ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης



Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ τονίζει τα εξής:ü Είναι απαράδεκτο να μένουν μαθητές χωρίς δάσκαλο μια ολόκληρη χρονιά, να γίνονται συμπτύξεις τμημάτων, να υποβαθμίζονται σχολεία, να καταργούνται οργανικές και, την ίδια στιγμή, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να τοποθετούνται σε γραφεία αντί να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

ü Οι διοικητικές θέσεις στα γραφεία πρέπει να καλύπτονται με προσλήψεις διοικητικού προσωπικού. Όπου απαιτείται απόσπαση εκπαιδευτικού να γίνεται με δημόσια προκήρυξη στον κλάδο. Απορρίπτουμε αποσπάσεις «για τις ανάγκες της υπηρεσίας» που γίνονται από τη Διεύθυνση κατά το δοκούν.

ü Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους κάθε ενέργεια της διοίκησης για καταχώρηση σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μορίων προϋπηρεσίας διαφορετικών από εκείνα του τόπου που υπηρετούν. Είναι απαράδεκτο πχ μόρια που αντιστοιχούν σε υπηρεσία δυσπρόσιτων να χορηγούνται για υπηρεσία στο Αργοστόλι. Κάτι τέτοιο είναι σε βάρος άλλων εκπαιδευτικών, ρίχνει νερό στο μύλο του «διαίρει και βασίλευε».

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΠΑΜΕ θεωρεί ότι πρέπει να παρθούν μέτρα από τη Διεύθυνση Α΄βάθμιας που να αποκαθιστούν κάθε αδικία που έχει γίνει σε σχέση με τα προηγούμενα.

Επιπλέον τονίζει ότι από κοινού εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές πρέπει να διεκδικήσουμε για τη νέα χρονιά:

1. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
2. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της εκπαίδευσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3. Κανένα τμήμα δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές.
4. Να προσμετρούνται ως προϋπηρεσία και να είναι συντάξιμοι οι μήνες ανεργίας όλων των εκπαιδευτικών.
5. Κανένας ανασφάλιστος, χωρίς περίθαλψη.
Αργοστόλι 14/6/2015

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ