ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Τα λεφτά δεν πέφτουν από ελικόπτερο



Για πλήρη αποτυχία του Δήμου Κεφαλονιάς στην απορρόφηση κονδυλίων για επενδύσεις από τις επιχορηγήσεις έκανε λόγο ο Γρηγόρης Σταμούλης, κατηγορώντας την δημοτική αρχή ότι αντίθετα με ότι ισχυρίζεται, περί παρέλασης δηλαδή υπουργών στο νησί και επιτυχία στην χρηματοδότηση των επενδύσεων, ακόμα και το 2014 που υποτίθεται ότι οι σχέσεις της με την κυβέρνηση ήταν σχεδόν... οικογενειακές, εκείνη απέτυχε να απορροφήσει κονδύλια για έργα που είχαν ψηφισθεί και προϋπολογιστεί. Ο κ. Σταμούλης είπε χαρακτηριστικά ότι αυτά συνέβησαν παρότι «το έτος αυτό (2014) οι χρηματικές ροές ήταν ομαλές, το πολιτικό σκηνικό ήταν φιλικό και μπορούσαμε πολύ εύκολα, όπως τουλάχιστον η δημοτική αρχή άφηνε να εννοηθεί, με ένα τηλεφώνημα να αποσπάσουμε πιστώσεις και να προωθήσουμε τους φακέλους μας».
«Από τα 11.000.000 ευρώ που ήταν να έρθουν στην Κεφαλονιά τα 8.000.000 χάθηκαν» συνέχισε ο κ. Σταμούλης «και μάλιστα για έργα που ήταν ενταγμένα, ψηφισμένα και προϋπολογισμένα». «Εκτός του γηροκομείου υπήρχαν ένα σορό άλλα έργα για τα οποία τα εισπραχθέντα ποσά βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν».

Τα λεφτά δεν πέφτουν από ελικόπτερο

Συνεχίζοντας την κριτική του ο δημοτικός σύμβουλος της Ενωμένης Τετράπολης που αντικατέστησε πριν λίγους μήνες τον Αλέκο Καλαφάτη, καυτηρίασε τη στάση της δημοτικής αρχής λέγοντας ότι «τα λεφτά όμως δεν πέφτουν από το ελικόπτερο αλλά για να εκταμιευτούν τα ποσά προοδευτικά απαιτείται και αντίστοιχη πρόοδος των έργων... όμως εκεί η... 'μέθοδος τηλεφώνου', όπως αποδεικνύεται δεν λειτούργησε...».
Τέλος, ο κ. Σταμούλης σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι αυτή η υστέρηση οφείλεται σε «ραθυμία, οκνηρία ή αδράνεια, καταλαβαίνω τις δυσκολίες», είπε. Όμως από την άλλη πλευρά πρόσθεσε ότι παρόμοια αποτελέσματα υπήρχαν και το 2013 όπως είχε φανεί από την τότε συζήτηση για τον απολογισμό.
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ