ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

«Εγγύηση σταθερότητας οι ΑΝ.ΕΛ.»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε  ο πρ, Υπουργός και υπ. Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος παράλληλα παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό μας.













Την παρουσίαση του κ. Κουίκ έκανε ο Συντονιστής Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Βασίλης Καμπίτσης, παρόντος του Περιφερειάρχη των ΑΝΕΛ, Μάκη Πετράτου. Ο κ. Κουίκ τόνισε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού οι ΑΝΕΛ είναι η εγγύηση σταθερότητας» και συνέχισε: «Οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει από την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήθελαν να… παίξουν με τις διερευνητικές εντολές. Εμείς δεν θέλαμε εκλογές, κάποιοι όμως δραχμολάγνοι και δούρειοι Ίπποι γκρέμισαν την κυβέρνηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βάζουν την πατρίδα πάνω από την κομματική λογική». Αναφορικά με τα μέτρα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση είπε: «Δεν ήταν εύκολη η απόφαση, αλλά τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν για να σωθεί η πατρίδα. Είναι μια συμφωνία που έχει τις δυσκολίες της, αλλά στη συνέχεια μπορεί να διορθωθούν πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι η αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ, αφού θα αλλάξουν κάποια δεδομένα προς όφελος των φτωχότερων. Κάναμε μια συμφωνία 3 ετών με ένα πακέτο 85 δις, εκ των οποίων τα 35 θα πάνε στην ανάπτυξη. Φύγαμε από το αγγλικό και πήγαμε στο ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ θα αλλάξουν και οι όροι του δανεισμού μας με παράταση του προγράμματος για 30-40 χρόνια και με επιτόκιο που μπορεί να πέσει κάτω και από το 1%».

«Παράγοντες της Κεφαλονιάς τορπίλιζαν και χλεύαζαν»
Αναφορικά με την διαφθορά ο Τέρενς Κουίκ ανέφερε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι η απόλυτη εγγύηση για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Όλα αυτά τα χρόνια η Νέα Δημοκρατία καλύπτει το σύστημα Βενιζέλου στα εξοπλιστικά. Αυτό το σάπιο σύστημα της μίζας, της λίστας Λαγκάρντ και της Ζίμενς θα τιμωρηθεί, όπως θα τιμωρηθούν και οι εγκληματικές συμμορίες του λαθραίου πετρελαίου». Ο κ. Κουίκ ήρθε και στα δικά μας αρχίζοντας από την γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, για την οποία είπε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη για να μπει πλοίο στην γραμμή, διότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν μπορεί να είναι αποκομμένες από την Πάτρα. Ο Μάκης Πετράτος ήταν ο πρωτοπόρος αυτής της μάχης, αφού πίεσε όσο μπορούσε τον κ. Δρίτσα, την ώρα που παράγοντες της Κεφαλονιάς τορπίλιζαν και χλεύαζαν αυτή την προσπάθεια. Σας δίνω τον λόγο μου ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει ευρύτατη έρευνα στην Κεφαλονιά μετά τα όσα έχω ακούσει». Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ο π. Υπουργός ανέφερε: «Δεν θα συνεργαστούμε με… πελάτες της λίστας Λαγκάρντ, με αυτούς που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς στα εξοπλιστικά και τις μίζες, με το ξοφλημένο και σάπιο πολιτικό σύστημα που κατέστρεψε την Ελλάδα». Σε ερώτηση που του έγινε από την «Κ», για το αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή τι θα γίνει, ο κ. Κουίκ απάντησε: «Εμείς δεν γαντζωνόμαστε πάνω σε μια καρέκλα, θα πάμε σε συνέδριο και εκεί θα παρθεί η απόφαση. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι θα ψάχνουν για αρχηγό μετά τις εκλογές και όχι εμείς».

Οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές
Σε ερώτηση που του έγινε για το τηλεοπτικό τοπίο στην Κεφαλονιά ο κ. Κουίκ είπε: «Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε καμία περιφέρεια της χώρας χωρίς τηλεοπτική συχνότητα. Αμέσως μετά τις εκλογές και εφόσον είμαστε στην κυβέρνηση θα διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς». Στη συνέχεια μίλησαν για λίγο οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στον νομό μας. Η Κατερίνα Στάβερη τόνισε ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης και της μικρομεσαίας επιχείρησης λέγοντας επίσης πως η Ελλάδα μπορεί να ζήσει από τη γη, τη θάλασσα και τις ομορφιές της. Η Γεωργία Μικελάτου τόνισε υπερήφανη που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, δήλωσε ότι αγαπάει τον τόπο της και τόνισε ότι έχει διάθεση και όρεξη για να βοηθήσει. Ευχαρίστησε τον βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Νικολόπουλο, που την πρότεινε στον Μάκη Πετράτο. Τέλος, ο Κώστας Κατσαμπίρης δήλωσε ότι είναι πάντα παρόν δείχνοντας συνέπεια λόγων και πράξεων, τονίζοντας ότι από την πλευρά του θα προσπαθήσει για το καλύτερο του τόπου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το παρόν και ο πρώην πολιτευτής του κόμματος στην Κεφαλονιά, Σταύρος Λυκούδης, ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Κουίκ αμέσως μετά το τέλος της παρουσίασης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ