ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

«Σε λίγο θα μας αποκαλούν κλόουν στην Ευρώπη»



Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά, βρέθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος μετέχοντας στην Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο του Capitol στο Φανάρι εν όψει της 1ης “γαλάζιας” συνδιάσκεψης που θα γίνει το Σάββατο στην Πάτρα.


Ο κ. Γιακουμάτος, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Λουκέρη και τον Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Λάμπρο Ζωγράφο, παραχώρησε, νωρίτερα, συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε με τον γνωστό “καυστικό” του τρόπο για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης και τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Ο τ. Υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ότι “η Νέα Δημοκρατία προχωρά και οργανώνεται. Κάναμε την αυτοκριτική μας. Είδαμε τα λάθη μας και προχωράμε μπροστά. Η μεγαλύτερη εγγύηση για τη χώρα και την ευρωπαϊκή της προοπτική είναι η Νέα Δημοκρατία”. Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος. “Ανησυχούμε πάρα πολύ με όλα αυτά που έγιναν σήμερα στη Βουλή με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Είναι μια πράξη ανήκουστη. Αυτοί που χρόνια φώναζαν ήρθαν σήμερα πριν αλέκτωρ λαλήσει να το πράξουν μόνοι τους. Τα ΧΡΗΜΑΤΑ των δημοτών είναι ιερά και δεν είναι μόνο τα ΧΡΗΜΑΤΑ των ΟΤΑ και της Περιφέρειας. Είναι και τα ΧΡΗΜΑΤΑ των Νοσοκομείων και των Πανεπιστημίων. Τέτοιο ευρωμάζωμα δεν το είχε φανταστεί ποτέ κανένας Έλληνας! Με 2,5 χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είχε ποτέ κανείς αγωνία αν θα πάρει τη σύνταξη του; Ναι, κόψαμε αλλά τα έπαιρναν κανονικά. Είχε κανείς αγωνία αν έχει τα λεφτά του ήταν εξασφαλισμένα στην τράπεζα; Η Νέα Δημοκρατία απεύχεται για να μην συμβεί το ατύχημα. Απευχόμεθα όλοι την τέλεια καταστροφή της χώρας. Τώρα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του”.

«Κορόιδεψαν τους πάντες αλλά το ψέμα έχει κοντά πόδια»
Εν συνεχεία, ο κ. Γιακουμάτος ανέλυσε τις κινήσεις που έκανε η Νέα Δημοκρατία για να “νοικοκυρέψει” την οικονομία της χώρας και να την οδηγήσει από την ύφεση στην ανάπτυξη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Μπορούσαμε περισσότερα αλλά όμως είχαμε την Ελλάδα όρθια. Περιμένουμε τώρα να δούμε, είναι η κυβέρνηση ικανή να κάνει διαπραγμάτευση ή δεν είναι; (…) Εμπορεύτηκαν την ελπίδα του ελληνικού λαού, κορόιδεψαν τους πάντες και τα πάντα αλλά το ψέμα έχει κοντά πόδια. Εμείς δεν θέλουμε να δικαιωθούμε μέσα από την καταστροφή. Δεν θέλουμε μέσα από το χάος να προβληθεί η Νέα Δημοκρατία. Εμείς θέλουμε να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια. Ρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς στο εξωτερικό και είπε ότι εμείς αν χρειαστεί θα στηρίξουμε μια οικουμενική κυβέρνηση και ό,τι χρειαστεί θα ψηφίσουμε. Μήπως πρέπει (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) να μαζέψει τα λουριά του κ. Μπαρουφάκη; Μπερδεύτηκα του κ. Βαρουφάκη, εννοώ! Εχουμε καταντήσει γελοίοι στην Ευρώπη. Σε λίγο θα μας αποκαλούν κλόουν. Αυτός ο λαός είναι υπερήφανος. Δεν του αξίζει τέτοια τύχη”. Και κατέληξε: “Εμείς θα συνεχίσουμε τη μάχη. Οσο υπάρχει η Νέα Δημοκρατία, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Θα δώσουμε όλους τους αγώνες και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πάει στα βράχια με τίποτα”. Στις επιμέρους ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Γιακουμάτος, στο δίλημμα “Αντώνης Σαμαράς ή Ντόρα Μπακογιάννη” στην ηγεσία της ΝΔ πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ του πρώην Πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κα Μπακογιάννη “ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε λιποβαρής” λόγω του μικρού ποσοστού που έλαβε το κόμμα της όταν τέθηκε στην κρίση του ελληνικού λαού. Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, ακολούθησε η σύσκεψη της ΝΟΔΕ, που έγινε παρουσία του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, του Αναπληρωτή Δημάρχου, Διονύση Λυκούδη και άλλων “γαλάζιων” στελεχών (ξεχωρίσαμε τους Διονύση Κοκκόση, Νίκο Ανουσάκη, Σάββα Σαββαόγλου, Βασίλη Ρουχωτά, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο κ.α.
Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ