ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αποκλειστικό: Αυτές είναι οι νέες ελληνικές προτάσεις στις οποίες συμφωνούν και οι Ευρωπαΐοι



Αυτές είναι οι νέες ελληνικές προτάσεις, στις οποίες σύμφωνα

με πληροφορίες συμφωνούν μετά από αξιολόγησή τους και οι ευρωπαίοι δανειστές (Μέρκελ-Γιούνκερ). «Αγκάθι» παραμένει η επιμονή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ). Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα καθώς το Ταμείο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να δεχτεί κάποιες από τις ελληνικές προτάσεις.

Η ελληνική πλευρά, επιμένει να υπάρξει σημαντική και δεσμευτική αναφορά για το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος, πιο δεσμευτική από αυτή που είχε πάρει το 2012 η προηγούμενη κυβέρνηση.

-Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές δέχτηκαν τα περισσότερα ισοδύναμα που αφορούν τα υψηλά εισοδήματα και τις επιχειρήσεις, δέχονται
τις ελληνικές προβλέψεις για τα έσοδα από την ρύθμιση των 100 δόσεων, δηλαδή 300 εκατ. φέτος και άλλα τόσα για το 2016. Έσοδα με τα οποία καλύπτεται το κενό που μας χώριζε τις τελευταίες ημέρες από τις θέσεις των δανειστών.

-Μόνο εάν κριθεί απολύτως απαραίτητο, θα υπάρξει και σχετική υπόμνηση για τα έκτακτα μέτρα του 2016.

- Σημαντική εξέλιξη θεωρείται πως δεν θα εγγραφούν τα έσοδα από την πάταξη λαθρεμπορίου και την φοροδιαφυγή.

-Σχετικά με το ΦΠΑ των νησιών, οι δανειστές φαίνεται πως κάνουν πίσω και παραιτούνται από κάποιες από τις απαιτήσεις τους και οι όποιες αλλαγές, θα αφορούν μόνο τα μεγάλα εμπορικά νησιά (Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, κ.τ.λ.) που έχουν μέσο όρο εισοδήματος, πάνω από τον μέσο όρο του ελληνικού εισοδήματος.

-Για το μεγάλο θέμα του ΦΠΑ των αγροτών, οι εξαιρέσεις παραμένουν.

-Σχετικά με το ΦΠΑ της Εστίασης, υπάρχουν μεγάλες πιέσεις και από τις δύο πλευρές και ο φάκελος παραμένει ακόμα ανοιχτός.

-Μετά τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με το ΦΠΑ για το ρεύμα, οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκαν τον μεσαίο συντελεστή και έτσι δεν θα δούμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να εκτοξεύονται στο 23%

-Στα Εργασιακά, (Συλλογικές Συμβάσεις κ.τ.λ.) δέχτηκαν τις ελληνικές θέσεις,
(εκτός και αν υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις από το ΔΝΤ, που για την παραμονή του επιμένει η γερμανίδα Καγκελάριος.)

-Οι Ευρωπαϊοι δανειστές, δέχτηκαν επίσης και αναβολή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για κάποια επαγγέλματα και προϊόντα, όπως π.χ. τα φαρμακεία

-Σαν εξέλιξη, αυτή τη στιγμή φαίνεται απίθανη η μείωση των επικουρικών, το ίδιο ισχύει και για τους μισθούς και τις κύριες συντάξεις.

-Στην φορολογία, οι φόροι θα αυξηθούν με έκτακτη εισφορά, στις επιχειρήσεις που δηλώνουν κέρδη άνω των 500.000 ευρώ.

-Θα ακολουθήσει μία έκτακτη εισφορά που από γνώστες των στοιχείων, χαρακτηρίζεται μικρή.

-Για τα εισοδήματα, πάνω από 30.000, θα υπάρχει το επίδομα αλληλεγγύης όπως ήταν και παλαιότερα, ενώ τα υπόλοιπα φορολογικά θα παραμείνουν σταθερά.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ