Εδώ οι παρεμβάσεις μας ήταν μεγάλες, αφού έγινε αλλαγή της σκεπής, ενώ μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη, εστία μόλυνσης και μόνο τη μετατρέψαμε σε Γυμναστήριο». Κλείνοντας η κα Κουνάδη αναφέρθηκε στους μαθητές που θα πάνε στα σχολεία τους σε λίγες ημέρες. «Οι μαθητές θα ήθελα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προκαλούν ζημιές, άθελά τους ή μη, στις σχολικές εγκαταστάσεις, διότι τα οικονομικά μας είναι πολύ περιορισμένα για να προβαίνουμε άμεσα σε επισκευές».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος









ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ