ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και σκόνη



Δύσκολο αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο καθώς ο καιρός χαλάει εκ νέου σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων 48 ωρών αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, να είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους θα φτάσουν στα 9 μποφόρ τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, μάλιστα, ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.
Η κακοκαιρία, από την οποία, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται επικίνδυνα αλλά όχι ασυνήθιστα φαινόμενα, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου και από τα δυτικά.
Πρώτες περιοχές που θα πληγούν από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους θα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επεκτείνονται ανατολικότερα. Έτσι την Κυριακή αναμένεται να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα από την Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και από τα δυτικά.
Βροχές αναμένονται και τη Δευτέρα, χωρίς όμως τα φαινόμενα να είναι τόσο έντονα όσο το Σαββατοκύριακο, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.
Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ