ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

''Έκτροπα στο ΤΕΕ λόγω δημοψηφίσματος''

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) του οποίου η Διοικούσα Επιτροπή συνεδρίασε για να αποφασιστεί η συμμετοχή του ΤΕΕ σε επιτροπή στήριξης του δημοψηφίσματος. Καίτοι παρόντα ήταν 11 από τα 15 μέλη της ΔΕ/ΤΕΕ ευρισκόμενης σε απαρτία, η συνεδρίαση εμποδίστηκε από ομάδα αγνώστων που κλείδωσαν τις δύο εισόδους της Αίθουσας Συνεδριάσεων και δήλωσαν ότι δεν θα την άφηναν να πάρει απόφαση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

"Στη συνέχεια προκλήθηκε τεχνητή έλλειψη απαρτίας με την αποχώρηση συγκεκριμένων μελών της ΔΕ/ΤΕΕ (Πάνου, Βαμβουρέλλης, Σεραφίδης, Ανδρεδάκης). Την ίδια ώρα προσήλθε 12ο μέλος της ΔΕ/ΤΕΕ, ο Σπύρος Ζαννιάς. Η όλη διαδικασία εμποδίστηκε γιατί ήταν ορατή η πλειοψηφία υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ" αναφέρεται.

Αυγενάκης: "Η ορατή πλειοψηφία υπέρ της Ευρώπης φοβίζει κάποιους"

Για το συμβάν ο τομεάρχης υποδομών, μεταφορών, δικτύων, χωροταξίας και πολεοδομίες της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

"Οι "δημοκράτες" του ΣΥΡΙΖΑ αφού εισέβαλλαν στα γραφεία του ΤΕΕ, δια της βίας και των απειλών παρεμπόδισαν τα μέλη της Δ.Ε. να πάρουν απόφαση για συμμετοχή του ΤΕΕ σε επιτροπή υποστήριξης υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Η ορατή πλειοψηφία υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας σε όλη την κοινωνία φοβίζει κάποιους, οι οποίοι συμπεριφερόμενοι με αυταρχισμό και αντιδημοκρατικές μεθόδους –κλειδώνοντας πόρτες και απαγορεύοντας την οποιαδήποτε λήψη απόφασης- επιδιώκουν να εκβιάσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες διχασμού.

Καταδικάζουμε με τον πλέον σαφή και απερίφραστο τρόπο τα έκτροπα που συνέβησαν στο ΤΕΕ, τους αυταρχισμούς και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που επιλέγουν ορισμένοι για να προπαγανδίσουν εναντίον του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε χαμηλά τους τόνους.".


Καταγγελία: ''Απόπειρα δημοκρατικής εκτροπής στο ΤΕΕ''

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών σχετικά με τα τεκταινόμενα κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΤΕΕ (δείτε σχετικά & εδώ)

"Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών καταγγέλλει απερίφραστα την απόπειρα του προέδρου του ΤΕΕ κ. Στασινού να επιβάλει πραξικοπηματικά στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τη λήψη απόφασης για υπερψήφιση της πρότασης της τρόικα στο επερχόμενο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές που δοκιμάζεται η χώρα μας, ο λαός και οι χιλιάδες συνάδελφοι, ο κ. Στασινός και η ομάδα του επέλεξαν να καλέσουν εκπρόθεσμα σε έκτακτη συνεδρίαση με παραπλανητική ημερήσια διάταξη (για του λόγου το αληθές επισυνάπτεται η πρόσκληση) χωρίς εισήγηση όπως προβλέπει ο νόμος, για προφανείς λόγους, στήνοντας παράλληλα επιμελώς στο παρασκήνιο την πραξικοπηματική επιβολή του σχεδίου τους. Και όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα όλες οι αποφάσεις όλων των συλλογικών οργάνων του ΤΕΕ μέχρι πριν μια βδομάδα στέκονται απέναντι σε κάθε απόφαση που θα επιβεβαίωνε τις μνημονιακές πολιτικές και τους εκβιασμούς της τρόικα και των εγχώριων φίλων τους (βλέπε ασφαλιστικό μηχανικών). Οι πολιτικές απόψεις τόσο του κ. Στασινού όσο και των συνοδοιπόρων του από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ στην Δ.Ε. του ΤΕΕ είναι οικτρά μειοψηφικές στους μηχανικούς.

Οι εκπρόσωποι της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών, της Συσπείρωσης και της ΕΛΕΜ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση προκειμένου να μη νομιμοποιήσουν τις μεθοδεύσεις των μνημονιακών δυνάμεων. Και πάλι όμως ο πρόεδρος του ΤΕΕ επιχείρησε να λάβει απόφαση χωρίς απαρτία. Η εκτροπή αποφεύχθηκε χάρη στην παρουσία δεκάδων συναδέλφων που βρίσκονταν εκεί εκφράζοντας την αγωνία τους για την τύχη της χώρας. Δε χρειάζεται καν να επισημανθεί το αυτονόητο: δεν υπήρξε ούτε τραμπουκισμός, ούτε προπηλακισμός. Τέτοιες πρακτικές δε συνάδουν εξάλλου με το ήθος και τις αξίες της αριστεράς. Είναι μόνο προιόν της φαντασίας κάποιων που στοχεύουν στην πόλωση και το διχασμό.

Όσα κόλπα κι αν εφευρίσκει η Νέα Δημοκρατία για να εκφοβίσει ή να παραπλανήσει την κοινωνία πέφτουν στο κενό. Όπως και η ατυχής απόπειρα του βουλευτή της ΝΔ κ. Αυγενάκη που το μόνο που ήξερε πάντα ήταν να ψηφίζει μνημόνια και μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού και των μηχανικών."

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ