ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:”Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη του Δήμου Κεφαλονιάς , για την πλούσια στήριξη του Ιδρύματος στην Ναυτική Σχολή”



Με την παρουσία του Προέδρου του ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ Ιδρύματος

Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου Θανάση Μπούσιου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια της ανακαίνισης και αποκατάστασης ζημιών από τους σεισμούς στην Ναυτική Σχολή που έγιναν με δαπάνες του Ευγενίδου Ιδρύματος. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βαγγέλη Κεκάτο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Τζωρτζάτο και τον εντεταλμένο σύμβουλο Λειβαθούς Ηλία Κουρκουμέλη. Παρών ήταν και ο υποψήφιος βουλευτής Χαράλαμπος Λυκούδης. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Δήμου για την βοήθεια του Ιδρύματος προς την Ναυτική Σχολή. Το κείμενο του χαιρετισμού του Δημάρχου έχει ως εξής:

Κυρίες, Κύριοι
Μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα είναι η σημερινή στην πλούσια «Ναυτική Ιστοριά της Κεφαλονιάς».
Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, που πρωταγωνιστεί στην Ναυτική Εκπαίδευση στη Χώρα μας με το αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό που την στελεχώνει, δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της γνωστής Οικογένειας Ευεργετών «Ανδρέα Βεργωτή», δοκιμάστηκε ισχυρά στους περσυνούς δίδυμους Σεισμούς που πλήγωσαν το Νησί μας.
Τις πληγές αυτές ήλθε να θεραπεύσει πρόθυμα ένα μοναδικό για το πλούσιο έργο και προσφορά στην κοινωνία, ίδρυμα, το Ευγενίδειο, που υλοποιεί απο το 1956 που ιδρύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία του Εθνικού Ευεργέτη, αείμνηστου Ευγένιου Ευγενίδη, που ήταν να συμβάλλει στην επιστημονική και τεχνική Εκπαίδευση των νέων της Χώρας μας.
Για την πολυδιάστατη προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 1965 με το Χρυσούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών και με πλείστες άλλες θεσμικές διακρίσεις διαχρονικά.
Στις τιμές αυτές επιθυμούμε να προσθέσουμε και την ευγνωμοσύνη του Δήμου Κεφαλονιάς , για την πλούσια στήριξη του Ιδρύματος στην Ναυτική Σχολή, που την εκφράζουμε με την συμβολική τιμητική πλακέτα του Νησιού.
Ευχόμαστε καλή δύναμη , υγεία και δημιουργία και πάντοτε να συνεχίζετε με την ίδια επιτυχία το πολύτιμο για την κοινωνία έργο σας, τόσο οι Ευεργέτες, όσο και οι Ευεργετούμενοι.
Σας ευχαριστώ !



























































































ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ