ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΜΑ: «Στελέχωση Λιμενικών Αρχών και ΑΕΝ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά »

           
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ  
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ.Δ/νση:Πλ.Βαλλιάννου
Τ.Κ.:28100,Αργοστόλι
Τηλ.:26710-22933
Φαξ:26710-28515
e-mail: dimarxos@kefallonia.gov.gr

                                       
                                 Αργοστόλι  8-10-2015
                                  Αρ.Πρωτ.  : 39641
                             

Προς:
Κοιν.:

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
 κ. Δρίτσα Θεόδωρο   


1.Γρ. πρωθυπουργού
κ. Τσίπρα Αλέξιου
2. Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης
 κ. Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
3.Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
 κ. Γαλιατσάτο Θεόδωρο
4. Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης
κ. Δρακουλόγκωνα Παναγή
5. Τύπο και Μ.Μ.Ε.

                                                                                                          

ΘΕΜΑ:  «Στελέχωση Λιμενικών Αρχών και ΑΕΝ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά  »
                        
 Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, ενώπιον της τοπικής κοινωνίας για μια απαράδεκτη διάκριση που έγινε από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας σε βάρος του νησιού μας, των κατοίκων και των επισκεπτών μας.

Συγκεκριμένα, πληροφορούμαστε ότι μετατίθεται ένας μεγάλος αριθμός λιμενικών, από όλες τις Υπηρεσίες του νησιού , χωρίς να αντικαθίστανται , φτάνοντας την υποστελέχωση από το 10% που ήταν μέχρι σήμερα στο 40% και αναπόφευκτα υποβαθμίζοντας αφάνταστα τις σχετικές παρεχόμενες υπηρεσίες στην περιοχή μας.

Γνωρίζουμε το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο Ανατολικό Αιγαίο, ωστόσο διαπιστώνουμε ότι η ανωτέρω κατάσταση δεν σχετίζεται με αυτό καθώς, ούτε οι μετατιθέμενοι υπάλληλοι μετακινούνται προς το Αιγαίο, αλλά το κυριότερο: αυτό συμβαίνει μόνο στην Κεφαλονιά καθώς σε κανένα άλλο νησί του Ιονίου ή περιοχή της Δυτικής Ελλάδος δεν υπήρξε τέτοια ανάλογη μείωση δύναμης στις τοπικές λιμενικές αρχές, παρά το γεγονός ότι κάποιες από αυτές είναι και υπεράριθμες.

Για ποιο λόγο κύριε Υπουργέ αντιμετωπίζεται το νησί μας από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο, σε ένα τομέα που μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια των κατοίκων του αλλά και την οικονομική ζωή του τόπου και τον τουρισμό; Η διάκριση αυτή αποτελεί πολιτική απόφαση της κυβέρνησης σας και αν όχι ποιος ο λόγος που αυτή γίνεται;

Σας υπενθυμίζω ότι η περιοχή μας έχει ήδη υποστεί μια υποβάθμιση στις Λιμενικές Αρχές της, κατά την σχετικά πρόσφατη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, οπότε και καταργήθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Ληξουρίου και αντικαταστάθηκε με ένα απλό φυλάκιο. Αυτό είχε ως  αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων και επισκεπτών του Ληξουρίου και της περιοχή της Παλικής, καθώς πρέπει να διανύσουν μια πολύ μεγάλη απόσταση και να μεταβούν στο Αργοστόλι ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή με την Λιμενική Αρχή.

Η Κεφαλονιά και οι κάτοικοι της έχουν πληγεί τόσο από τα φυσικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να έχει κηρυχτεί, κατά την πρόσφατη περίοδο, δύο φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όσο και από την οικονομική κρίση. Ως Δήμος, περιμένουμε από εσάς και την κυβέρνηση σας, αν μη τι άλλο, ισότιμη μεταχείριση με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.  

 Σας καλούμε να διερευνήσετε το θέμα και να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία σε βάρος της περιοχής μας αντικαθιστώντας άμεσα τους λιμενικούς υπαλλήλους που μετατίθενται με τουλάχιστον ισάριθμους συναδέλφους τους.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ