ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Tα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά σύµφωνα µε τη βρετανική Guardian


1. Ως καλύτερο νεοκλασικό λιμάνι στην Ελλάδα αναδείχθηκε το λιμάνι της Σύμης. Πρόκειται για ένα λιμανάκι που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα αμφιθέατρο, σε ένα αρχαίο θέατρο, σε μια Ελλάδα βγαλμένη από το παρελθόν.

2. Η καλύτερη θέα στην Ελλάδα δικαιωματικά αποδόθηκε στη Σαντορίνη! Οι φωτογραφίες της έχουν κατακλύσει όλον τον κόσμο. Χτισμένη στο χείλος του γκρεμού με το άπειρο σκούρο μπλε της θάλασσας και τα μοναδικά υπόσκαφα σπίτια της μαγεύει κάθε ταξιδιώτη.

3. Καλύτερο ακατοίκητο νησί αναδείχθηκε το Φαρμακονήσι που δεν ξεπερνά σε μέγεθος τα 4 τ.χλμ. Υπάγεται στο δήμο Λέρου και λέγεται ότι όταν ο Ιούλιος Καίσαρας είχε απαχθεί σε μικρή ηλικία, τον είχαν κρατήσει όμηρο εκεί. Σήμερα, ο πληθυσμός του είναι 74 κάτοικοι.


4. Καλύτερο νησί για επιστροφή στην άγρια φύση αναδείχθηκε η Τήλος, με τον οικοτουρισμό να είναι από τα δυνατά σημεία του νησιού: αφθονία σε είδη πτηνών, κοιλάδες γεμάτες αγριολούλουδα, πεύκα, βελανιδιές και αμυγδαλιές. Εδώ συναντάμε τα περισσότερα είδη πτηνών από κάθε άλλο μέρος της Μεσογείου.

5. Ο καλύτερος ναός σε νησί αναδείχθηκε ο ναός της Αρτέμιδος στον Να της Ικαρίας.

6. Καλύτερο νησί για ανακάλυψη κρίθηκε ότι είναι η Γαύδος. Παραμένει αναλλοίωτη όσα χρόνια και αν περάσουν. Ευτυχώς!


7. Το νησί με το σεληνιακό τοπίο, η Μήλος. Με πάνω από 75 παραλίες, κόλπους με βότσαλα περικυκλωμένους από λευκά, κόκκινα, κίτρινα ή και μαύρα βράχια.



8.Το νησί της μακροζωίας, η Ικαρία, με το δυνατό ικαριώτικο κόκκινο κρασί. Ένα νησί με ποτάμια, καταρράκτες και κατοίκους που έχουν το μυστικό τους για να ζουν πολύ: κοιμούνται κατά τη διάρκεια της μέρας και δουλεύουν τη νύχτα.



9. Καστελόριζο, το μικρότερο κατοικημένο νησί της Ελλάδας, με τις πανέμορφες παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά.




10. Ιθάκη! Μάλλον ο προορισμός μετράει και όχι το ταξίδι! Μακριά από το μαζικό τουρισμό των γειτονικών νησιών, η πυκνή βλάστηση, τα βαθυγάλαζα νερά του Ιονίου, οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα αρχαιολογικά μνημεία και η σκιά του Οδυσσέα κατέταξαν την Ιθάκη ως ιδιαίτερο προορισμό διακοπών.


ΠΗΓΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ