ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Απονομή σήματος Επτανησιακής Κουζίνας



To ειδικό σήμα πιστοποίησης για την παροχή Επτανησιακής Κουζίνας απονεμήθηκε σήμερα από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε εστιατόρια της Κεφαλονιάς που συμμετείχαν στις Εξειδικευμένες Διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό, καθώς και στην Ενημερωτική ημερίδα για την επέκταση του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας».
Η απονομή του σήματος που πιστοποιεί ότι οι κάτοχοί του ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα πραγματοποιήθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσαν το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην αίθουσα “Κώστας Ευαγγελάτος” του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι. Επιστημονικός υπεύθυνος της δράσης ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ, Ανδρέας Βιτωράτος, ο οποίος προλόγισε την ημερίδα και αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης του Γαστρονομικού Τουρισμού καθώς μπορεί να αποτελέσει μια “φλέβα χρυσού” για τη χώρα μας, με την ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των σεμιναρίων για την Επτανησιακή Κουζίνα προγραμματίζεται από το ΤΕΙ η διοργάνωση ενός νέου προγράμματος το φθινόπωρο που θα περιλαμβάνει εκπαίδευση, συνεργασία και πιστοποίηση για όλους τους συμμετέχοντες. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε ακόμα ο Αναστάσιος Ζησόπουλος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός εντύπου που θα μοιράζεται σε όλους τους επισκέπτες έτσι ώστε να μπορούν να δουν ποια είναι τα παραδοσιακά φαγητά της Κεφαλονιάς, τα καλύτερα κρασιά που παράγει κάθώς και τα πιστοποιημένα εστιατόρια που θα μπορέσει να βρει γνήσια κεφαλλ0νίτικη κουζίνα. Αυτό το έντυπο, πάντως, έχει ήδη δημιουργηθεί για την Κεφαλονιά, όπως είπε ο κ. Βιτωράτος και από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μοιράζεται σε όλους τους τουρίστες που έρχονται στο νησί μας. Ο Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στάθηκε στην αξία της πιστοποίησης ως μοχλός ανάπτυξης σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον ενώ ο Αγης Κονιδάρης, Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων μίλησε για τις δυνατότητες προβολής των επιχειρήσεων εστίασης που παρέχει το διαδίκτυο μέσω συγκεκριμένων εργαλείων ή κοινωνικών δικτύων. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την απονομή του σήματος Επτανησιακής Κουζίνας σε 13 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης στο νησί μας.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ