ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 27 Νοέμβρη



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές,
μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου. Στη σύσκεψη πέρα από την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων, τα 15μελή και την ΕΛΜΕ, συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανάγκη για αντισεισμική θωράκιση - προστασία, η δρομολόγηση σύγχρονων ασφαλών υποδομών, τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές. Τονίστηκε ότι σήμερα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο συνολικά η αντιλαϊκή – φιλομονοπωλιακή πολιτική που στερεί όλα τα δικαιώματα στο όνομα της ανάπτυξης, μαζί και το δικαίωμα για μόρφωση σε συνθήκες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει συνειδητή προσπάθεια αποχαρακτηρισμού, χαρακτηρίζει τη δυστυχία των κοντέινερς και των αστέγων ως «προνόμιο». Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης συνεχίζει να προκαλεί με περικοπές τμημάτων, τομέων, υλοποιώντας αυτή την πολιτική.

Καμία αποσπασματική διεκδίκηση που δε βάζει στο επίκεντρο τον πυρήνα των μέτρων θωράκισης των σχολείων – όπως γίνεται από πλευράς Περιφερειακής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) ή της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) – δεν είναι λύση. Μόνο το οργανωμένο κίνημα μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών, μαζί με την εργατική τάξη, μπορεί να αποτρέψει τη μετατροπή των σχολείων σε «σφαγεία», να διεκδικήσει το δικαίωμα όλων στη μόρφωση και στη ζωή.

Η παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας, το πρωί της Παρασκευής 27 Νοέμβρη, μπορεί και πρέπει να πάρει χαρακτήρα μαζικής κινητοποίησης.

Για το σκοπό αυτό λήφθηκαν οργανωτικά μέτρα.

Επίσης αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να υπάρξει παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σήμερα 10 πμ. στην Αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς για στήριξη των αιτημάτων.

2. Να καλέσουμε τον εκπαιδευτικό κόσμο των Ιονίων (15μελή, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων) σε συντονισμό, προκειμένου η κινητοποίηση στην Αθήνα να πάρει ευρύτερο χαρακτήρα.

3. Να ζητηθεί η διευκόλυνση μαθητών – εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, ιδιαίτερα σχετικά με τις απουσίες.

4. Σε όλα τα σχολεία μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί που δεν θα μπορέσουν να παραστούν στην Αθήνα, την Παρασκευή όλη μέρα, να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες στήριξης της παρέμβασης.

Αργοστόλι 24/11/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ποταμιάνου Σοφία

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ