ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Αύξηση του τουρισμού στην Κεφαλονιά για το 2015


Καλά πήγε η φετινή χρονιά για τα ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά, αφού, παρά την επιβολή των capital
controls και την γενικότερη αναταραχή που υπήρξε, ο τουρισμός κράτησε και σημειώθηκε αύξηση, τόσο στις αφίξεις όσο και στην πληρότητα των ξενοδοχείων.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Γεράσιμος Τιμοθεάτος στην απολογιστική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εχθές, οι αφίξεις για την Κεφαλονιά μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη είχαν ανέβει στις 214.000, τη στιγμή που ολόκληρο το 2014 η Κεφαλονιά είχε 209.725 αφίξεις, το 2013 198.000 και το 2012 168.000






Ο κ. Τιμοθεάτος τόνισε ότι ουσιαστικά η Ένωση δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι ακόμη και μέσα στα
capital controls, εφόσον οι ξενοδόχοι κράταγαν την ψυχραιμία τους, απέφευγαν την καταστροφολογία που κυριάρχησε σε άλλες περιοχές και δεν επικρατούσε πανικός, η χρονιά θα μπορούσε να ανέβει σε πολύ καλά επίπεδα.



Ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε στις δράσεις προώθησης του τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν φέτος και συγκεκριμένα μίλησε για την φιλοξενία bloggers με δημοφιλή τουριστικά blogs, τη φωτογράφιση της Miss Italia 2004 στην Κεφαλονιά που έγινε viral, το 40σέλιδο αφιέρωμα στο περιοδικό Marco Polo κ.α. Αναφέρθηκε επίσης στην φιλοξενία δημοσιογράφων από το Travel Weekly και το Escaping Magazine την περίοδο των capital controls.

Το Μένουμε Ελλάδα ήρθε για 5 ημέρες και έμεινε 8!

Στην φιλοξενία των συντελεστών της εκπομπής Μένουμε Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήρθαν για 5 ημέρες και τελικά έμειναν 7-8 ημέρες «χωρίς και πάλι να προλάβουν να δείξουν όλες τις ομορφιές της Κεφαλονιάς».
Επίσης το νησί επισκέφτηκαν 6 δημοσιογράφοι από την Αγγλία, 7 από την Γερμανία, καθώς και δημοσιογράφοι από το Χονγκ Κονγκ.
Στην Κεφαλονιά ήρθε επίσης η εκπομπή Ένα Τραπέζι Ελλάδα του ΣΚΑΙ ενώ αφιέρωμα υπήρξε και στην εφημερίδα
Ο κ. Τιμοθεάτος ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο για την βοήθειά του και την συνεργασία της Περιφέρειας η οποία, όπως είπε, βοήθησε πολύ στα νησιά του Ιονίου και την Κεφαλονιά.
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος τόνισε πως εκτός της προβολής των νησιών μέσω των έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ήταν πολύ σημαντική η παρουσία των συγκεκριμένων bloggers στα νησιά του Ιονίου κατά τη διάρκεια των capital controls γιατί μετέδιδαν στις πατρίδες τους ένα τελείως διαφορετικό κλίμα από αυτό που πολλές φορές μετέδιδαν τα τηλεοπτικά δίκτυα.


Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ