ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Το ιστορικό ιστιοφόρο «Άγιος Πέτρος» στην Κεφαλονιά






Με ιδιαίτερη τιμή η Κεφαλονιά υποδέχεται το ιστορικό ιστιοφόρο «Άγιος Πέτρος», που μεταφέρει τα ιερά οστά του Αγίου Θεοδώρου Ουσακώφ.

Στην πρόσκληση για επίσκεψη – ξενάγηση στο σκάφος του Πλοιάρχου κ.Andrei Platonov και του Προέδρου του Συλλόγου Ρωσόφωνων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Ευγένιου Αντικώφ προς το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση, προσήλθε εκπροσωπώντας τον κ.Δήμαρχο, ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού- Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, ο Πλοίαρχος ενημερώθηκε από τον κ.Κεκάτο για τη συμμετοχή της Κεφαλονιάς για τρίτη συνεχή χρονιά στις Εκδηλώσεις της Ρώσικης Εβδομάδας του Ιονίου, όπως επίσης και για το Ρώσικο Μνημείο στην πλατεία Υποδοχής Ταξιδιωτών, την επιμέλεια του οποίου είχε ο Πρόεδρος της Ρωσοκεφαλληνιακής Φιλίας κ.Δημήτρης Ζαφειράτος.

Επίσης έγινε αναφορά στη συνεργασία του Νησιού με την ιερή πόλη του Sergey Posad, όπως επίσης και για τη συμμετοχή της Κεφαλονιάς στις επίσημες εκδηλώσεις στη Ρωσία για τα 700 χρόνια του Αγίου Σεργίου.

Τέλος, επισημάνθηκε η έντονη πολιτιστική δραστηριότητα του νέου Ρωσικού Συλλόγου στο Νησί και επιβεβαιώθηκαν οι στενές και εποικοδομητικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ρώσων και Κεφαλλήνων, αφού στενοί ιστορικοί και θρησκευτικοί δεσμοί τους ενώνουν από αιώνες.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ