ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΘΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΑΥΓΑΤΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΑ . ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ !!!



Η φωτογραφία είναι από τα εγκαίνια, 2007, δίπλα στον Γιώργο Τσιλιμιδό η Πρόεδρος του Φορέα κ. Γ. Καμάρη.







Συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο την Τρίτη από το πρωί στις 10.00. 27 θέματα περιμένουν τους δημοτικού συμβούλους να συζητήσουν. Απ’ αυτά πόσα θα συζητηθούν είναι άγνωστο.

Ωστόσο, υπάρχουν δυο θέματα, αρκετά ενδιαφέροντα το 4ο και το 5ο.
Το 4ο αναφέρει τα εξής: Έγκριση τροποποίησης Συστατικής Πράξης Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ» ΕΙΣ: Α/Πρόεδρος κ. Γ. Αποστολάτος.
Το 5ο που είναι και το ….ζουμί της υπόθεσης αναφέρει: Έγκριση δωρεάν παραχώρησης δύο κτηρίων εκ των τριών του συγκροτήματος κτηρίων του κτήματος «Θαλασσόμυλου» στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ» ΕΙΣ: Α/Πρόεδρος κ. Γ. Αποστολάτος.

Εδέησε ο Δήμος να ασχοληθεί με το θέμα αυτό μιας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δεν λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια λόγω….. βαρεμάρας.
Καλά διαβάζετε, όλοι βαριούνται να πηγαίνουν στα Δαυγάτα. Ο υπάλληλος, βαριέται, οι τουρίστες, μάλλον βαριούνται οι υπεύθυνοι «Tour Operator» να τρέχουν πάνω εκεί στα …κατσάβραχα, τα σχολεία και οι δάσκαλοι βαριούνται, πέφτει λίγο μακριά. Κι έτσι λόγω βαρεμάρας το Μουσείο έμεινε κλειστό τόσα χρόνια.
Μόνο στα λαμπρά εγκαίνια επί Δημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού, δεν βαρέθηκαν ν’ ανέβουν στα Δαυγάτα οι προσκεκλημένοι.
Έτσι, λοιπόν, θα παραχωρήσει ο Δήμος δυο κτίρια του Θαλασσόμυλου για να μην ……… βαριούνται. Βλέπεις, ο Θαλασσόμυλος είναι κοντά μας, κάνεις «μια έτσι» και βρίσκεσαι στο Μουσείο.
Η αλήθεια είναι - και ας μη το παραδέχονται κάποιοι - ότι ο φυσικός χώρος του Μουσείου είναι πάνω στα Δαυγάτα. Θέλετε το καταλαβαίνετε θέλετε όχι λόγω σκοπιμοτήτων, το Μουσείο θα θαφτεί περισσότερο εκεί που θα πάει. Άλλη η αίγλη πάνω στα Δαυγάτα. Αλλά, βλέπεις η βαρεμάρα, μας έχει χτυπήσει τελευταία σ’ όλα, εδώ σ’ αυτό το νησί.

ΑΡΘΡΟ ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ

ΤΟ “ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”, Ο ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ “ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ”

Jun 13, 2015

Διαφωνεί η τοπική “ΠΡΑΒΔΑ” με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής κατόπιν εισήγησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας να μεταφερθεί από τα Δαυγάτα στον Θαλασσόμυλο.
Ισχυρίζεται ότι καλύτερα είναι στα Δαυγάτα και δεν πάει κανείς εκεί λόγω βαρεμάρας και ότι το Μουσείο θα “θαφτεί” περισσότερο στον Θαλασσόμυλο.
Καμία λογικά μόνο “μπαρούφες”…Στην πραγματικότητα τα “ορφανά του Στάλιν” νομίζουν ότι βρήκαν κάτι για να “χτυπήσουν’ την Δημοτική Αρχή..
Και ο πιο παλαβός αντιλαμβάνεται ότι ο Θαλασσόμυλος είναι πιο εύκολα προσβάσιμος στους τουρίστες ειδικά των κρουαζιεροπλοίων από ότι τα…Δαυγάτα…Μόνο η τοπική “Κόκκινη Πλατεία” δεν το αντιλαμβάνεται..
Αφήστε δε που έτσι θα αξιοποιηθεί και ο Θαλασσόμυλος που χρόνια τώρα παραμένει ανενεργός…
Και αφήστε κάποιους “στον κόσμο τους”!!!

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ