ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης αποχαιρέτησε πριν από λίγο τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα κατά την εξόδιο ακολουθία. Διαβάστε τα όσα είπε ο Δήμαρχος στον σύντομο αποχαιρετισμό του:

Υπάρχουν σπάνιες στιγμές στη ζωή μας, που η σκληρή πραγματικότητα μας ξεπερνά.

Μία από αυτές είναι η σημερινή.

Δυσκολεύομαι να βρω τα λόγια, που θα εκφράσουν τη βαθιά οδύνη των συνεργατών μου στη Δημοτική Αρχή, αλλά και εμένα προσωπικά, για τη «φυγή» στο αιώνιο ταξίδι του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Σπυρίδωνα.

Ισχυροί δεσμοί Θεσμικοί αλλά και προσωπικοί με συνέδεαν με τον εξαιρετικά αγαπητό σε κλήρο και λαό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα. Με τον οποίο η συνεργασία και επαφή μας ήταν σε τακτικότατο επίπεδο, τόσο ως Βουλευτού Κεφαλληνίας και Ιθάκης, όσο και ως Δημάρχου του Νησιού.

Πάντοτε θαύμαζα την ψυχραιμία, τη στωικότητα, τη φυσική ευγένεια και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του, που συνέθεταν μία μοναδική προσωπικότητα, που αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα στη σύγχρονη 30χρονη Θρησκευτική ιστορία του Νησιού μας.

Πάντοτε πρόθυμος, υποδεχόταν προσωπικά ο ίδιος, χωρίς τα στείρα πρωτόκολλα που δημιουργούν φραγμούς ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ του κόσμου και των αξιωματούχων της Πολιτείας, όλους όσους επιθυμούσαν να τον συναντήσουν.

Φωτεινό παράδειγμα για όλα τα Μέλη της Κληρικής Οικογένειας, ενέπνεε σοβαρότητα, εχεμύθεια και εγκαρδιότητα σε κάθε στιγμή της πολύχρονης ποιμαντορίας του.

Ευτύχησε να Χειροτονήσει σπουδαίους Κληρικούς, που ακολουθούν με συνέπεια και πίστη το παράδειγμά του.

Το κενό που αφήνει στην ιεραρχία είναι βέβαιο ότι θα καλυφθεί από αξιόλογο Μέλος της Αρχιερατικής Οικογένειας.

Το κενό όμως που αφήνει στις καρδιές μας θα είναι πάντα άδειο, και μόνο η θύμησή του θα μας το γεμίζει με αισθήματα ανάμνησης πλούσια από το μεγάλο έργο του.

Στους δικούς του Ανθρώπους, στην Οικογένεια του και στους συλλειτουργούς του στέλνουμε τα πιο βαθειά μας συλλυπητήρια και ευχές για «καλή δύναμη», που είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν.

Ας είναι ελαφρύ το Κεφαλονίτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ