ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: πρόγραμμα δράσεων και κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα






To Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με κορύφωση την Πανελλαδική Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο πρόεδρος Γιώργος Γαβρίλης και ο Ταμάς Βλαδίμηρος Τζατζάνης.



«Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας δράσης που κάλεσε το ΠΑΜΕ, αναπτύσσει μια πολύμορφη δράση, διεκδίκησης μέτρων προστασίας των ανέργων και περιορισμού της ανεργίας, πληρωμής και ασφάλισης όλων των απλήρωτων και ανασφάλιστων, προστασίας του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ξεκίνησε με την υποβολή συγκεκριμένων αιτημάτων για την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, θα συνεχίσει και σε άλλα Δημοτικά Συμβούλια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στον ΟΑΕΔ στις 30/9, στην Εφορία στις 1/10.

Κορύφωση αυτών των δράσεων θα αποτελέσει η μαζική κάθοδος, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ανεργία, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, στην Αθήνα και για το σκοπό αυτό καλούμε τη δημοτική αρχή και την περιφέρεια να συμβάλουν για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.
Δηλώσεις συμμετοχής στο ΕΚΚΙ, στα τηλέφωνα 2671026628, 6938719265 αλλά και στα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές.

Μ’ αυτό το πλαίσιο αιτημάτων το ΕΚΚΙ οργανώνει συγκέντρωση ανέργων και εργαζομένων, το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 19:30, στο Εργατικό Κέντρο.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σ’ αυτήν, σε όλους τους ανέργους. Απευθυνόμαστε και στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν το μικρομάγαζο, στους νέους που αποφοίτησαν από τις σχολές και τα σχολεία και δεν βρίσκουν δουλειά και δεν μπορούν να πάρουν ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας, όπως και η πλειοψηφία των εργατών που απολύθηκε.

Στον καθένα που ψάχνει μάταια να βρει μεροκάματο, στους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι ή με το ένα πόδι εκτός εργασίας.
Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους στα εξευτελιστικά προγράμματα απασχόλησης (2μηνα, 5μηνα, Βάουτσερ, κατάρτισης – εκπαίδευσης, μαθητεία) που ανακυκλώνουν την ανεργία και πριμοδοτούν τους εργοδότες με ζεστό χρήμα και πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.




Απευθυνόμαστε σε κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια που βιώνει την ανεργία, με τουλάχιστον έναν άνεργο στο σπίτι. Στις χιλιάδες οικογένειες που ζουν με ένα πετσοκομμένο μισθό με το άθλιο επίδομα ανεργίας ή ακόμα και με την πετσοκομμένη σύνταξη του γονιού ή παππού.

Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την ανεργία και τη φτώχεια. Εργοδότες και κυβέρνηση αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι ακόμα πιο φθηνά και περισσότερο και οι άνεργοι να αποδεχτούν την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με άθλια μεροκάματα και δικαιώματα, την προσωρινή, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία με 2μηνα, 5μηνα και Βάουτσερ.

Να μη συμβιβαστεί κανείς με τα ψίχουλα! Απορρίψτε το βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Δεν είναι ούτε μοναδικός, ούτε αιώνιος. Αυτός μόνο φτώχεια, ανεργία, πολέμους και δυστυχία μας φέρνει!

Να μη δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι! Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο ούτε φταίει για την ανεργία του! Παράσιτα είναι αυτοί που μας πετούν στην ανεργία.
Κανένας δεν πρέπει να χάνει την αξιοπρέπειά του! Το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας δεν είναι ελεημοσύνη! Η σταθερή δουλειά δεν είναι πολυτέλεια!

Να βάλουμε φραγμό στην περιπλάνηση χωρίς τέλος! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη! Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για το μεγάλο κεφάλαιο! Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!
Απέναντι στην πολιτική που εκβιάζει ανέργους και εργαζόμενους, να διαλέξουν ανάμεσα στη δουλειά χωρίς δικαιώματα και στον εφιάλτη της ανεργίας, να απαντήσουμε με την οργάνωση στα σωματεία και στις επιτροπές ανέργων, στις Λαϊκές Επιτροπές, με τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την πάλη για μια κοινωνία χωρίς ανεργία και εκμετάλλευση.
Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες, γυναίκες με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να παλέψουμε, να απαιτήσουμε:




ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα, για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που μπαίνουν στον ΟΑΕΔ για επιχορήγηση επιχειρήσεων, να δοθούν για την κάλυψη των ανέργων.
Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και άλλων επιδομάτων (επίσχεση), επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά, στους νέους που τέλειωσαν τις σπουδές και δεν βρίσκουν δουλειά.
Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική – νοσηλευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.

Ο χρόνος της άδειας λοχείας και της ειδικής 6μηνης άδειας μητρότητας να υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας και όχι ασθενείας, ώστε να δικαιούται η μητέρα επίδομα ανεργίας σε περίπτωση απόλυσης μετά την άδεια.
Κατάργηση των μειωμένων αποζημιώσεων απόλυσης με προειδοποίηση και επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης σε όλους τους εργαζόμενους.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!
Κανέναν πλειστηριασμό σε σπίτι ανέργου και απλήρωτου.
Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Άμεσο πάγωμα τιμών σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και κατάργηση του ΦΠΑ με αντίστοιχη μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση των διοδίων και των φόρων για Δήμο, ΝΕΡΙΤ.
Μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες με την κάρτα ανεργίας.

Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα πληρωμής δανείων όσο κάποιος είναι άνεργος.
Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.

Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.
Δωρεάν εγγραφή και φοίτηση για τα παιδιά των ανέργων στα Δημοτικά Ωδεία, Σχολές Χορού.
Δωρεάν παροχή των απαραίτητων σχολικών ειδών στα παιδιά ανέργων. Κάλυψη από το κράτος του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι.

Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν τα παίρνουν στους Παιδικούς Σταθμούς. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από το κράτος.

Κρατική αγορά, συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους, μερικώς απασχολούμενους, χαμηλοσυνταξιούχους. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, υγιεινής σε τιμές κόστους.

Να ενοικιασθεί ένα από τα κλειστά ξενοδοχεία του Αργοστολίου, με ευθύνη της κυβέρνησης και του δήμου, για τις ανάγκες στέγασης όσων αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκιο και τους γίνεται έξωση.

Να ενοικιαστούν με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Κεφαλονιάς, κλειστά ξενοδοχεία για να στεγαστούν σπουδαστές, παιδιά ανέργων ή φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν στην πόλη μας και δεν καλύπτονται από τις σπουδαστικές εστίες.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Καμία απόλυση συμβασιούχων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας.

Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ, να μην είναι χωρίς ΣΣΕ και ασφάλιση. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ και η βαριά φορολογία. Ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ το χρόνο.

Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού στους τομείς Υγείας – Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών (αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση) για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.
Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των ΚΕΚ και των ΜΚΟ που εκμεταλλεύονται τους ανέργους.

Να επαναλειτουργήσει ο ΟΕΚ. Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα, εκτός των επιδοτούμενων μέσω τραπεζών. Ενίσχυση του κατασκευαστικού προγράμματος.
Κατασκευή σχολείων όπου χρειάζονται με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.
Κατασκευή σπουδαστικών εστιών για το ΤΕΙ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται κάτω από 751 ευρώ! Μισθό από τον πρώτο μήνα. Να πληρώνονται κάθε μήνα κανονικά.
Πληρωμή όλων των επιδομάτων, υπερωριών, νυχτερινής εργασίας. Άδεια 2 μέρες το μήνα.
Καταβολή επιδόματος ανεργίας μετά το τέλος των προγραμμάτων.

Δωρεάν μεταφορά με δωρεάν κάρτα για τις συγκοινωνίες προς και από τη δουλειά.

Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσω προγραμμάτων σε βαριές ανθυγιεινές εργασίες.
Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους τους εργαζόμενους των προγραμμάτων.

Καμία παραχώρηση ή ενοικίαση εργαζόμενου από άλλους φορείς πέρα από αυτούς που προσλήφθηκαν.

Κανένα πρόγραμμα ανεργίας, πρακτική ή μαθητεία χωρίς συντάξιμα ένσημα».



ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ