ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Με το μυαλό μας στη μαθητιώσα νεολαία του νησιού μας που

ανεβαίνει κι αυτή το δικό της «γολγοθά» και με καμία διάθεση απάντησης, ούτε σε ανύπαρκτους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, που μαζεύουν υπογραφές τις ώρες λειτουργίας του σχολείου (!!!!!!! σε ποια αίθουσα πρώτον!!!;;; και κατά δεύτερον… δεν δουλεύουν αυτοί οι γονείς εκείνη την ώρα;;;!!!) και «συντονίζονται» με τα συνδικαλιστικά όργανα των κομμουνιστών, όπως αυτά της ΕΛΜΕΚΙ και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων (;;;), από τα οποία θα έπρεπε να προστατεύουν τα παιδιά τους όπως έχουμε κατά κόρον τονίσει με ανακοινώσεις μας, ούτε σε καθοδηγούμενα «15μελή» που ζητούν την επαναπρόσληψη απολυμένων καθηγητών (!!!... είναι αυτό μαθητικό αίτημα;;;!!!) και «κτίρια βαρέως τύπου» (!!!... ούτε πολιτικός μηχανικός δεν θα ήξερε να συντάξει τέτοια πρόταση!), για τα ζητήματα που αφορούν άμεσα τους μαθητές της Κεφαλονιάς αλλά και τις οικογένειές τους που ζητούν απαντήσεις και εισπράττουν από παντού κοροϊδία, έχουμε να πούμε τα εξής:

1ον) Σχετικά με το θέμα της ποσοστόσεως του 0,5% για τη φετινή Β΄ και Γ΄ Λυκείου, θεωρούμε το αίτημα λογικό και δίκαιο, αναλογιζόμενοι πάντα τις συνθήκες που επικρατούν στην Κεφαλονιά μετά τους σεισμούς και για την διαιώνιση των οποίων φέρουν ακέραια την ευθύνη οι διοικούντες (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος) κι εφ’ όσον από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν προκύψει Κυβέρνηση Χρυσής Αυγής, δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε το συγκεκριμένο αίτημα μέσω των οργάνων του κόμματος, προς την όποια κυβέρνηση προκύψει. Σε περίπτωση όμως που ο Ελληνικός Λαός δώσει εντολή στη Χρυσή Αυγή να κυβερνήσει τη χώρα, τότε δεν τίθεται θέμα, αφού στο πρόγραμμά μας είναι η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων με τον τρόπο που γίνεται σήμερα και η γενικότερη αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος (το πρόγραμμα για την Παιδεία είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του κόμματος xagr.net για κάθε ενδιαφερόμενο).

2ον) Τα βιβλία και ειδικά αυτό της Ιστορίας θα ξαναγραφτούν, στα πλαίσια της αποκατάστασης της Ιστορικής Αλήθειας και της καλλιέργειας της Εθνικής Συνειδήσεως των νέων.

3ον) Όσον αφορά τη Γλώσσα μας, πέραν όλων των άλλων, θα καθιερωθεί η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

4ον) Για τις σχολικές υποδομές τέλος, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο στο πρόγραμμά μας, στο οποίο προβλέπεται είτε η αναβάθμιση του Ο.Σ.Κ. είτε η δημιουργία ενός καινούριου φορέα που θα αναλάβει αποκλειστικά το χτίσιμο και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Ειδικότερα για την Κεφαλονιά, η πρόταση που κατέθεσε ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο», για τις Περιφερειακές Εκλογές του 2014, μιλούσε για κατάργηση του νόμου «Τρίτση» και για κατασκευή, από εδώ και στο εξής, αντισεισμικών κτιρίων με μεταλλικούς σκελετούς για όλο το νησί και όχι μόνο για τα σχολεία και αυτό είναι που συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε (και όχι κτίρια βαρέως τύπου…).

Η Παιδεία αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τη Χρυσή Αυγή και ζητούμε από τους Έλληνες μαθητές, φοιτητές και γονείς, να την εμπιστευθούν, με την ψήφο τους, στα χέρια μας.

Υ.Γ.1. Καλό θα ήταν, μαζί με τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω… των μετασεισμών, να συνυπολογίσουν οι μαθητές και οι γονείς τους και τις ώρες διδασκαλίας που χάθηκαν από τις «απεργιακές» κινητοποιήσεις των κομμουνιστών της ΕΛΜΕΚΙ, κατά τις οποίες έσερναν εκτός σχολείου τους μαθητές, φορτώνοντάς τους ντουντούκες και πανό, για να διαδηλώσουν για τα συντεχνιακά και κομματικά συμφέροντα κάποιων καθηγητών, τα οποία βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με το πραγματικό και ουσιαστικό συμφέρον των μαθητών, που είναι η απόκτηση γνώσεων εντός των αιθουσών διδασκαλίας και όχι η περιφορά τους στους δρόμους της Κεφαλονιάς.

Υ.Γ.2. Ποιους συμφέρει άραγε να χάνονται τα μαθήματα στα σχολεία; Μήπως κάποιους καθηγητές, μέλη της ΕΛΜΕΚΙ, που είναι παράλληλα και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων;


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ