ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ποιόν θα πιστέψετε τον Αλέξη ή την Μέρκελ και τον Σόιμπλε;



ΑΠΟ τη στιγμή που οι Γερμανοί, μας έσφαζαν και μας κρέμαγαν στην κατοχή και φεύγοντας ηττημένοι, πήραν μαζί τους και τα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδος με τα λεφτά και το χρυσό που είχε η χώρα μας και μας έδωσαν ένα παλιόχαρτο ότι «θα» μας τα επέστρεφαν και ακόμα τα περιμένουμε, μολονότι έχουν περάσει έκτοτε 70 χρόνια και τα τελευταία δε, χρόνια, έχουν βαλθεί να μας καταστρέψουν για να μας «τιμωρήσουν», επειδή έχουμε μεγάλα χρέη, ενώ στην πραγματικότητα όλος αυτός ο ΔΙΩΓΜΟΣ θυμίζει ΕΚΔΙΚΗΣΗ για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που προβάλαμε εναντίον των Γερμανών στην κατοχή, και έχει στόχο, να μας πάρουν τα σπίτια, τα χωράφια και τις ακρογιαλιές μας…


ΤΟ τι έχουμε τραβήξει εμείς οι Έλληνες τα τελευταία 5 χρόνια από τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους δεν περιγράφεται. Και μόνο το γεγονός ότι πάνω από ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία τα τελευταία χρόνια, επειδή δεν άντεξαν τα οικονομικά προβλήματα που μας δημιούργησαν και τους εξευτελισμούς που μας επέβαλαν οι ξένοι κατακτητές, δείχνει την τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός.
ΕΔΩ και 5 μήνες οι Έλληνες αποφάσισαν να αλλάξουν, ύστερα από εκλογές, την κυβέρνησή τους, με την ελπίδα ότι οι ξένοι θα σεβόντουσαν τη νωπή ετυμηγορία του ελληνικού λαού, δυστυχώς όμως οι Γερμανοί απέρριψαν όλες τις προτάσεις του νεαρού πρωθυπουργού μας, ο οποίος εδώ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ μήνες διαπραγματεύεται σκληρά με τους τοκογλύφους δανειστές μας. Όμως όλες του οι προσπάθειες και όλες του οι υποχωρήσεις πήγαν χαμένες, γιατί στόχος των Γερμανών ήταν όχι η υπογραφή μιας έντιμης και δίκαιης συμφωνίας, αλλά συμφωνία που θα υποδούλωνε για τα επόμενα 50 χρόνια τη χώρα μας και με εξοντωτικούς οικονομικούς όρους, οι οποίοι όχι μόνο θα συνέχιζαν την τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός, αλλά και θα την πολλαπλασίαζαν.
ΟΤΑΝ ΔΕ ο πρωθυπουργός μας διαπίστωσε το ΑΔΙΕΞΟΔΟ και το δόλο των δανειστών μας, που κάθε μέρα ζητούσαν όλο πιο πολλά, διέκοψε τις συνομιλίες και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να εγκρίνει ή να απορρίψει τις προτάσεις με Δημοψήφισμα, ξεσηκώθηκαν ΟΛΟΙ οι ντόπιοι και ξένοι… νταβατζήδες, που είναι υπεύθυνοι για όλα τα βάσανα που έχουν περάσει και περνάνε οι Έλληνες και προσπαθούν να τον φάνε!!!
Στο Θεό σας όμως φίλοι αναγνώστες, είναι δυνατόν να πάμε και να ψηφίσουμε την Κυριακή αυτό που θέλουν και μας συμβουλεύουν να πράξουμε για το καλό μας η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο Γιούνκερ; Πώς μπορεί τα συμφέροντα των ξένων να συμπίπτουν με τα δικά μας συμφέροντα; Όταν μάλιστα ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι για αυτά που τραβάμε, την ευθύνη φέρουν οι ξένοι.
Γι΄ αυτό πρέπει όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ, για να δώσουμε στον Αλέξη όσο πιο μεγάλη δύναμη μπορούμε για να διαπραγματευτεί με τους Γερμανούς κατακτητές μας μια έντιμη και δίκαιη συμφωνία.
Κ.

Oι 30 του Αλαφούζου

Σπούδασαν χάρις στη δραχμή, μας κάνουν μαθήματα υπέρ του ΟΧΙ και διδάσκουν σε πανεπιστήμια της Αγγλίας που είναι εναντίον του ευρώ και της Ευρωζώνης!

ΤΡΙΑΝΤΑ «διακεκριμένοι» παγκοσμίως μάλιστα γνωστοί Έλληνες οικονομολόγοι, όπως έγραφε χθες η «Καθημερινή» με διακήρυξή τους τάσσονται υπέρ του «ΝΑΙ»! Υπέρ δηλαδή της φτώχειας και της δυστυχίας που μας έφερε η τρόικα και το ΔΝΤ… Μπράβο τους! Πάρα πολύ καλοί πατριώτες!
ΚΑΙ αυτοί μεν οι κύριοι, που στην πλειοψηφία τους ζουν στο εξωτερικό, θα έπρεπε για να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να έρθουν και να ζήσουν στην Ελλάδα, για να καταλάβουν τα «καλά» της Ευρωζώνης, της Μέρκελ και του Σόιμπλε!!!
Ή ΝΑ ρωτήσουν τους συγγενείς τους, τι… πείνα τραβάνε τα τελευταία 5 χρόνια, για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους – δανειστές για τις κλεψιές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που μας έφεραν στη σημερινή τραγική κατάσταση και όπως αντιλαμβανόμεθα κάποιοι από αυτούς θα ήταν και οπαδοί τους, στα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ φώναζε τους νεοδημοκράτες ΠΡΟΔΟΤΕΣ και φασίστες και οι νεοδημοκράτες του Πασόκους «κομμούνια» και «πρασινοφρουρούς» χωρίς μάλιστα να αποκλείεται να έχουν και συγγενείς που υπηρέτησαν από υπουργεία και άλλες μεγάλες θέσεις τις ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ για το λαό και τον τόπο κυβερνήσεις των δύο τέως μεγάλων ελληνικών κομμάτων.
ΕΙΝΑΙ μάλιστα για γέλια και ο ισχυρισμός των παραπάνω «διακεκριμένων» Ελλήνων, ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΟΧΙ, για να ξεφορτωθούμε τους ξένους νταβατζήδες «αυτό θα οδηγήσει – όπως γράφουν – στο διάγγελμά τους τη χώρα, σε μια κλειστή και φτωχή οικονομία με υψηλή διαφθορά!..». ΤΙΣ τεράστιες όμως μίζες από τα εξοπλιστικά, τα δημόσια έργα και τις κρατικές προμήθειες, τις έφαγαν Πασόκοι υπουργοί παρέα με τους Γερμανούς βιομηχάνους και τους αντιπροσώπους τους στην Ελλάδα και το χρέος των 325 δισεκατομμυρίων το δημιούργησαν ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. και γι’ αυτά τα… συγκλονιστικά πράγματα, οι περίφημοι οικονομολόγοι δεν μας λένε τίποτε και κάνουν τις… πάπιες!
ΜΟΝΟ το «ΟΧΙ» του Τσίπρα τους ενοχλεί… ΔΕΝ καταλαβαίνουμε επίσης πώς είναι δυνατόν να μας μιλάνε για τα καλά της Ευρωζώνης οι σπουδαίοι αυτοί «καθηγητάδες» αγγλικών πανεπιστημίων, τη στιγμή που η Αγγλία, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να μπει στην Ευρωζώνη, αρνήθηκε σαν νόμισμά της το ευρώ και τώρα μάλιστα οι Άγγλοι ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ να κάνουν δημοψήφισμα για να βγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση…
Να μας… συμπαθάνε οι «παγκοσμίως διακεκριμένοι Έλληνες οικονομολόγοι του εξωτερικού» αλλά ας φροντίσουν πρώτα να μάθουν τους μαθητές τους, τα εγγλεζάκια που διδάσκουν, για τα καλά της Ευρωζώνης, την οποίαν ούτε θέλουν να ακούσουν και μετά ας κοπιάσουν, να έρθουν στην Ελλάδα για να μας κάνουν μαθήματα, αφού όμως πρώτα καθίσουν εδώ, να ζήσουν, με τις άγριες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η τρόικα και το ΔΝΤ.
ΘΑ θέλαμε επίσης να ρωτήσουμε τους κυρίους μεγαλοκαθηγητάδες του εξωτερικού, να μας πουν, τα λεφτά που ξόδεψαν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό ήταν ευρώ η δραχμές; Γιατί από την ηλικία τους, μας φαίνεται, ότι, ό,τι έγιναν το οφείλουν αποκλειστικά στην καημένη τη δραχμούλα, που τώρα βρίζουν, γιατί αν π.χ. επρόκειτο να σπουδάσουν τώρα με τις συνθήκες του ευρώ, που βρίσκεται η χώρα ή θα έμεναν στα χωριά τους να φυλάνε… πρόβατα, ή θα πήγαιναν στο εξωτερικό για να πλένουν πιάτα και να καθαρίζουν τουαλέτες, όπως ήδη κάνουν χιλιάδες Ελληνόπουλα τα τελευταία χρόνια, που το ευρώ και η τρόικα ΕΦΑΓΑΝ τα λεφτά των γονιών τους…
ΓΙΑ την ιστορία δημοσιεύουμε τον κατάλογο με τα ονόματα των κυρίων καθηγητών που ζουν στην ξενιτιά πλουσιοπάροχα, χάρις στη δραχμή και θέλουν τώρα να μας κάνουν προπαγάνδα για το καταραμένο ευρώ που μας βουλιάζει:
Αγγελέτος Μάριος, ΜΙΤ, Αζαριάδης Κώστας, Washington University in St. Louis, Βαγιανός Δημήτρης, London School of Economics, Βέττας Νίκος, ΙΟΒΕ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γαλενιανός Μανόλης, Royal Holloway, University of London, Γιαννέλης Νίκος, University of lowa, Ιωαννίδης Γιάννης, Tufts University, Kαραμπαρμπούνης Λουκάς, University of Chicago, Kατσουλάκος Γιάννης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κοτσόγιαννης Χρήστος, University of Exeter. Κωνσταντινίδης Γιώργος, University of Chicago. Μακρής Μίλτος, University of Southampton. Μεγήρ Κώστας Yale University Mιχαλόπουλος Στέλιος, Brown University Ντελής Μάνθος, University of Surrey, Ντέλλας Χάρης, University Bern, Ξεπαπαδέας Τάσος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομίδης Νίκος, New York University Παλυβός Θόδωρος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγέας Σταύρος, University of Chicago, Παπαϊωάννου Ηλίας, London Business School, Παπανικολάου Δημήτρης, Northwestern University Παππά Εύη, European University Institute, Περράκης Μανόλης Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πισσαρίδης Χριστόφορος, London School of Economics και Πανεπιστήμιο Κύπρου, Νομπέλ Οικονομικής Επιστήμης, Σκρέτα Βασιλική, University College London, Στέγγος Θανάσης University of Guelph, Τραυλός Νίκος, ALBA, Χαλιάσος Μιχάλης, Goethe University Frankfurt.
Γ.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ