ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Με πενταροδεκάρες οι ξένοι κατέστρεψαν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες μας



ΑΠΟ τότε που μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εδώ και 35 χρόνια, οι ξένοι μας την είχαν ΣΤΗΜΕΝΗ… ΣΤΗΝ αρχή άρχισαν να μας «καλοπιάνουν» δίνοντάς μας κάποιες… ΨΩΡΟΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ… ΕΔΙΝΑΝ επιδοτήσεις στους αμπελουργούς μας, αλλά τους έλεγαν, θα πάρετε τα λεφτά, αφού όμως προηγουμένως ΞΕΡΙΖΩΣΕΤΕ τα αμπέλια σας!...
Και τα κορόιδα οι αμπελουργοί μας, με τη σύμφωνη γνώμη των άχρηστων και απατεώνων πολιτικών μας, έβγαζαν τα αμπέλια τους και έπαιρναν πενταροδεκάρες, ίσα – ίσα για να αγοράσουν κανένα γερμανικό παλιοαυτοκίνητο!.. Έτσι οι Γάλλοι μείνανε μόνοι και πουλούσαν χωρίς ανταγωνισμό τα κρασιά τους, σε ολόκληρο τον κόσμο και τα δικά μας σιγά – σιγά εξαφανίστηκαν από τις διεθνείς αγορές.
ΜΕΤΑ μας είπαν, να δώσουν δάνεια στους ελαιοπαραγωγούς μας, υπό τον όρο βέβαια, ότι θα ξεριζώσουν τις ελιές τους! Οι αγρότες μας πάλι… τσίμπησαν, ΕΚΟΨΑΝ τις ελιές τους και οι Ισπανοί και Ιταλοί μαφιόζοι γλίτωσαν τον ανταγωνισμό με πενταροδεκάρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς!
ΜΕΤΑ οι απατεώνες Ευρωπαίοι πήγαν και βρήκαν τους κτηνοτρόφους μας και τους είπαν. Τι θέλετε και κουράζεστε; Να σας δώσουμε επιδοτήσεις για να ΣΦΑΞΕΤΕ τα πρόβατα, τα κατσίκια και τις αγελάδες σας.
ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ και οι κτηνοτρόφοι μας, γλυκάθηκαν στο «τζάμπα χρήμα» και οδήγησαν τα κοπάδια τους στους χασάπηδες και αυτοί την άραξαν στους καφενέδες και χόρτασε το μάτι τους από δίμετρες Ρωσίδες και Ουκρανέζες… Πάνε και τα πρόβατα, πάνε και τα κατσίκια, πάνε και τα γελάδια μας. Όλα τα έσφαξαν οι χασάπηδες και βολεύτηκαν χιλιάδες… Ρωσίδες!
ΠΑΝΩ από όλους όμως βολεύτηκαν οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί που φέρνουν τώρα στη χώρα μας το 83% σε γάλατα, τυριά και κρέατα και μας τα πουλάνε ακριβότερα από ό,τι τα πουλάνε σε όλη την άλλη Ευρώπη.
ΜΑΣ έδωσαν επίσης χρήματα, για να σπάσουμε τις βάρκες και τα ψαράδικά μας, για να τρώμε τα βρομόψαρα που μας φέρνουν από την Σουηδία και την Φινλανδία οι απατεώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΕΤΣΙ έγινε σιγά – σιγά, με ολόκληρη την ελληνική παραγωγή, την οποίαν εξαφάνισαν, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα και ανέλαβαν να μας πουλάνε τη δική τους παραγωγή, στη… διπλάσια τιμή!..
ΕΙΔΕΣ η ΕΟΚ; Νομίζαμε ότι θα τους παίρναμε τα λεφτά και μετά θα τους κοροϊδεύαμε…
ΓΙΑΤΙ μόλις «φαγώθηκαν» οι επιδοτήσεις κυρίως σε «εισαγωγές», οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας είπαν να ξαναφτιάξουν τις δουλειές τους. Έλα όμως που οι Ευρωπαίοι μαζί με τους κλέφτες πολιτικούς μας, είχαν φτιάξει νόμους και απαγόρευαν στους κτηνοτρόφους μας να κάνουν νέα κοπάδια, στους ελαιοπαραγωγούς μας να φυτέψουν νέες ελιές και στους αμπελουργούς μας δημιουργούν νέα αμπέλια ή οτιδήποτε άλλο είδος, για το οποίο είχαμε πάρει επιδοτήσεις όπως π.χ. τα καπνά και τα παντζάρια.
ΟΙ λωποδύτες της Ευρώπης, για να προστατέψουν την παραγωγή τους και να μην μπορούμε ποτέ να τους ανταγωνιστούμε, μας έβαλαν πολύ σκληρούς όρους στους νόμους που οι ίδιοι έφτιαξαν. Έτσι, π.χ. αν κάποιος Έλληνας πάει και φυτέψει ΠΑΡΑΝΟΜΑ αμπέλι – ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΙ ΝΕΟ ΑΜΠΕΛΙ – θα πληρώνει πρόστιμο 1500 ευρώ το στρέμμα! Πιο πολύ δηλαδή από το κρασί που θα βγάλει!!!
Οι απατεώνες, τοκογλύφοι – δανειστές μας έχουν φτιάξει χιλιάδες νόμους με τους οποίους μας έχουν αλυσοδέσει για τα καλά.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Αν κάποιος γεωργός έχει παλιούς ελληνικούς σπόρους από ντομάτες ή αγγούρια, θυμάστε τη νοστιμιά και τη μυρωδιά των ελληνικών ντοματών και αγγουριών – και να το μάθει η αστυνομία ή το υπουργείο Γεωργίας, μπορεί να πάνε οι χωροφύλακες στον κήπο του ή το κτήμα του και να ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ τις ντοματιές και τις αγγουριές, γιατί σύμφωνα με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει όλοι οι αγρότες μας να αγοράζουν σπόρους από την Ολλανδία ή την Αμερική και μάλιστα, κάθε χρόνο, γιατί απαγορεύεται να φυλάνε σπόρους από την προηγούμενη σοδιά τους.
ΜΕ αυτά τα κόλπα και τις απάτες ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ στη χώρα μας η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία.
ΚΑΙ ύστερα αυτοί οι κύριοι έχουν το θράσος και μας λένε τεμπέληδες!
ΑΛΕΞΗ, κάνε κάτι. Βγες ο ίδιος και ζήτησε από τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες μας, να γυρίσουν γρήγορα πίσω στις δουλειές τους, γράφοντας τους νόμους της ΕΟΚ στα παλιά τους τα παπούτσια. Μόνο έτσι θα δούμε ανάπτυξη.
Κ.

H Zωή θα τους πηγαίνει καροτσάκι

Κανένας δεν μπορεί να της αλλάξει μυαλά… Εμάς πάντως η συμπεριφορά της μας αρέσει, γιατί τα λέει σε όλους!..

ΘΕΛΟΥΜΕ να ρωτήσουμε τους βουλευτές και κυρίως της αντιπολίτευσης, γιατί κάθονται και βρίζουν τώρα την Ζωή. Δεν την ψήφισαν και αυτοί για πρόεδρο της Βουλής;
Δεν ήξεραν πώς το κορίτσι ήταν λίγο περίεργο και όταν έχει κάποια άποψη η Ζωή, επειδή είναι και ξύπνια, διαβασμένη και τσαμπουκάς έχει ξεκάθαρη άποψη για όλα τα θέματα και δεν κάνει ποτέ της βήμα πίσω;
Εδώ η Ζωή δεν διστάζει να τα βάλει με το ίδιο της το κόμμα και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που την επέλεξε για αυτή την τόσο υψηλή θέση, νομίζοντας ίσως ότι θα είχε μαζί της πολύ λιγότερα προβλήματα από αυτά που μπορεί να του δημιουργούσε αν της έδινε κάποιο υπουργείο…
ΤΟ πρόβλημα με την Ζωή είναι, ότι όποιος καθίσει και μελετήσει τις κόντρες που κάνει θα διαπιστώσει ότι ουσιαστικά ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, άσχετα αν γίνονται σε δύσκολες στιγμές ή αν θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο πολύ… ραφιναρισμένες.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και αντιπολίτευση θα πρέπει πάντως να το πάρουν απόφαση ότι έχουν πέσει πάνω σ΄ ένα ΑΤΙΘΑΤΟ κορίτσι και ότι αυτά που πιστεύει και έχει στο μυαλό της και θα τα κάνει και θα τα… λέει.
Ας προσέχουν λοιπόν…
Γ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ