ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΑ- ΚΑΤΟΙΚΟΙ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ. Α. ΜΟΣΧΟΝΑΣ: ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) Γράφει η Παυλίνα Σταμάτη


Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα Μαντζαβινάτα.

Οι κάτοικοι του οικισμού Μαντζαβινάτων του Δήμου Κεφαλονιάς διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την Cosmote διότι είναι κατοικημένη περιοχή και εκπέμπει ακτινοβολία και γιατί εκδόθηκε απόφαση της τοποθέτησης χωρίς να υπάρχει άδεια μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο γιατρός κ. Γεράσιμος Θεοφιλάτος που έδωσε το παρών στην συνέλευση τόνισε τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία του ανθρώπου μια τέτοιου είδους τοποθέτηση, μερικές από τις οποίες είναι οι πονοκέφαλοι, η αϋπνία, η απώλεια μνήμης και πολλές άλλες.

Οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Πέτρο Βιτωράτο, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που πήραν, δεν θέλουν καμία κεραία κινητής τηλεφωνίας ούτε στην περιοχή τους ούτε κάπου αλλού. Οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων είναι επιβλαβείς εξαιτίας της υψηλής συχνότητας ακτινοβολίας που εκπέμπεται.

Ωστόσο ο Αντιδήμαρχος Παλικής κ. Αλέξης Μοσχονάς τόνισε πως έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες κινήσεις και το επόμενο βήμα θα είναι να θέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε ομόφωνα να πάρουν μια απόφαση ενάντια στην τοποθέτηση της κεραίας. Τέλος επεσήμανε πως μόνο όλοι μαζί ενωμένοι και οργανωμένοι θα επιτύχουν τον στόχο τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO  

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ