ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

«Αντισταθείτε στις πιέσεις, ενισχύστε το ΣΥΡΙΖΑ»



Με σαφείς “αιχμές” προς τον βασικό πολιτικό τους αντίπαλο και σ’ αυτή την εκλογική μάχη, τον Χαράλαμπο Λυκούδη αλλά και τη Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία του Αργοστολίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με συντονιστή τον Σπύρο Παγώνη και ομιλητές τους υποψήφιους Βουλευτές, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Μάκη Βασιλάτο.
Η συμμετοχή του κόσμου, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες, ήταν αρκετά μικρή, γεγονός που καταδεικνύει ενδεχομένως την απογοήτευση που κυριαρχεί στις τάξεις των ψηφοφόρων του κόμματος για τα όσα έγιναν στο διάστημα της επτάμηνης διακυβέρνησης του με αποκορύφωμα την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Παρόλα αυτά, ο Σπύρος Παγώνης προσπάθησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας. “Δόθηκε μια μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες εντός και εκτός Ελλάδας. Η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης εξάντλησε όλα τα περιθώρια που υπήρχαν και κατάφερε να πετύχει μια συμφωνία που σίγουρα δεν ήταν αυτό που θέλαμε και απέχει από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Γενάρη. Ηταν περισσότερο μια συνθηκολόγηση για την επόμενη ημέρα. Ο πόλεμος, όμως, δεν έχει χαθεί. Δεν κερδίσαμε αυτό που θέλαμε αλλά η επόμενη ημέρα είναι δική μας. Είναι στα χέρι μας να δημιουργηθεί ένα παλλαϊκό κίνημα για μια άλλη Ευρώπη. Το πρώτο βήμα έγινε, η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη για την Ελλάδα και την Ευρώπη”.

«Η κοινωνία μας έχει γνώση και μνήμη»
Και συνέχισε αναφερόμενος στο διπλό δίλημμα των εκλογών για την Κεφαλονιά: “Δεν είναι μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορέσει να κυβερνήσει έστω και κάτω από αυτή τη συμφωνία. Υπάρχει ένα καθεστώς διαπλοκής που έχει σχέση με τις τοπικές εξουσίες και έχει βάλει στόχο να εδραιώσει τη θέση του και σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Η κοινωνία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης έχει γνώση και μνήμη. Και μπορεί να συγκρίνει την παρουσία της Αφροδίτης στο διάστημα που ήταν Βουλευτής με την ιστορία, την πολιτική και τα αποτέλεσματα μιας Δημοτικής Αρχής που τα τελευταία χρόνια διαχειρίζεται τις τύχες της Κεφαλονιάς. Εμείς είμαστε ενάντια στα φαινόμενα διαπλοκής, των υπόγειων διαδρομών και αυτό πρέπει η Κεφαλονιά να το δείξει και με την ψήφο της. Με το χέρι στην καρδιά ας σκεφτούν ποια θα είναι η επόμενη ημέρα αν το σύστημα της σημερινής τοπικής κοινωνίας της Κεφαλονιάς βγάλει Βουλευτή”. Στο ίδιο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του Μάκη Βασιλάτου, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα της διακυβέρνησης του. “Δώσαμε μάχες, αφυπνήσαμε λαούς. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον και έρχεται η Νέα Δημοκρατία και μας λέει ότι δεν κάναμε τίποτα. Το πρόγραμμα μας είναι ρεαλιστικό, αγωνιστικό και γι αυτό το λόγο ζητάμε την ψήφο σας, τη δύναμη και τη συμμετοχή σας σε έναν κοινό αγώνα για μια κοινωνία όπου μπορεί να συναλλάσσεται και να διαπραγματεύεται ελεύθερα. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το παλιό κατεστημένο, με τις παθογένειες, τη διαφθορά, να βγούμε από τη λάσπη. Σταθείτε στο πλευρό μας και αντισταθείτε στις πιέσεις του γνωστού ομίλου πολιτικών συμφερόντων για ποδηγέτηση των νησιών μας. Είναι γνωστός ο πόλεμος που έγινε από αυτό τον όμιλο γιατί κατορθώσαμε να επαναδρομολογήσουμε τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη. Το πλοίο έδωσε ζωή στα νησιά μας. Ενισχύστε το ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουμε ένα άλμα προς το αύριο. Στείλτε ξανά στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑΙΟ Βουλευτή, στείλτε ξανά την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου”.

«Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ»
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση της κας Θεοπεφτάτου, η οποία ανέφερε: “Με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου δεν άλλαξαν οι αξίες και η ταυτότητα μας και δεν πρέπει να συγχέουμε τα αίτια με το αποτέλεσμα. Από τη Δευτέρα μας περιμένει πολλή δουλειά. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος με πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Το δίλημμα των εκλογών είναι ή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ή κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κανένας προοδευτικός πολίτης δεν δικαιούται να νίπτει τας χείρας του, να απέχει ή να ακυρώνει την ψήφο του. Είμαστε όλοι παρόντες και ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ”. Στο τέλος της συγκέντρωσης, ο κ. Παγώνης έστειλε μήνυμα προς τους… απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσους αποχώρησαν για να ενταχθούν στη Λαϊκή Ενότητα. “Φτάνει το κλάμα. Το να είμαστε παθητικοί είναι λάθος. Τους καλώ αυτή τη στιγμή να σταθούν δίπλα μας για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στην Κεφαλονιά. Και να στείλω ένα μήνυμα στους συντρόφους που αποφάσισαν να διαχωρίσουν το δρόμο και να ακολουθήσουν έναν άλλο. Τη Λαϊκή Ενότητα. Είναι ένα λάθος ιστορικό και η ιστορία θα το κρίνει. Δεν διασπάς μια Αριστερή κυβέρνηση, δεν διασπάς ένα κόμμα της Αριστεράς, παραμένεις σαν εσωκομματική αντιπολίτευση. Δεν παραδίδεις τα όπλα, δεν καταδικάζεις μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Δεν τελείωσε τίποτα. Υπάρχει και συνέχεια και είναι στο χέρι μας. Κάποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος που κάνετε”. Παρόντες στην προεκλογική συγκέντρωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Νικόλας Βαλλιανάτος, Κατερίνα Βαγγελάτου, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Χρήστος Λευκαδίτης, ο Παναγής Βλάχος, ο Ρωσσέτος Λούζης κ.α.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ